Atizs

Tag
 • Tartalmak

  23
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Atizs a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag
 1. Köszönöm. Ez egyszerre jó hír meg rossz. Csak a TVGO miatt nem cserélném le a telefonomat, ugyanakkor bosszantó, hogy nem tudom kihasználni az új csomag adta lehetőségeket. Remélem minél hamarabb kiadják. (majd jelentkezek béta teszternek )
 2. Sziasztok! Eddig nem foglalkoztam különösebben vele, de miután váltottam Magenta1 csomagra, gondoltam kihasználom mobiltelefonon a korlátlan TV GO opciót. Akkor szembesültem a ténnyel, hogy WP-re (lumia 925) nincs TV GO alkalmazás. A kérdésem az lenne, hogy belátható időn belül várható előrelépés az ügyben, vagy lemondhatok erről az opcióról? A választ előre is köszönöm.
 3. *anonymus írta: Dehogy ennyire bonyolult max 1-2 alatt minden adtatnak át kéne fordulnia és frissülnie. De a Telekom rendszereiben vannak fekete lukak amibe olykor bele esik egy előfizető ilyenkor van az hogy nem frissül nem megy át nem lehet módosítani szerencsétlen ügyfélszolis akit fel hívsz vagy akihez be mész. Szó szerint semmit nem tud tenni csak jelzi hogy ez történt. Szóval tudom nem vigasz de türelem.* De meddig kellene várnom? Vagy mit tehetek? Két ügyintéző is biztosított arról, hogy ez nem lesz több 1-2 napnál, miután említettem, hogy az előfizetés alatt lévő e-mail címem napi használatban van (bank, biztosító, fórum regisztrációk, személyes levelezés, stb) és fontos volna, hogy ne legyen hosszabb kiesés. Erre itt van 27-e és még mindig semmi... Hétfőn azt mondták, hogy sajnálják, a hét végéig biztosan jó lesz. Már csütörtök van.Ráadásul a szerződésben is az áll, hogy legkésőbb 22-ig megkezdik a szolgáltatást. (most tapasztalom meg a saját káromon, hogy miért nem ajánlott szolgáltatós e-mail-t használni)
 4. Nem tudom mikor lesz Magenta csomagom... Még mindig ott tartunk, hogy elkezdték a szerződés átírását, de "a rendszerben még nem frissültek az adatok" legyek türelemmel. Csak annyi a változás, hogy az e-mail címem nem elérhető napok óta, amit csak akkor tudnak visszaadni ha végbement az átírási folyamat. Szerződést már kaptam róla, abban az áll, hogy a szolgáltatás megkezdésének határideje: 2015.08.22. Mondjuk (e-mail-en kívül) szolgáltatás van, csak még mindig a régi néven fut. Az ígért 1-2 napból nem tudom mennyi lesz a végére... Tényleg ennyire bonyolult dolog ez?
 5. Tegnap újra beszéltem velük. Az átírás során az email fiókok törlődnek, de utána vissza lehet állítani a régi címeket.A kapcsolat pontok megmaradnak. Szóval újra elindították az átírást, remélem ez alkalommal már sikerülni fog.1-2 napot mondtak, kíváncsi vagyok mi lesz.
 6. Köszönöm akkor megpróbálok beszélni velük mégegyszer... Kapcsolat pontok is megmaradnak átírás esetén? De továbbmegyek, ha magentába lesz integrálva a mobil meg az otthoni előfizetés, akkor összevonódnak a kapcsolat pontok?
 7. Lassan kiakadok... Múlt hét szerdán hívtam őket a csomagváltás miatt. (ahogyan az előző kommentben is olvasható) Direkt rákérdeztem akkor, hogy az otthoni átírása során az e-mail címek megmaradnak-e? A válasz "igen megmaradnak" volt. Akkor azt mondták az átfutási idő egy nap lesz. Mivel máig nem történt semmi, felhívtam őket, hogy mi újság. Utánanéztek és nem látják a rendszerben, hogy én bármiféle átírást, csomagváltást, akármit kértem volna... Ok, akkor kezdjük újra, de azért biztos ami biztos rákérdeztem, hogy mi lesz az e-mail címekkel, ugye maradnak. Ügyfeles utánanézett, azt mondja azt nem lehet megoldani, mert átírásnál mindenképpen törlődnek. Hogy az előző alkalommal miért mást mondtak azt nem tudja. De ha ez nem felel meg nekem, akkor írassam át a mobil előfizetésemet (990Ft. helyett 4.500Ft.)Tudja valaki hogy melyik ügyfelesnek volt igaza? És miért ilyen nehéz elintézni valamit? (utóbbi csak költői kérdés volt)
 8. Ma elindíttattam az átírást + csomagváltást a 1412-őn. Remélem zökkenőmentesen fog menni az ügy, az otthoni előfizetést a nevemre írják, a mobilcsomagomat átváltják Mozaik XS-ről Move M ATK-ra és bevonják a Magenta alá. Ügyfélszolgálatos hölgy azt mondta 12.250Ft lesz a havidíjam, szóval több mint egy ezressel kevesebb mint most külön, ráadásul mobil oldalon egy jobb csomagba kerülök.
 9. Köszönöm az infót, így már teljesen tiszta a kép :)
 10. Köszi a választ. *Roli82 írta: NetMánia M + Családi+HD+ Hoppá Plusz = 9000 Ft + Választott mobil csomag* Akkor a választott mobil csomag lehet akár teszem azt egy Move M aranytárskártya? Nem kötelező a Next?Mi van abban az esetben, ha nekem még márciusig hűségem van (előfizetés+díjcsomag) a Mozaik XS csomagra?* Mert ha így van az végülis megérné, 9000Ft+3990Ft a MoveM. 500Ft-tal kevesebb havidíjam lenne és 200MB helyett 500-as mobilnet. (tetszene a Next korlátlan hálózaton belüli csomagja, de nem biztos, hogy kihasználnám.
 11. Tetszene ez a csomag, csak lenne 1-2 kérdésem. (Telekom oldalon megadtam az adataimat, leadtam az igénybejelentést, kaptam egy visszaigazolást, hogy hamarosan keresnek, de mindez múlt hét szerdán történt, nem várok tovább) Mivel a net+tv+telefon nem ugyanazon a néven van mint a mobil előfizetés, gondolom egy névre kellene őket hozni. Ami érdekelne, hogy nálunk nem tudják a 30-as netet biztosítani, tehát hiába van a magenta leírásában, nálunk ez nem működne. Illetve a TV előfizetésre, mivel más szolgáltató is van, kedvezményt kapunk. Mellé jön a mobilos duplanet 400 kedvezmény. Szóval a kérdés lényegében annyi volna, hogy ez a 14.990 Ft. képlékeny valamennyire vagy fix ár?
 12. Velem is előfordult már, hogy a 10 megabites csomagom, ami évekig 11-12 Mbps között mozgott, egyik napról a másikra 7,5 lett. Többször kellett hívnom a 1412-őt, mert a legtöbb ügyintéző azzal a szöveggel jött, hogy ez teljesen jó érték és a garantált megvan. Sokadszorra sikerült egy olyan ügyintézőhöz kerülnöm aki felvette hibára és másnap a szerelő telefonált, hogy a DSM lekorlátozta a vonalamat, de visszaállította a csomagnak megfelelő profilt. Azután renben lett.
 13. Pedig nagyon úgy tűnik, hogy valamiért korlátozás van a vonaladon. Remélem nem gond, ha egy másik fórumról bemásolok pár (dchard tollából/billentyűzetéből származó) sort, talán tisztább lesz a kép: "Az SNR lock problémakör az ADSL előfizetéseket érinti, és automatikusan kerül rá a vonalra a DSM működésének a részeként. Ha ez a dolog jól működne, akkor valóban valamilyen kézzelfogható hiba hatására kéne bekövetkeznie, mint a szakadások, vagy a magas bithiba arány, de itt számtalan olyan eset volt akiknél se szakadás se magas bithiba arány, de még csak hibabejelentés sem volt, és megkapták az SNR lockot." "Már többször megbeszéltük, hogy az a DSM hibás működéséből fakad. Ebben az esetben nem hivatkozhatnak a garantált sebességre, mivel a DSM hibás működése és nem a vonal fizikai adottságai korlátozzák a sebességet. Teljesen nonszenesz, hogy egy 15megával működő csomagról 10-esre vált, és utána lassabban megy. Erre nincs semmilyen elfogadható műszaki magyarázat."
 14. Pedig nagyon úgy tűnik, hogy valamiért  korlátozás van a vonaladon.   Remélem nem gond, ha egy másik fórumról bemásolok pár (dchard tollából/billentyűzetéből származó) sort, talán tisztább lesz a kép:   "Az SNR lock problémakör az ADSL előfizetéseket érinti, és automatikusan kerül rá a vonalra a DSM működésének a részeként. Ha ez a dolog jól működne, akkor valóban valamilyen kézzelfogható hiba hatására kéne bekövetkeznie, mint a szakadások, vagy a magas bithiba arány, de itt számtalan olyan eset volt akiknél se szakadás se magas bithiba arány, de még csak hibabejelentés sem volt, és megkapták az SNR lockot."   "Már többször megbeszéltük, hogy az a DSM hibás működéséből fakad. Ebben az esetben nem hivatkozhatnak a garantált sebességre, mivel a DSM hibás működése és nem a vonal fizikai adottságai korlátozzák a sebességet. Teljesen nonszenesz, hogy egy 15megával működő csomagról 10-esre vált, és utána lassabban megy. Erre nincs semmilyen elfogadható műszaki magyarázat."    
 15. Nekem részben ilyen okból cserélték Kaonra. Volt, hogy  6mp is eltelt mire reagált a gombnyomásra. Mellette még előfordult olyan, hogy kicsit akadozott az adás. Mondta a szerelő hogy elég gyenge a huawei box, sok panasz van rájuk. Gondolom szerelőtől is függ, hogy cseréli-e másik típusra, nekem szerencsém volt. Kaonnal eddig semmi gondom. Persze itt sem reagál azonnal a gombnyomásra, de sokkal gyorsabb mint a huawei.