Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Törölt_tag5265

Tag
  • Tartalmak

    11
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Profil megtekintések

Nem engedélyezted ezt a funkciót, ezért nem látod, hogy ki tekintette meg a profilodat a közelmúltban.

Törölt_tag5265 eredményei

Tudományos tag

Tudományos tag (4/13)

  1. Törölt_tag5265

    IPTV

    Van már most is csak optikán és kneten 2hd 1sd
  2. Törölt_tag5265

    IPTV

    Hát a 2HD már rég adják... csak nem egyből, és nem maguktól... Vagy kéred, vagy ha ügyintéző figyelmes akkor csomagváltás után beállítja neked...
  3. Törölt_tag5265

    3 set top box 4 tv

    Hát nálunk le volt szűrőzve. A modemek egy időben meg - meg akadtak, és a spektrométerrel bemérték. Sajnos a zavar az alacsonyabb frekvencia tartományból volt. Rátette a kedves szerelő a szűrőt és lás csodát az IPTV se kockásodott többet, meg a modem se indulgatott újra. Nem raktak eredetileg szűrőt fel itt sem, 2 tv -volt és csak 1 box. A másik szobában így ment az analóg. Utána az a TV már nem kellett így ki lett iktatva. De azért írtam mint eshetőség ,hogyha esetleg van rajta akkor nem fog menni. ( zajtalanítás címen is ilyen szoktak ilyen munkálatokat folytatni ,hogy a háztartásokban lévő hibás készülékeket bemérik és lekapcsolják, de mivel ez nagyobb munka így egyszerűbb volt neki ebben az esetben leszűrőzni )
  4. A T -nél volta DSL -en is 50 - 100 megás csomag is. Természetesen oda is volt írva ,hogy technikai felmérés után. Bár a modemek csak 10/100 csatival vannak ezért nem adnának át többet kábelesen de a kapcsolatban letudná kezelni a 120 sebességet is. Max wifin tudná átadni... Gondolom így egyszerűbb a marketingnek árazni azért van most így... meg a sok hibabejelentés kivédésre ahogy romlik a vonal ,hogy ne kelljen szajkózni ,hogy a garantált ennyi ...
  5. ( ha még aktuális ) Hívd a : 1412 / 4 / 2 / 3 Szeretnél hibát bejelenteni mert sajnos a vonali értékek nem tűnnek stabilnak , lassú és szakadozik is. Az eddigi 18 mega helyett csak 7,5 tudsz mérni. Ha egészséges a DSL vonal akkor ilyen hiba nem fordulhat elő ( kvázi itt hivatkozhat ,hogy a garantált érték megvan ,de azt tudják ők is ,hogy előbb utóbb a hibás működés net kieséshez vezethet ezért a szolgáltatónak a hibát attól függetlenül el kell hárítani, a lassú sebesség az csak egy állapot és az valamilyen hibás működésnek a végeredménye ). Hogy miből fakad a hiba oka azt te nem tudod de kérjél vizsgálatot, akár helyszínit is. De akár meg is kérdezheted ,hogy csináljanak egy vonali vizsgálatot és mondja meg neked az ügyintéző ,hogy ő mennyit lát vonali értékekre , neki mit mutat a mérés, mert ha ott mutatja neki a 20 megát akkor máshol keresendő a hiba.
  6. Törölt_tag5265

    Kábelnet

    Kábelnetes router 192.168.0.1 címet viseli. Általában a TP-linkek 192.168.1.1 címen dolgoznak !! De ez típus függő. Ezt érdemes elsőnek megnézni. Rátudsz neten is keresni ha tudod a TP-link router pontos tipusát, matricán az alján TL-WR... De ugyan ez lehet ha DHCP -vel mindkét eszköz elkezd készülékeket címezni vagy valamelyik eszköz fix ipt visel. Beállításokhoz: 2 módon tudod használni. Vagy beállítod a TP-linket routerként saját tartomány saját hálózattal. Vagy esetleg switchként ( átjátszóként ) is tudod használni. Ilyenkor miután beállítottad a wifit meg a hálózat részeit is akkor a kábelt átdugod a TP-linkben a Wan(vagy internet ) portból valamelyik lan portban. Egy restart még a végén nem árt, sorrendben , előbb modem vissza majd 2-3 perc után a router. Cisco modemnél előfordul, hogyha nem tartod be a sorrendet akkor a mögötte lévő routert nem hajlandó kezelni.
  7. Nézzük vállalkozói szemmel: Picit gondold végig ,hogy ehez le kellene cserélni egy komplett központot. Ráadásul ahogy már többen is írták ez az Ericsson egyik saját találmánya , így az eszközöket is tőlük kellene ,hogy vegye a T. Ha csak ezeket a költségeket néznéd , akkor már itt megérné nekik kicserélni optikára az ott lévő hálózatot. Ha abba is belegondolsz ,hogy valószínűleg egy ilyen szerződésnél nem 1 központot vesz egy országos cég. Ha már ekkora beruházást tervezel akkor miért nem váltasz korszerűbbre ? Miért paskolgatnád foltoznád már az elavult technológiát? ( ami nem mellesleg még gondot okoz ,hogy van még ISDN hálózata a T -nek , bár ha jól olvastam már kivezetés alatt így emiatt sem tudnának váltani) A réz kábelnek meg az áteresztő képessége ,ahogy fent is láthatod hatványozottan csökken a távolság fejében. A VDSL is jó találmány mert ott már a DSL központig optika van , csak utána réz, ott ha közel laksz a központhoz akkor akár 120 mb is kaphatnál. De a T honlapján megnézed akkor látod ,hogy még ebben az esetben is max 30mb kapnál mert nem engednek többet... A kérdésedre a válasz logikus végiggondolás alapján ( és a DT és a T elgondolása is alapján ), hogy az életben nem fog a T pénzt költeni csak, hogy 10 ről 20 -ra emelkedjen a sávszél DSL -en, inkább húznak optikát. ( a lakóparkoknál meg sajnos a lakópark üzemeltető szokott általában a ludas lenni fejlesztéseknél , mert kiépítettnek egy saját hálózatot és nem engedi be a szolgáltatókat csak ha fizetnek nekik... azok meg hülyék lennének egy olyanért fizetni amit ők fillérekből kihoznak és az első hónapban megtérülne szóval érdemes lenne őket is meginterjúvolni! ) Lakópark építéseknél sorban szoktak állni a szolgáltatók ,hogy letudjanak még előre szerződni , így mentesítik magukat a konkurenciától. Tehát már mire kiépül a park már megvan ,hogy ki lesz a szolgáltató....
  8. Torrentkliens verzió frissítés vagy beállítás.( pl.: utorrentnél volt olyan verzió amit a fentiekben leírtakat önmagában is produkálja. ) A másik a beállítás lehet ,pl.: letöltési szálak beállításával is el lehet tolni, ha túl lövöd a peerek számát akkor az akár megfekteti a routeredet is ( mindegy ,hogy szolgáltatói vagy sem ).
  9. Törölt_tag5265

    3 set top box 4 tv

    Ilyenkor is tudnak 4 tv -re adni IPTV boxot de az már 2 előfizetés. Lehet olyat ,hogy egyiken csak iptv -van ( 3 box) + voca ( internet telefon ) a kedvezményért , a másik bekötésen meg internet + iptv ( 1 box ) és akkor van 4 tv. De ez inkább a megvalósítástól függ ,hogy tudnak -e 2 koaxot behúzni. Az iptv megrendelésnél a koaxra szoktak szűrűt rakni ,hogy a többi spektrumból ne zavarja a semmi a netet, így ilyenkor a koaxon csak a netes jelet látod és a dvb-c sem megy mert azt is leszűri.
  10. Sajnos tapasztalatból mondom ,hogy gyári beállítások visszaállításán kívül semmi nem segít... Adatokat előtte le kell menteni természetesen. Akár pc -re sony pc companionnal.
  11. Törölt_tag5265

    IPTV

    Az általad leírtak nem frissítés hiba. Egyértelműen a net hiba. A HGW -nek nem volt megfelelő nete. Lehet ,hogy volt valami központi hiba a körzetben. Ha visszatér akkor egy hibabejelentés nem ártana
×
×
  • Új...