Frankie

Tag
 • Tartalmak

  48
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Frankie a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag
 1. sagemcom

  Igeb kérheted akkor is, csak az iptv a kizáró ok.
 2. sagemcom

  Szia! Nekem dettó ugyanez a helyzet. Én is Esetet használok. A windows tévesen ismeri fel blaupunkt stb. az mind a HGW. Eset: Ha jól megnézed látod, hogy az is a HGW. Gyártó sagemcom... Ha megnézed akkor látod, hogy pl. az egyik ip-je 11-re végződik, az pl. az ftp. Én beállítottam neki a típust routernek, és ezzel kész is. Nem lát mást azóta sem. De ha még mindig gyanakodsz állítsd be úgy a hgw-t, hogy csak a megadott MAC címeket engedélyezed. Ezzel bezársz minden esetleges kiskaput. Remélem tudtam segíteni.
 3. sagemcom

  Most néztem, nekem van.
 4. sagemcom

  Szívesen.
 5. sagemcom

  Fura hogy neked 1000-es hibakóddal ment, nálam 1003.-as volt anno, még win 7, illetve xp alatt. Ha nem szakad meg a neted akkor semmi gond, hagyd figyelmen kívül. Lejár a dhcp bérlet és más ip-t kapsz. Hogy ezt az oprendszer miért érzékeli hibának azt korábban sem értettem. Ha nincs netgondod nyugodtan figyelmen kívül hagyhatod.
 6. sagemcom

  Na! Megvan a probléma. Az elosztómmal van valami gubanc, csak nem értem az első mérésnél miért nem látszott. Egyik másik dugaljnál földelés probléma lehet. /Fázis és föld közt 130-170 v volt csak/ Most máshogy oldottam meg. Jelenleg egy elosztón van a hgw a gép stb, és nincs kimutatható áram ha rámérek a a koaxra és a gépház fémes részére. Viszont egy nagyon minimális -alig érezhető - bizsergés még van a csavaroknál, így a biztonság kedvéért lehet beszerzek egy leosztót. Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget, és a hasznos ötleteket.
 7. sagemcom

  Ilyen van - igaz máshogy néz ki - csak eddig nem tudtam mi az a gomb rajta. Pont ezért próbáltam ki. Olvastam az egyik oldalon. Azt hogy tudom megmérni?
 8. sagemcom

  Ha a villanyóra melletti fi relére gondolsz az van, és jól működik, mert pl. ha zárlatos valami egyből leold. A véfőföldelés meg van és elméletileg működik is. Nevelőapám villanyszerelő és megnézte több helyen. Most kipróbáltam át dugtam a HGW-t egy másik konnektorba és úgy látszik ez bevált. Most nem ráz.
 9. sagemcom

  Megtettem, nincs mérhető áram köztük, de az előbb a kihúzott koax véletlen hozzáért a számítógépházhoz, és egybő lecsapott a fi relé /remélem jól írom/ Utána rámértem a coax és a konnector földjére és 220-230 körül volt.
 10. sagemcom

  Nem pesti vagyok sajnos. https://bolt.sat.hu/fldhurok_levlaszt_izoltor_catv_720 Ez jó lehet? Ha igen ott csatlakoztatod be, ahol bejön a fekete kábel és csatlakozik a fehérhez? Egyébként tényleg ez lehet az ok. Kicsit utána olvastam. a lényeg hogy ha kihúztam megszűnt a hanfal zúgás is.
 11. sagemcom

  Földelt dugóba van bedugva. Elosztót hsználok. így kipróbáltam, hogy azt kiiktatom. Villanyszerelő megnézte a ház villanyszerelését, azzal elméletileg nincs gond. a fogyasztás mértékenek sincs köze hozzá. Azt a földhurok leválasztót lehet kérni a telekomtól, vagy nekem kell venni?
 12. sagemcom

  Sziasztok! Kérnék egy kis segítséget. A következő a helyzet: Egy ideje észrevettem, hogy néha a számítógépház fémes részei pl. csavarok ráznak. Eső után általában. először a ház vezetékelésében kerestem a gondot, semmi. Most megint esett és megint rázott a gép. Elkezdtem mindent kihúzni - monitor, aktív hangfal - de semmi változás, egész addig, amíg a hgw-ből ki nem húztam a koaxot. Utána megszűnt. De a poén, hogy miután most visszadugtam továbbra se ráz. Ötlet?
 13. sagemcom

  Szia! Elsőként azt nézd meg, hogy a háló kártyához fent van e az illesztő program. Ezt az eszközkezelőben tudod megnézni, a sajátgépen jobb klikk és tulajdonságok, azon belül fogod megtalálni. Ha nincs felkiáltójel a háló kártya mellett, akkor ok, de ha felkiáltójel van, akkor a gyártó weboldaláról kellene beszererezned az eszköz driverét. Aztán valahogy le kellene ellenőrizned, hogy a kábel jó e. Most így hirtelen ennyi ötletem van.
 14. sagemcom

  Akkor ott nem feltétlen a hgw a hibás. Nekem is van ilyen tabletem, és hajlamos elengedni valamiért a wifi jelet. Próbáltad, hogy a tableten simán ki/be kapcsolod a wifit? Nekem az bejött. Meg egy héten egyszer javasolt a tabletet is újraindítani. Tapasztalat.
 15. sagemcom

  Sziasztok! Kérnék egy kis segitséget. Eddig a HGW tűzfal szintje alacsony volt. Most kipróbáltam felvettem közepesre, de hiába van megcsinálva a port továbbitás arra a portra amit a torrent kliens használ de mégse megy. Valamit még kellene állitani?