Frankie

Tag
 • Tartalmak

  55
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Frankie a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag
 1. Bocs a dupla hsz-ért de másodjára már nem engedte szerkeszteni az előzőt. Közben megoldódott. Érdekes módon kellett neki 5 perc mire felismerte, vagy nem tudom, de mostmár zöld a led is és hozza a kábel is a sebességet.
 2. Üdv! Kérnék egy kis segítséget. Nekem most cserélték le a aSagemfast-et erre a hgw-re, mivel nagyobb 1000mbit/s netem lett. Viszont olyan gondom van hogy már két fajta hoszabb - 20 m - cat5e utp kábelt próbáltam hozzá és mindegyiknél, ha bedugom akkor egyrészt a modem kijelzőn a lan pirosan világít, másrészt ha olyan hálókártyába dugom ami max 100-at tud azt hozza, de ha bedugom a laptopba ot csak 10-et hoz. Néztem azzal a kábellel amit még anno a sagemfasthez adtak, azzal laptopon simán hoz 700-800 -at. Az első kábelnél kábelhibára gyanakodtam, de mostmár nem feltétlen. Valaki tud segíteni?
 3. sagemcom

  Igen. A kábelre cat5e van írva. Az a baj hogy semmilyen szerszámom sincs hozzá. Így csatit sem tudok cserélni.
 4. sagemcom

  Hogy tudom tesztelni a kábelt? Bocs de ehhez a részéhez nem értek.
 5. sagemcom

  Kérnék még egy kis segítséget: Most olyan gondom van, hogy a kábelt megvettem végighúztam a fal mentén még maradt is - azt hagytam feltekerve - és elég furán viselkedik. Eddig nem derült ki mert ma lett 1000mbit/s netem Az asztali gépen hozza a 100 mbit/sec körüli értéket - sajnos mot derült ki hogy az alaplap integrált kártyája nem is tud többet - a laptopba bedugtam és ott meg csak 10 körüli értéket hoz. Egy rövidebb 1 méteres kábelre ha rákötöm a laptopot akkor ott hozza 800-zal is így elvileg a laptoppal nem lehet gond. Mi lehet a probléma, mit nézek el? Vagy a kábel hibás?
 6. sagemcom

  Köszi szépen
 7. sagemcom

  Sziasztzok! Nekem olyan kérdésem van, hogy ehhez a hgw-hez ha veszek cat5.e utp kábelt az ha jól tudom 1000 MB/s -ig az jó? Illetve hány méter után van az hogy csökken a jel? Konkrétan egy 30 m -es kábelle szeretnék rákötni egy pc-t, csak a biztonság kedvéért mielőtt megveszem a kábelt rákérdezek. Előre is köszi a választ
 8. sagemcom

  Igeb kérheted akkor is, csak az iptv a kizáró ok.
 9. sagemcom

  Szia! Nekem dettó ugyanez a helyzet. Én is Esetet használok. A windows tévesen ismeri fel blaupunkt stb. az mind a HGW. Eset: Ha jól megnézed látod, hogy az is a HGW. Gyártó sagemcom... Ha megnézed akkor látod, hogy pl. az egyik ip-je 11-re végződik, az pl. az ftp. Én beállítottam neki a típust routernek, és ezzel kész is. Nem lát mást azóta sem. De ha még mindig gyanakodsz állítsd be úgy a hgw-t, hogy csak a megadott MAC címeket engedélyezed. Ezzel bezársz minden esetleges kiskaput. Remélem tudtam segíteni.
 10. sagemcom

  Most néztem, nekem van.
 11. sagemcom

  Szívesen.
 12. sagemcom

  Fura hogy neked 1000-es hibakóddal ment, nálam 1003.-as volt anno, még win 7, illetve xp alatt. Ha nem szakad meg a neted akkor semmi gond, hagyd figyelmen kívül. Lejár a dhcp bérlet és más ip-t kapsz. Hogy ezt az oprendszer miért érzékeli hibának azt korábban sem értettem. Ha nincs netgondod nyugodtan figyelmen kívül hagyhatod.
 13. sagemcom

  Na! Megvan a probléma. Az elosztómmal van valami gubanc, csak nem értem az első mérésnél miért nem látszott. Egyik másik dugaljnál földelés probléma lehet. /Fázis és föld közt 130-170 v volt csak/ Most máshogy oldottam meg. Jelenleg egy elosztón van a hgw a gép stb, és nincs kimutatható áram ha rámérek a a koaxra és a gépház fémes részére. Viszont egy nagyon minimális -alig érezhető - bizsergés még van a csavaroknál, így a biztonság kedvéért lehet beszerzek egy leosztót. Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget, és a hasznos ötleteket.
 14. sagemcom

  Ilyen van - igaz máshogy néz ki - csak eddig nem tudtam mi az a gomb rajta. Pont ezért próbáltam ki. Olvastam az egyik oldalon. Azt hogy tudom megmérni?
 15. sagemcom

  Ha a villanyóra melletti fi relére gondolsz az van, és jól működik, mert pl. ha zárlatos valami egyből leold. A véfőföldelés meg van és elméletileg működik is. Nevelőapám villanyszerelő és megnézte több helyen. Most kipróbáltam át dugtam a HGW-t egy másik konnektorba és úgy látszik ez bevált. Most nem ráz.