zeli

Tag
 • Tartalmak

  36
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Bejegyzések, amit zeli posztolt


 1. Tisztelt @Telekom szakértő!

  Érdeklődni szeretnék, hogy Akasztó településre mikor terveznek fejlesztést, mivel csak az elavult réz hálózat van még jelenleg, ami a település több pontján is 10 mbit alatti sebességet eredményez, ami messze van az EU-s vállalástól.
  Konkrét cím: 6221 Akasztó, Jászberényi utca 18. de bármilyen településbeli címet írhatnék.

   


 2. Ekkor: 2019. 11. 21. at 21:57, btz írta:

  Javaslom tegyél fel egy vonali infós printscreent ide a fórumba, hogy látható legyen, hogy ténylegesen mennyit bír ez a vonal. Ha VDSL megy ezen a településen, akkor a legtöbb helyen simán menni kell a 30 mbps-nak, de 8 megabit egy kicsit kevésnek tűnik egy ilyen helyen. Majd a printscreen megmutatja a pontos vonali adottságokat.

  Az említett 8mbit egy rokonoméknál van, nem tudom miért hiszed azt hogy ha van VDSL, akkor biztos mindenhol 30 mbit elérhető. Már a SZIP előtt is volt VDSL, nagyon régen van. Több mint 2km--es hurok van náluk a központtól az egyik utcában, annyira nem ér semmit náluk (és a környéken) a VDSL, hogy jobb a sebesség ha ADSL2+ ban vannak. Gyorsító opciót vesznek igénybe, mert másként vicc az egész.

  Időközben rájöttünk, hogy itt (és a környező településeken) egy eddig jelen nem levő szolgáltató szinte titokban felcsapott egy mikrót valahova mindenféle hirdetés nélkül (pl hahó nálunk már van 30 mbites csomag, gyere fizess rá elő), így azt lehet mondani papíron, hogy le van fedve a település. Gyanítom hogy nincs egyetlen előfizetőjük sem erről a településről.

  Amikor kezdenél reménykedni, feltúrod a szolgáltató PDF-ét hogy megtudd mennyibe kerül, és meglátod, hogy a 30 mbites csomag nem kevesebb mint  15 756 Ft +Áfa havonta!!!! Mivan?!

  Kérdésem, ilyenkor mi van? Ez egy elég nagy át... verés, miközben továbbra sincs normális vezetékes szolgáltatás elég sok helyen.
  Nem lehet ezt valahogy jogi útra terelni? Gyakorlatilag a semmire költötték el a támogatási pénzt.

  Ja igen, amúgy a Telekom is fejlesztett a településen, elhúzta az optikát az egyik óvodáig, ami úgy tudom hamarosan amúgy is be fog zárni, és a másik fogja ellátni a feladatát. Ez az egyetlen egy igényhely volt a településen (hahaha). Tökre megérte.


 3. 1 órája, btz írta:

  @zeli

  Azt mutatja, hol vannak igényhelyek 30mbps -re, szolgáltatás attól még lehet. 

  Akkor miért nincs rajta pl. az említett település?

  Illetve azt írtad, hogy ha eltérés van a térkép és a valóság között azt november 15-ig lehetett jelezni. Egyrészt ha most jelent meg a térkép, akkor hogyan? Másrészt komolyan a lakosságnak kell jelezni (akiknek tudomásuk sincs az egészről) hogy "hahó xy település felén nincs 30mbps" és aki jelzi oda visznek fejlesztést, aki nem oda meg nem?

  Még én sem, aki a témában részben tájékozott vagyok sem tudtam erről.

  Akkor most mi lesz? Ennyire vicc az egész térkép és ennyire nem tükrözi a valóságot?


 4. 16 órája, btz írta:

  Újra nyitott, megújult formában a KIFÜ térkép. ITT érhetitek el. Mutatja a még lefedetlen lakossági, üzleti és közintézményi igényhelyeket. :) 

  Akkor mi van, ha ezen a térképen sem és a régin sem szerepel a településem, de a környező települések sem?
  Pedig sok olyan utca van, ahol max 8mbit/s a maximum sebesség... persze benyomták a gyorsító opciót, amivel rengeteg probléma van és ezzel el van intézve? Úgy volt, hogy a gyorsító opció nem válthatja ki azt, hogy nincs normális vezetékes lefedettség.

  Akkor ez most mit is ábrázol és miért nincs rajta az aminek kellene? (pl. Bács-Kiskun megye - Akasztó és körülötte)


 5. @btz

  Igen és ezt nem is értem. Itt is azt írja a járásra hogy 6db igényhely.. de miért? DSL van az egész járás területén, nálam még pont elmegy az 50-es net dupla érpáron, de vannak még tőlem sokkal messzebb is ahol már csak 8 mbit megy a 10 es csomaggal, sőt a szomszéd utcában is a rokonoméknál már csak 10 -es net a max, és nagyjából az egész járásra ez a jellemző. Ugyanolyan fejletlen mint a többi.
  Arra gondoltam esetleg hogy önerőből oldaná meg ezt a járást a T? Soltvadkerten ami ehhez a járáshoz tartozik, már történtek valami fejlesztések pár hete, de nem tudom pontosan hogy milyen technológiával.

  Minimum 30 mbps minden háztartásba, azért gondolom csak nem hagynának minket ki, nem? 


 6. @btz

  Na, hát ez érdekes.

  Igen, beszéltünk. Nem, nem volt mindenhol kék, mert rengeteg olyan utca van ahova a 10 is alig ér el. VDSL2 van már pár éve, de sajnos nagy területű a falu így az egyetlen központ nagyon messze van sok utcához.
  Tehát a Kiskőrösi járás arra kap ~78m Ft -ot hogy 6db közintézménybe vezet el optikát?
  Azért is kételkedek ebben, mert Soltvadkerten már kiépülőben van az optika, és szaladgál a bemondó kocsi hogy hamarosan igénybe lehet venni, pedig oda is 1db közintézményt ír.


 7. @Deino

  Ráadásul *****séget írnak.

  "Csak míg az XXL bárhol elérhető a Telekom szolgáltatási területein, addig a gigabites csomagot csak az optikai vezetékkel lefedett területeken lehet használni."

  Az XXL koaxon és optikán érhető el, DSL-en nem. Különben sem értem mit problémáznak ezen? Természetes fizikai korlátok miatt van ez, ráadásul a 120 sem egy rossz sebesség. Nemsokára bővül a hálózat, és sokkal több helyen is elérhető lesz.
  Különben is, megnézem hogy hányan használnák ki azt az 1000 mbitet teljes egészében.  - Minden esetre ha megérkezik az optika, én csakazértis váltok az 1000-re. 


 8. @Kiss Martin@btz (bocs btz a te neved belégett a képernyőbe nem tudom kitörölni)

  Ez szerintem konkrétan a Telekom tavalyi önerős fejlesztése lehetett amiből nem lett semmi, mert én itt lakok a kiskőrösi kistérségben és semmi sem történt, viszont megnyerte a térségünk a mostani EU-s pályázati pénzeket, ami által Akasztó, Kecel, Kiskőrös és Soltvadlert településeken fogja felváltani a jelenlegi VDSL-t optikával a Telekom.

  Nézz bele abba a dokumentumba hogy a te körzeted benne van-e.


 9. @Caligin

  Ahogy sejtettem, működik minden port forward. Ráadásul ez egy ASUS RT-N12 és beépített VPN -el és DDNS-el rendelkezik.

  Viszont ez így elég kényelmetlen, nem értem miért kell ilyen szinten módosítani egy HGW firmwarejét... 

  Ezen a ZTE-n kívül nincs másik HGW ami kezeli a VDSL2 Bondingot, amin esetleg sikeresebb lenne a port nyitás?
  Vagy nem tudok rá kérni fw frissítést, hátha újabb verzióban már nem tiltják?
  Szabályos ez egyébként, hogy tiltják? A Speedport se akart soha, innen gondolom hogy esetleg mindegyiken tilthatják?

  Model H368N
     
  Hardware Version V1.0;
  Software Version V1.00.01T08
  Boot Loader Version V1.00.04

 10. @Caligin

  Megpróbáltam őket, de semmi. A saját routeres dolgot majd holnap kipróbálom, mert most használatban van a ház másik felében, de van egy sejtésem hogy azzal működni fog.
  Én is arra tippelek hogy a firmware úgy lett módosítva...  ez esetben lehet valamit tenni, vagy ezt kénytelen vagyok lenyelni?

  Nem igazán szeretném erre használni a saját routeremet, mert annak is megvan a maga helye, meg egyébként is direkt ezért van a hgw.

  Egyébként előtte Speedportom volt, amin szintén nem működött, be állítottam aztán kis sárga felkiáltójelet írt mindig a port forwardinghoz, viszont haveromnak meg működik a port nyitás, pedig ugyan olyan Speedportja van.


 11. @btz

  Ja igen, a VPN-t a hozzászólásban írtam el, a routerban van helyesen.

  SSH szerver a 22-es porton nyitva van, működik, azt írja.

  Viszont a legtöbb dolog nem tud kétszámjegyű porton kommunikálni, pl a samp szervert hiába állítottam 77-es vagy 23-as portra, továbbra sem lehet látni kívülről. A VPN-t szintén.

  @Caligin

  Tűzfalat nem találtam, csak ezt, de nem látni semmit.

  Képkivágás.JPG


 12. @Caligin

  Sajnos nem engedi, csak egy tartományban lévő IP-kkel. A külső IP-met is próbáltam.

  @btz

  Tűzfal kikapcsolva, illetve több port tesztelő oldalt is kipróbáltam, és amint írtam a gyakorlatban sem működik, tehát az adott szervert nem lehet elérni kívülről.
  VPN szerverrel próbáltam a 1423 -as porton, de nem működik.
  GTA SA-MP szerverrel próbáltam a 7777 porton, szintén nem működik.
  FTP szerverrel viszont meglepetésemre működik a 21-es porton. 

  Pedig a többi szerver is ugyan úgy megy jelenleg, és ugyan úgy forwardingolva van, ezt nem értem. 

  port.JPG


 13. Sziasztok!

  ZTE H368N típusú routerem van.
  A problémám az, hogy hiába nyitok rajta portot, azt a valóságban nem nyitja ki. Online port checkerrel is ránéztem és nincs nyitva, de a gyakorlatban sem működik. Próbáltam már mindenféle módon, valahol láttam hogy a DMZ Host-ot bekapcsolták, kipróbáltam, úgy sem volt jó.
  A gépnek fix belső ip-cím van adva MAC cím alapján. Router, gép restart volt, nem jó.
  A WAN Host-hoz nem írtam semmit, de próbáltam már a DNS kiszolgálót is írni, de nem jó.

  Mit tanácsoltok? Valamit rosszul csinálnék? Elviekben minden jól van beállítva.

  Próba szemléltetésként egy random port:

  Képkivágás.JPG

  port.JPG