Keresés a Közösségben

Találatok mutatása ezekhez a címkékhez: 'wake on lan'

1 találat

  1. Aloha, Eddig úgy volt felépitve az otthoni hálózatom, hogy volt a T-Home-os Sagemcom modem amire rá volt kötve egy TP-LINK WD1034ND Routerem és gyakorlatilag az összes lan és wifi eszközöm a TP Link routeren keresztül csatlakozott. Az asztali gépemen be volt állitva a Wake On Lan funkció amihez a TP LINK routerben megfelelő Port forwarding be volt állitva (10-es portra külső és belső, IP cim pedig értelemszerűen a PC volt). Ma úgy döntöttem, hogy egyszerűsitem az otthoni hálózatot illetve kihasználom a Sagemcom modem jobb Wifi képességeit és minden eszközömet átköltöztettem a T-Home-os Sagemcom készülékre. Itt szépen mindent beállitottam, hogy ugyanaz a helyzet legyen mint ahogy a TP Link routerem hálozatán is volt. Ebbe beletartoztak a különböző Port forwarding beállitások is. Be is állitottam a WOL port forwardingot ugyanúgy ahogy a TP linken volt a PC-mhez de hiába próbálom felébreszteni nem történik semmi. Néztem már a beépitett tüzfal beállitásokat is és ott is csináltam megfelelő kivételt a cél IP cim meg portok beállitásával de ez sem segitett. Volt már valakinek hasonló problémája a WOL beállításával és ha igen mi itt a megoldás? Valahogy az a gyanum, hogy itt van valami plusz csavar ennél a készüléknél de eddig nem jöttem rá mi okozza ezt. Ami ugye végképp fura, hogy amig a Router mint közbeékelt eszköz volt bekötve a PC és a Sagemcom doboz közé frankón működött a WOL. Szóval ez alapján végképp nem értem miért nem megy. Üdv G