Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Átállás analógl tv-ről IPTV-re


Törölt_tag7457

Kérdés

Meglévő analóg kábel tv-ről át kivánok térni IPTV-re.

Jelenleg a lakásba bejövő koaxiális kábelről elágazás után két tv csatlakozik. Az egyik képcsöves ,ez az elsődleges, mivel a videó magnó is ide csatlakozott. A másik lapos, led tv. A telefon vezetékes, mely vezetékre elágazón keresztül kapcsolódik a DSL modem, s LINKSYS routeren keresztül van vezeték nélküli internet kapcsolatom. A tv, telefon,és internet egy csomagban van, melyre vonatkozó szerződésem január végén lejár. IPTV-re való áttérésem esetén van néhány kérdésem:

- Lehet-e elágazni a koaxiális kábelről a két tv felé a szükséges sett top boxokhoz?

- Hová csaatlakozik a vezetékes telefonom a jelenlegi csatlakozás megszünése után?

- Felhasználható-e meglévő LINKSYS routerem, vagy az új szolgáltatás tartalmazza a wifit. Jeelszó szükséges?

Továbbra is csomagban vásárlom meg a szolgáltatásokat, extrák nélkül.Van-e javslatuk?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

5 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 2

Amíg analóg TV esetén a TV direktben kapcsolódik a bejövő koax kábelre, addig az IPTV esetén a koax kábel a HGW eszközbe kapcsolódik.

Screenshot_2017-01-15-10-59-24.png

Természetesen amennyiben a bejövő kábel kapcsolat nem DSL, hanem Koax, van lehetőség a HGW előtt egy elágazást csinálni, Az egyik elágazás megy a HGW-be, a másik direktben a TV-be (ez a mód nem látható a rajzon). Ekkor a direktbe jövő koaxról digitális kábelTV adást lehet venni, a HGW-STB(SetTopBox)-TV útvonalon jövő kapcsolaton keresztül pedig nézhető az IPTV. Dsl vagy optika esetén nincs lehetőség Digitális kábelTV-re, csak a rajz szerinti módon IPTV kapcsolatra.

A képen a HGW és a STB között Ethernet kábel rj45-ös csatlakozókat mutat, de ez kiváltható alternatív bekötéssel : powerline adapterekkel, eoc-al, wifi kapcsolattal.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2

Amennyiben a HGW előtt elosztott koaxra csatlakozó TV készülék nem alkalmas a digitális kábeltv (DVB-C) adások vételére, úgy a TV nem köthető direktben koax kábelre, oda is SetTopBox kell, csak az nem IPTV settopvox hanem DVB-C settopbox. A DVB-C settopbox ezesetben a HGW előtt elosztott koax ágra csatlakozik, a TV pedig Scart vagy RCA csatlakozással kapcsolódik a DVB-C settopboxra. Emellett a másik ágon a HGW-IPTVsettopbox-TV útvonalon jövő kapcsolaton szintén nézhető az IPTV szolgáltatás.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

@Horváth Tibor  Egy központi helyről kell ellátnod a telefont, tvt és a  wifit. 
Ha Telekomos digitálist kébektv-t is szolgáltat a területen akkor valószinű a koax kábelről kell eljutnod a telefonhoz a kapott készüléken keresztül.

Ha adsl-en a telefonkábelen kapod a internetet, akkor a modemtől kell eljutnod ethernet kábelekkel a telefonhoz és a tv-khez, és mind a ket tévéhez kell egy set-top-box (a második tvhez már bérelned kell még egyet) Ilyenkor a koax feleslegessé válik, esetleg felhasználhatod közbúlső megoldásként plusz eszközök használatával.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...