acel

Tag
 • Tartalmak

  909
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Minden, amit acel posztolt

 1. sagemcom

  V Dupla routert tudsz csinálni, Asus dynamic dnst bukod es par dolgot, és többet kell állítani van erről fórum. Egyszer próbálj ki egyet, tűzfal, family security, dinamic DNS, torrent -ezett erre kevés. Qos, app kontroll, sok minden ami a sageban csak álom.
 2. sagemcom

  Nekem összejött.majdnem 15 méterre is, egy jó behúzó kábel 4ehuf. És az nem 70 M . De kabelcseren kívül más megoldás nem hinném hogy lehet, a két végpont jó. Vagy rossz a kábel vagy zajos a környék, mindkettő hibára az új kábel a megoldás. Meg ki lehet próbálni a-b fordítást a pc oldalon ha tudja a ethernet vezérlő. De wifi, power ethernet is drágább mint a kabelcseren általában.
 3. sagemcom

  B A Nem folyamatos a sebesség vizsgálat. Próbálj új csatlakozót car6 feltenni mindkét végére megunt
 4. sagemcom

  Várható volt, remélem most nem az lesz mint a ip klenseknél ahol kiadtak egy félkész fw-t mert csak abban lehetett javítani. És remlem javult a frisítés terjesztési sebessége az elmúlt években a szokásos hónapos terjesztési ciklus kicsit lassúnak tűnik.
 5. 2014 szeptemberben is nemsokára volt, de lehet rosszul emlékszem és 2016-bsn jött először
 6. sagemcom

  Gratulálok, sokat haladtál, esetleg egy ipconfig /al parancs eredményét berakhatod is Mac címeket kitakarva.
 7. sagemcom

  A nem látják egymást, mit jelent? Win10 családi hálózatot kualakitottàl? A nyomtató hálózati nyomtató vagy wifis ahol a kliens keresi meg a nyomtatót? Halozat felderítése engedélyezett? Valamelyik eszközről Ping parancsot adva sem látható a másik eszköz? Tűzfalak vannak a gépeken?
 8. sagemcom

  "Milyen routert" prohadver forumon nézz ra erre a routerre.
 9. Két univerzális, nagygombos, egyszerűsített kiosztású?
 10. sagemcom

  Milyen eszközökkel nézed? Azokon engedélyezett a dual band?
 11. sagemcom

  A sage-t minek védeni? védje a T, ez csökkenti a jelerősséget, ami ritka esetben gondot okozhat. Esetleg ha használod a koaxon jövő dvb-c adást akkor a tv élé kell ilyen, a sage és a hálózatod közé kellene utps-ethernet védelem ez némelyik 220-as elosztóba benne van. De leginkább a 220-ra kell túlfesz/villám védelem a router és minden eszköz elé. Valószinű most is onnan jött be a cucc. És az egés házhoz is jó egy ilyen túlfeszültség levezető: https://daniella.hu/eaton-moeller-spet2-2801-komplett-tulfeszultseg-levezeto-c-1p-uc280vac-45ka-168741-10620 Közvetlen vezetéket ért közeli villám esetére a biztosítóknál érdemes érdeklődni,
 12. A sage vélt sérülékenységéről itt irtam, https://kozosseg.telekom.hu/blogs/entry/9-sagemcom-fst-3686ac-egy-új-remény/?do=findComment&comment=1242 És utólag látom ennek a fórumnak aza elején is
 13. A KRACK azt jelenti hogy létező wifi kapcsolatot át vehet egy másik router, ami onnantól lehallgathatja az adatokat, illetve elérheti a kliens (vevőegységet). A hiba a vevő programban van, routereket akkor érinti ha azok wifi átjáró üzemmódban működnek, a telekom nem ilyen.
 14. sagemcom

  Az iőtv-ket nem tudod direkt sagemre kötni? USG-n nincs valami DOS védelem ami hirtelen érkezett sok csomagra bekapcsol? Egyenletes a forgaloma a sage ésaz usg között? csak tippelni tudok én is.
 15. sagemcom

 16. sagemcom

  Ilyen egy fi relé, egy kismegszakítóhoz képest van rajta plusz egy gomb, Ez nem csak zárlat ellen véd hanem bármilyen érintésvédelmi rendellenesség esetén, http://www.tibivill.hu/szakzsargon/
 17. sagemcom

  Fordítva is próbáljd bedugni, ha ugy se ráz akkor az előző konnektort kell újrakötni. Ilyen ebbe a konnektorban működik a másikban nem mágia nincs
 18. sagemcom

  Villanyszerelő kell, most. :-( Óvatosan mérjél a gáz/viz, radiátorcső és a koax között feszültséget, de lehet elég hozzáérinteni, ha lemegy a fi vagy ott van fesz akkor Tkom, (ha jól értem sage-nem is volt bekötve mikor lement a fi relé). De leginkább a te villany hálózatodban lesz a hiba. A fi relé működése azt jelenti hogy a számítógép került a bejövő fázis nagy egy része ami a koaxon távozott a nulla (nema védőnulla) helyett, ez kifejezetten nem egészséges. UI: Akkor is lemegy a fi relé ha a koax bejövő árama rákerül a nullára, az sem jó.
 19. Milyen neten vagy? dsl, optika, koax? tudja stabilan a neted az 50mbitet amikor szakadozik?
 20. sagemcom

  Ezt csak most olvastam, akkor viszont valahogy tovább viszed a földet a sagemtől a többi készülékbe.
 21. sagemcom

  Ez igaz, de még az utp-n visszajöhet a föld ha azon van földelés, @Frankie Ha a utp kábelek nem földeltek akkor nem lehet földhurok. Fi relé (ÁVK) felszerelés javallott és a védőföld ellenőrzése midegyik dugalbjan,, attól hogy ott van nem biztos hogy be is kötötték, vagy nincs szakadás. Ami tény- nem szabadna ráznia hiba nélkül, tehát valahol hiba van,
 22. sagemcom

  Neked kell venni, nem hinném hogy a Ts szerelők használnának ilyet.
 23. QOS, a router előtt vagy a számítógépen , szabályozni melyik port , alkalmazás mennyit használhat, milyen prioritásban az internetből, dslreports.com mit mér?
 24. sagemcom

  Sokminden lehet, lehet a koaxon jön be eltérő föld (kell rá földhurok leválasztó) de lehet rossz földelés, laza nulla vezető kötés a hálózaton (ez pl jobban jelentkezik ha nagyobb fogyasztó is működik épp), Elég nagy szívás rájönni mi a gáz, ugye a gép földelt dugóba van bedugva? Villanyszerelőt ajánlok, de nem biztos hogy megoldódik.
 25. sagemcom

  1 led van? kellene egy narancs vagy pirosnak is lennie, a zöld villog vagy nem? A routeren talán meg lehet nézni hogy aktivnak látja-e az ethernet portjat (ezt mondjuk telefonról tudod megtenni ha be tudsz lépni a router admin felületére). Szerintema gépednél lesz a hiba, szakértő tudná megnézni.