Ugrás a tartalomhoz
  • 1

Hogyan is kell? Port forwarding.


Törölt_tag8741

Kérdés

Sziasztok

Sziasztok! Máté vagyok. ez it végül is nem megy téma, csak nem találtam kérdezz menüt. Ebben a kis szövegben azt szeretném meg tudakolni hogy miért is nem működik a "Port Forwwarding" a routerünkön. Van nekün egy THOMSON ST780 nevű routerünk. (ezt írja minkor belépek az ip címén át a vezérlő pultjába) (NAGYON RÉGI FAJTA) És ugye van ott a "Toolbox" és azon belül meg a "Game & Application Sharing" és ott utána nézrtem meg csináltam amit kellet töbször is próbálkoztam de nem megy, a kábel is a routerben van (a telekomosban nem a tplink ben) és nem nagyon akar működni. Tehát elre ez a kérdésem MIÉRT NEM JÓ?! HOGY KELL?!

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Barna Máté
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

6 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 4

Üdv @Barna Máté

A port forward lényege, hogy a bejövő kapcsolat egy szolgáltatáshoz az átjárónk wan oldalán jön be egy adott porton, de ha a szolgálzatás egy belsőhálózati ip vel rendelkező gépen található, akkor meg kell mondani a routerünknek, hogy a wan oldalára és adott portjára érkező kérést továbbítsa a belsőhálózaton lévő szolgáltatást futtató gép lan oldali ip címére és portjára.

Példa:

Lanon van egy 192.168.1.20 belsőhálózati címmel rendelkező gépünk, amire rádobtunk egy www szervert (Mondjuk egy Apache-ot) ami a 80-as porton figyel. A belső hálózatról ez elérhető, ha a böngészőbe beírjuk, hogy http://192.168.1.20:80 (a nyolcvanas port esetén elhagygató a :80, de most inkább ne hagyjuk el). Külső hálózatról viszont nem, mivel ez egy belső hálózat mögött érvényes csak. Van egy routerünk, aminek van egy LAN címe, azaz belső hálózatban érvényes címe (mondjuk legyen 192.168.1.1) és van egy WAN címe is (mondjuk 84.1.2.3) azaz külső hálózati címe, ez a címen a routerünk elérhető az internet "másik feléről" azaz bárhonnan a világból (jó mondjuk Észak-Koreából nem, de oda úgy is ritkán járunk, maradjunk annyiban, hogy vannak kivételek, de a router WAN intetfészére a szolgáltatótól kapott publikus ip-vel általában elérhető). Mit kell tehát tennem hogy a gépemen futó www szervert elérjem és azon megnézzem az azon üzemeltetett weboldalt? A routernek meg kell mondani, hogy a WAN címére (a példában 84.1.2.3) és mondjuk az 50000-es portjára érkező kérést továbbítsa a LAN gépnek, ami ugye az 192.168.1.20:80. Erre a routereknek változatos felülete van, de az analögia mindenhol ugyan az. Ha ezt megadtuk a routernek utána 84.1.2.3:5000 címet beírva a böngészőbe bejön a weboldalunk, ami igazából nem a routeren üzemel, csak a címet és a portot a router fordította a belső hálózatán található gépnek. De lehet több szolgáltatásunk is több belső gépen, amit ha a routerünkel forwardoltatunk, akkor 84.1.2.3 címen elérünk, csak a port számnak kell különbözni.

Ezen a weboldalon leírják hogyan lehet ezt a továbbítást megcsinálni a te routereddel. Eléggé túl van komplikálva, de nem egy nagy was ist.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
13 perce, Feriahodito írta:

Sziasztok

Lenne egy ojan kérdésem hogy hogyan lehet be portforward ingolni egy minecraft servert mert en be allitottam ezeket hogy

Service other

Protocol tcp-udp

External host 84.1.2.3          external port 25565

Internal host : a gep ipje.       internal port 25565

Az lenne a kérdésem hogy mit ronthattam el?

 

Az external hosthoz nem kell a 84.1.2.3 mert az azt jelenti, hogy csak abban az esetben továbbítja a portot a belső hálózaton lévő gép belsőhálózati IP címe felé, ha a csatlakozni szándékozó IP címe 84.1.2.3 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Sziasztok

Lenne egy ojan kérdésem hogy hogyan lehet be portforward ingolni egy minecraft servert mert en be allitottam ezeket hogy

Service other

Protocol tcp-udp

External host 84.1.2.3          external port 25565

Internal host : a gep ipje.       internal port 25565

Az lenne a kérdésem hogy mit ronthattam el?

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Sziasztok!

Van egy Telekom-tól kapott  Technicolor FGA2233 MAG routerem. A port átirányítás nem működik. Akármit írtam be. Lásd a csatolt képet.

A 84-es IP a publikus a 192.168.1.95 a szerverem IP-je. A harmadik beállításnál annyi történik hogy bejön egy Not Found oldal és a címsorba egy parental-block cím van.

Tehát gyakorlatilag nem tudom elérni a publikus IP-ről a kis szerverem. 

f941be0ca9c48597fd6660f894680b28.jpg

Névtelen 2.jpg

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...