akacfa

Miert kulonbozo a fel/letoltes sebesseg MO-on?

Kérdés

Hello,

 

Azt szeretnem megkerdezni, hogy magyarorszagon miert lassabb a feltoltesi sebesseg mint a letoltes? Meg optikai kabelen keresztul is a telekom ugy adja meg a parametereket a honlapjan hogy pl 50/5. Egy optikai kabelen siman lehet 50/50 vagy 30/30 sebesseg, akkor az MO-on miert van korlatozva?

 

Koszi.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

4 válasz erre a kérdésre

2 hours ago, akacfa said:

Nalunk az optikai kabel nagyon preciz, barmikor lemerem a fel/fe toltest szinte pontosan 29/32 - 30/31 kozott mozog

Összehasonlításul: Nálunk kb 8 éve húzták be a fővárosban épült új lakóparkba a kábelt..  De sajna csak rézdrótot, semmi mást.. (ennél olcsóbb nem volt) :( 

Szintén 30-as netet rendeltem azaz 30/5 -öt, de ebből csak 13/1 Mbps-t kapok meg, sőt panaszt sem fogadnak el amíg valakinek megvan a 1/0.5 Mbps sebessége, fizetni persze ugyanannyit kell. Ez a MO-i törvényes helyzet..  :/

Természetesen a statisztikákban úgy szereplek mintha lenne 30-as netem..

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Tamas586

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Kosz a valaszokat. Nekunk 9 eve van optikai kabel. A haz falan (kivul) van az optikai doboz, es onnan coax-al jon be a hazba. 9 evvel ezelott csak 15/15 volt, aztan kesobb felemeltek 20/20, es 3 eve 30/30 van. Tobb nem kell, ennyi nekunk boven eleg. Gondoltam vissza mennek par honapra MO-ra mert a munkam miatt tudok otthol is melozni. De mivel kell a gyors feltoltesi lehetoseg, 5mbit-el nem tudok vacakolni mert ahoz kene 1-2 ora mig az anyagot fel tudnam tolteni. Meglepodtem, hogy MO-on mindenutt korlatozva van a feltoltes. Oszinten szolva nem egeszen ertem es arra gondoltam, hogy MO-on csak szivatjak a szegeny nepet.

Nalunk az optikai kabel nagyon preciz, barmikor lemerem a fel/fe toltest szinte pontosan 29/32 - 30/31 kozott mozog akar ethernet akar wi-fi-t merek. Jelenleg 3 sebesseg kozul lehet valasztani, de nekunk meg a regi 30/30 van: https://frontier.com/shop/internet/fios

 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Szia

Megpróbálok valamennyire egzat választ adni mert nem olyan egyszerű kérdést tettél fel illetve nem tudom nálad milyen hálózat van. 

Koax esetén kisebb csomagokkal még csak csak lehetne pl 20/20 de itt a feltöltés nagyon véges 2x 3x 4x 6x 30 mbit amint több előfizető osztozik.  Koaxon megváltást ED3.1 vagy a deep fiber jelenthet erre a szip projektben nyertesek és a társzolg területen élőknek van jó esélye. Cablelabs full duplex megoldása jelent itt csak elvi segítséget. 

Vdsl-en 100/27  a max mostani megoldásokkal 

Optika meg hát jah ilyen :D kisebb a uplink link illetve itt is többen osztoznak egy körön. 

Legjobb válasz az lehet talán hogy, letöltésre volt berendezkedve mindenki. Nem volt felhő , drive, stb stb és igény se volt erre. Pár éve indult be ez a folyamat de nehéz elszakadni a gyökerektől pl koax esetében ahol az ed2.0 és 3.0 csak rá lett erőltetve a hálózatra.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Technológiából fakadóan, de ez nem csak Magyarországon van így. 

Optika esetén pedig 50/25 100/50 250/75 1000/200 mbps van. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hozz létre egy fiókot vagy jelentkezz be a kommenteléshez

Ahhoz, hogy kommentelhess, tagnak kell lenned.

Fiók létrehozása

Hozz létre a közösségünkben egy új fiókot. Igazán egyszerű!


Új fiók regisztrálása

Bejelentkezés

Már van fiókod? Jelentkezz be itt!


Bejelentkezés most