Ugrás a tartalomhoz
  • 1

Miert kulonbozo a fel/letoltes sebesseg MO-on?


akacfa

Kérdés

Hello,

 

Azt szeretnem megkerdezni, hogy magyarorszagon miert lassabb a feltoltesi sebesseg mint a letoltes? Meg optikai kabelen keresztul is a telekom ugy adja meg a parametereket a honlapjan hogy pl 50/5. Egy optikai kabelen siman lehet 50/50 vagy 30/30 sebesseg, akkor az MO-on miert van korlatozva?

 

Koszi.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

4 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 3

Szia

Megpróbálok valamennyire egzat választ adni mert nem olyan egyszerű kérdést tettél fel illetve nem tudom nálad milyen hálózat van. 

Koax esetén kisebb csomagokkal még csak csak lehetne pl 20/20 de itt a feltöltés nagyon véges 2x 3x 4x 6x 30 mbit amint több előfizető osztozik.  Koaxon megváltást ED3.1 vagy a deep fiber jelenthet erre a szip projektben nyertesek és a társzolg területen élőknek van jó esélye. Cablelabs full duplex megoldása jelent itt csak elvi segítséget. 

Vdsl-en 100/27  a max mostani megoldásokkal 

Optika meg hát jah ilyen :D kisebb a uplink link illetve itt is többen osztoznak egy körön. 

Legjobb válasz az lehet talán hogy, letöltésre volt berendezkedve mindenki. Nem volt felhő , drive, stb stb és igény se volt erre. Pár éve indult be ez a folyamat de nehéz elszakadni a gyökerektől pl koax esetében ahol az ed2.0 és 3.0 csak rá lett erőltetve a hálózatra.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Kosz a valaszokat. Nekunk 9 eve van optikai kabel. A haz falan (kivul) van az optikai doboz, es onnan coax-al jon be a hazba. 9 evvel ezelott csak 15/15 volt, aztan kesobb felemeltek 20/20, es 3 eve 30/30 van. Tobb nem kell, ennyi nekunk boven eleg. Gondoltam vissza mennek par honapra MO-ra mert a munkam miatt tudok otthol is melozni. De mivel kell a gyors feltoltesi lehetoseg, 5mbit-el nem tudok vacakolni mert ahoz kene 1-2 ora mig az anyagot fel tudnam tolteni. Meglepodtem, hogy MO-on mindenutt korlatozva van a feltoltes. Oszinten szolva nem egeszen ertem es arra gondoltam, hogy MO-on csak szivatjak a szegeny nepet.

Nalunk az optikai kabel nagyon preciz, barmikor lemerem a fel/fe toltest szinte pontosan 29/32 - 30/31 kozott mozog akar ethernet akar wi-fi-t merek. Jelenleg 3 sebesseg kozul lehet valasztani, de nekunk meg a regi 30/30 van: https://frontier.com/shop/internet/fios

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
2 hours ago, akacfa said:

Nalunk az optikai kabel nagyon preciz, barmikor lemerem a fel/fe toltest szinte pontosan 29/32 - 30/31 kozott mozog

Összehasonlításul: Nálunk kb 8 éve húzták be a fővárosban épült új lakóparkba a kábelt..  De sajna csak rézdrótot, semmi mást.. (ennél olcsóbb nem volt) :( 

Szintén 30-as netet rendeltem azaz 30/5 -öt, de ebből csak 13/1 Mbps-t kapok meg, sőt panaszt sem fogadnak el amíg valakinek megvan a 1/0.5 Mbps sebessége, fizetni persze ugyanannyit kell. Ez a MO-i törvényes helyzet..  :/

Természetesen a statisztikákban úgy szereplek mintha lenne 30-as netem..

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Tamas586
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...