Koli0842 Posztolva ekkor: 2017. szeptember 26. Jelentés Megosztás Posztolva ekkor: 2017. szeptember 26. Sziasztok, Csak érdeklődnék, ahogy a címben is, van-e bármi hír arról hogy optikán mikor várható IPv6? 8245H HGW, Budafok, 1000-es csomag Köszi Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 anonymus Posztolva: 2017. szeptember 27. Jelentés Megosztás Posztolva: 2017. szeptember 27. 7 perce, Roli82 írta: Sima mezei ADSL modemre ne várj IPv6, mert azok nem kapnak! Én is írtam már neki sokszor. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 btz Posztolva: 2017. szeptember 26. Jelentés Megosztás Posztolva: 2017. szeptember 26. Koaxon, dsl-en biztos, hogy "terül", optikát nem tudom, de ott sem lehetetlen., (Koaxon voltak bizonyos gondok) Hozzám sem jutott el még például, de nem is várom. Dinamikus IPV6 prefixet adni(?) (Na ne mááá) Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Koli0842 Posztolva: 2017. szeptember 26. Szerző Jelentés Megosztás Posztolva: 2017. szeptember 26. Újabban "kvázi fixet" ígérgettek, avagy nem változik csak ha HGW-t cserélsz, vagy ők valamit félúton hozzád, úgy már jobban hangzik. Emellett azt is mondták, hogy optikán még nincs, ezért gondoltam hátha tud valaki valamit a tervekről Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 btz Posztolva: 2017. szeptember 26. Jelentés Megosztás Posztolva: 2017. szeptember 26. (szerkesztve) @Koli0842 Koaxon nem változik (vagyis ott is változhat, de csak ritkán). Optikán pppoe van, mint DSL-en, ahol naponta is változhat (akár egy sima reboittól) , azaz optikán is ugyan ez lesz, ha esetleg elindul. Szerkesztve ekkor: 2017. szeptember 26. Szerkesztő: btz Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Tamas586 Posztolva: 2017. szeptember 26. Jelentés Megosztás Posztolva: 2017. szeptember 26. 2 hours ago, btz said: dsl-en biztos, hogy "terül" De hogy mennyire az kérdés.. Vajon elérte már az adsl előfizetők 10% át, vagy még csak 1% lefedettségnél járunk..? (Pesten hozzám még nem ért el) Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 btz Posztolva: 2017. szeptember 27. Jelentés Megosztás Posztolva: 2017. szeptember 27. @Tamas586 Sasjnos azt nem tudom. Néha néha fórumon jelzi egy két user, hogy neki már van, ebből kiindulva látható, hogy már van valami. Majd ha lesz időm egy másik fórumon kérdezősködök illetve ennek a fórumnak az IPv6 topicjában. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Roli82 Posztolva: 2017. szeptember 27. Jelentés Megosztás Posztolva: 2017. szeptember 27. 6 órája, Tamas586 írta: De hogy mennyire az kérdés.. Vajon elérte már az adsl előfizetők 10% át, vagy még csak 1% lefedettségnél járunk..? (Pesten hozzám még nem ért el) Sima mezei ADSL modemre ne várj IPv6, mert azok nem kapnak! Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Tamas586 Posztolva: 2017. szeptember 27. Jelentés Megosztás Posztolva: 2017. szeptember 27. (szerkesztve) 4 hours ago, Roli82 said: Sima mezei ADSL modemre ne várj IPv6, mert azok nem kapnak! A sima mezei modem ugyanúgy nem szükséges hogy bármilyen IP kompatibilis legyen mint a szürke vagy kék színű kábelnek. Csak egy dolga van: továbbítani a PPPoE folyamot. Az admin felületet leszámítva a modem nem IP kompatibilis, tehát nincs nálam telekom tulajdonú se IPv4 se IPv6 kompatibilis eszköz. De pont Ti mondtátok hogy az IPv6 terjesztése nem pofára megy valami (kinél milyen T eszköz van) lista alapján, hanem Dslam (v msan?) -en bekapcsolják és akinek tudja a routere az kapja.. Vagy mégse így megy és mégiscsak pofára/listára osztogatják..? Az én első eszközöm ami IP-vel találkozik az a Router, ami IPv6 kompatibilis és be is van állítva. Szerkesztve ekkor: 2017. szeptember 27. Szerkesztő: Tamas586 Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 btz Posztolva: 2017. szeptember 27. Jelentés Megosztás Posztolva: 2017. szeptember 27. @Tamas586 Ez teljesen rendben van, hogy nem szükséges, de a Telekom úgy döntött, hogy csak azoknak ad IPv6-ot aki a T HGW-jét használja, azok közül is az aminél nincs különösebb probléma vele. Nem DSLAM-onként van bekapcsolva. Valószínűleg user szinten kontsmrollálható, hogy ki kapjon és ki ne. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Tamas586 Posztolva: 2017. szeptember 27. Jelentés Megosztás Posztolva: 2017. szeptember 27. @btz Esetleg a 1414-en kellene (hibabejelentésként?) kérnem hogy engem is írjanak fel az IPv6-ot kapók listájára..? Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 btz Posztolva: 2017. szeptember 27. Jelentés Megosztás Posztolva: 2017. szeptember 27. @Tamas586 Javaslom inkább, hogy kérj szolgáltatói HGW-t (passthrough-al ugyanolyan transzparens módon tudod használni, mint egy modemet) , de arra sem biztos, hogy mindjárt kapsz. Az igényedet jelezheted a 1414-en, max előre vesznek vagy nem, de legalább megpróbáltad. Én magam részéről, amíg nem adnak fix ipv6 prefixet, maradok a tunnel megoldásnál. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Tamas586 Posztolva: 2017. szeptember 27. Jelentés Megosztás Posztolva: 2017. szeptember 27. (szerkesztve) 32 minutes ago, btz said: Javaslom inkább, hogy kérj szolgáltatói HGW-t (passthrough-al... Az igényedet jelezheted a 1414-en, max előre vesznek vagy nem, de legalább megpróbáltad. Ha igénylek és kapok is, akkor muszáj használni is..? Jól ellenne az a dobozában az asztalfiók mélyén. És plusz hűséget sem akarok miatta, sem pluszban fizetni. Én pedig használnám tovább a meglevő adsl modememet és routeremet. (2km+ kábel végén nem akarom hogy áttegyenek vdslre, javulást nem tapasztalnék, sőt tapasztalatok szerint csak enyhe sebességcsökkenést, adsl-re meg minden megvan) Szerkesztve ekkor: 2017. szeptember 27. Szerkesztő: Tamas586 Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 btz Posztolva: 2017. szeptember 27. Jelentés Megosztás Posztolva: 2017. szeptember 27. @Tamas586 Lehet, hogy önmagában nem cserélik, csak ha voipsíted a telefonvonalad (ha van telefonelőfizetésed) vagy ha vdsles (>=30mbps) csomagba lépsz, de ha azt nem bírja a vonad, akkor az is sztornó. Én azt mondom, próbálj meg kérni egyet, mindenféle módosítás nélkül. Vagy kapsz vagy nem, veszteni nem lehet. Vdsl ügyben kérdrzd dchardot a PH fórumán, nem biztos, hogy rosszabbul járnál egy vdsles vonallal még 2km-en sem. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Tamas586 Posztolva: 2017. szeptember 27. Jelentés Megosztás Posztolva: 2017. szeptember 27. (szerkesztve) @btz Naked ADSL-em van TV és drótostelefon nélkül. Nem akarok se iptv-t se drótosfont, van mobilom.. csak ipv6-ot akarok. 30Mbps előfizetésem van, de abból csak 13Mbps-t kapok meg (kép) Szerkesztve ekkor: 2017. szeptember 27. Szerkesztő: Tamas586 Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 btz Posztolva: 2017. szeptember 27. Jelentés Megosztás Posztolva: 2017. szeptember 27. @Tamas586 Az újfajta díjcsomagban vagy gondolom, akkor csak annyit kérj, hogy rakjanak VDSL2-re, ha megoldható. Ehhez már biztos adnak HGW-t is. Ha nem jön be, akkor visszaváltatod Adsl2+ra, ekkor visszarakhatod az adsl2+ modemed is, nem hiszem, hogy visszakérnék a HGW-t, viszont lesz kint nálad hivatalosan egy eszköz, ami után kaphatsz IPv6-ot, bár ön magában ez sem garancia, hogy kapsz is. Én még mindig a tunneles IPv6 mellett érvelek, bár nem tudom igazából mi szükséged az IPv6-ra. Mondják igaz, hogy rövidebb útvonallal mehetnek rajta csomagok, kevesbb lehet a késleltetés, mások még sávszélesség növekedést is várnak tőle, de ezek ilyen nonszensz dolgok. Nem ettől kéne várni ilyeneket. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Tamas586 Posztolva: 2017. szeptember 27. Jelentés Megosztás Posztolva: 2017. szeptember 27. (szerkesztve) 1 hour ago, btz said: Én még mindig a tunneles IPv6 mellett érvelek Nem azért fizetek havi 5 700 Ft -ot 13Mbps-ért hogy ne kapjam meg azt amire jogosult vagyok.. De ha tudsz mondani olyan tunnelt ami: ingyenes, nem zakzat aktiválással, reklámokkal, korlátlan adatkerettel korlátlan ideig biztosít legalább 10Mbps sebességgel akár torrentre is akkor kipróbálom azt is. Szerkesztve ekkor: 2017. szeptember 27. Szerkesztő: Tamas586 Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 btz Posztolva: 2017. szeptember 27. Jelentés Megosztás Posztolva: 2017. szeptember 27. @Tamas586 Otthoni Start csomag maximuma a 30mbps, azonkívül ebben a csomagban azt kapod, ami a "csövön" kifér, szóval azt kapod a csomagban amire előfizettél. Gondolom tájékoztattak róla, hogy mit is takar ez a csomag vagy nem? Keress rá arra, hogy tunnelbroker. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Tamas586 Posztolva: 2017. szeptember 27. Jelentés Megosztás Posztolva: 2017. szeptember 27. @btz (most) nem a sebességre panaszkodtam, hanem az IPv6 hiányára.. Vagy azt akarod mondani hogy Otthoni Internet Start ADSL csomaghoz nem kaphatok IPv6-ot..? Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 btz Posztolva: 2017. szeptember 27. Jelentés Megosztás Posztolva: 2017. szeptember 27. (szerkesztve) @Tamas586 Minden csomaghoz kaphatsz IPv6-ot, ha arra alkalmas HGW van kiosztva nálad és aktiválták a környékeden. Nem csomagfüggő a "jogosultság". Nekem az old NetMánia 30/5 van Speedport HGW-vel, mégsem kapom az IPv6 címet a T-től. Amit tudok biztosan, hogy egy enter leütés lenne, higy menjen. Szerkesztve ekkor: 2017. szeptember 27. Szerkesztő: btz Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Tamas586 Posztolva: 2017. szeptember 27. Jelentés Megosztás Posztolva: 2017. szeptember 27. (szerkesztve) 2 hours ago, btz said: Keress rá arra, hogy tunnelbroker. Kipróbáltam, de nekem túl bonyolult. Nem tudtam összepárosítani ezeket ezekkel, így nem működött.. Különben is fix IPv4 címet kell megadni neki, azaz nekem dinamikus IP-m van adsl-en, ami legalább hetente változik.. Szerkesztve ekkor: 2017. szeptember 27. Szerkesztő: Tamas586 Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 btz Posztolva: 2017. szeptember 27. Jelentés Megosztás Posztolva: 2017. szeptember 27. @Tamas586 Pedig full egyértelmű. Dns-hez a Google ipv6 dns szerver címeit. Routed prefix. Kettő fajtából is választhatsz. /64 vagy /48 A Router IPv6 address szetintem a routed prefixből egy LAN interfésznek adott IPv6 cím. Endpoint IPv4 cím. Nemtudom, lehet e üresen hagyni. Tunnel client ipv6 address = Client ipv6 address. Update url-t a Tunnel details advanced menüpontjában találod,Ezzel lehet frissíteni a dinamikus ipv4 címet, nem kell fix ipv4. MTU-t szintén itt találod. Én OpenWRT-t javasolnék inkább használatra. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
Kérdés
Koli0842
Sziasztok,
Csak érdeklődnék, ahogy a címben is, van-e bármi hír arról hogy optikán mikor várható IPv6? 8245H HGW, Budafok, 1000-es csomag
Köszi
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon
21 válasz erre a kérdésre
Ajánlott posztok
Csatlakozz a közösséghez!
Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.