Ugrás a tartalomhoz
  • 1

Csalók


Mariann53

Kérdés

Sajnos, én jól bedőltem a csalóknak: történt ugyanis, pár napja számhordozással jöttem át a Telekomhoz. Rossz előfizetést csinált a hülgy, ezért másnap bementem módosíttatni a szerződést, mondták, hogy 1 napi kötbér majd leszámlázásra kerül. Ezért nem volt nekem feltűnő az 1.315.- ft-ról szóló email. Ott követtem el a hibát, hogy megadtam a bankkártya titkos 3 jegyű kódot is. Le is emeltek hirtelen 94 ezer ft-ot 3 vásárlással. Az utolsó 31 ezer ft-ot már nem tudták leemelni, mert azt sikerült megakadályoznom a letiltással.  Azt mondta a bankom, hogy mivel időben letiltattam a kártyát, és még cak zárolva van a 3 összeg, ezért nem fogják leemelni. Ennek ellenére 5 nappal később mégis a bank megterhelte a számlámat. Most kaptam egy levelet tőlük, hogy nem is kapom vissza a pénzemet.

Vigyázzatok nagyon!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

11 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 1

Akkor szerencséd van, mert engem alapból elutasított az Erste, hogy minek adtam ki a kártya hátlapján lévő 3 jegyű kódomat. Arról nem is szólva, h. amikor rögtön jeleztem a bank felé az illetéktelen terhelést, akkor mondták, hogy már másnál is volt ugyanez az eset épp azzal az angliai üzlettel, ahonnan a csalók vásároltak. 

 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Mariann53
Írtam még hozzá.
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

A rendőrségnél van lehetőség bizonylatot kiállítani áldozati státusról, amelynek alapján az Áldozatsegítő szolgálat a cselekmény okozta krízishelyzet elhárításához az elkövetéstől számított 5 napon belül beadott kérelem alapján azonnali pénzügyi segélyt adhat

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 3

Szia @Mariann53!

Gondolkodtam egy kicsit azon, amit leírtál... Én a helyedben megtámadnám az Erste döntését (annak ellenére, hogy én is az ügyfelük vagyok). 

Egyrészt mert - gondolom telefonon, rögzített hívásban, de ha személyesen akkor is - azt mondták " mivel időben letiltattam a kártyát, és még cak zárolva van a 3 összeg, ezért nem fogják leemelni. "  Ezzel hamis hitbe ringathattak.

Másrészt, nem hiszem. hogy egy zárolt tétel átutalását nem tudják megakadályozni. Biztos van olyan ember akinek van erre jogosultsága... hiszen rengeteg a kártyás csalás, biztos van náluk olyan osztály vagy csoport akiknek az a feladtuk, hogy ezeket  figyeljék, és ha szükséges, közbelépjenek (egy haverom az OTP-nél ilyenekkel foglalkozik, biztos, hogy Ersténél is van ilyen). 

Harmadrészt kicsit fenyegetőznék a felügyeleti szervekkel meg a Tékozló homárral. 

Az ok, hogy te adtad meg az adataidat, de amint rájöttél jelezted is neki. Lett volna lehetőségük szerintem, hogy közbelépjenek. Egy próbát megér, hátha sikerül a pénzedet vagy annak egy részét visszaszerezned.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: foxylady
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2

Nagyon szívesen, remélem sikerül valamit intézni. 

Illetve mégy annyit, hogy ha még nem tetted meg, jelentsd fel az adathalászt a rendőrségen (arra ügyelj, hogy feljelentés legyen, ne bejelentés). Nekik megvannak az eszközeik és lehetőségeik, hogy a vásárlásokról kikérjék az adatokat (erre ugye neked nincs lehetőséged...) és ha ügyesek el is tudják kapni az ilyen ***** bandát...Csak a rendőrségen se hagyd, hogy lekoptassanak (mert szerintem ők is hajlamosak rá :().

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...