Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Netgyorsító opció folyamatos probléma?


Puposbali

Kérdés

Sziasztok! 

Netgyorsító opciót használunk és van nekünk egy HUAWEU HA-35 típusú router, benne egy sim kártyával. 

Utóbbi 1-2 hétben jelentősen elkezdett romlani a hálózat minősége. A játékokban a késleltetés (ping) nagyon megugrott, véletlenszerűen megszakadt a hálózat a játékokban. 

Interneten a weboldalakat "request-time out" vagy "server_404 error"-ral nem volt hajlandó betölteni valamint nagyon gyakori a "dns-server error" hiba is. Amikor ezeket a hibákat dobta, a router felülete sem jött be, megfagyott az egész. Ha bejött a router felülete azonnal magához tért az internet is. 

Na most ez volt egészen tegnapig. Kijött a telekomos kolléga durván 1 órát volt itt, cserélt kábelt meg mindent resetelt és beállított a routeren. Azt mondta, hogyha nem lesz jó, akkor a falban a vezetéket is cserélik. Mondom rendben van. Megcsinálta örültem neki. Mondta hogy majd még 1x indítsam újra miután elment mert sok minden lett beállítva. Mondom rendben van. 

 

Elment a szerelő, 10 perc után megint elkezdett szakadozni, gondoltam csak újraindítás kell neki. Megtettem, és ment rendesen. Kb 2 óráig. Nem volt semmi hibajelzése, 2 óra után azonban megint ugyanazt kezdte csinálni. Megszakad, és nem vagy nagyon nehezen tér vissza, és *****i idegesítő.  Ráadásul még mielőtt a szerelő kijött, addig csak az "LTE server not responding" hibát dobta, most már a "DSL line error" is megjelenik a hibafeljegyzésekben. 

Ismerősöm azt mondta, hogy addig kell őket nyúzni míg ki nem cserélik a routert.... Mit tehetnék? Tényleg router csere lesz a vége? 

Vagy érdemes lenne váltani a korlátlan mobilnetre? Korlátlan mobilnetes sim kártyát ideadják, belerakom a routerbe és onnan osztom (mert azt lehet osztani) és akkor meg van oldva? 220/80-as sebességet mértünk 4G-n mobileszközzel, tőlünk max 7km-re van az a torony amit 1 éve adtak át és 300 Mbit/s-et képes adni az eszközöknek.

 

Rendszerhiba 12.10.txt

syslog (1).txt

syslog.txt

telekom hiba.txt

telekom hiba1.txt

Telekom MIkulás hibajelentő.txt

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

5 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 0

Fejlemények. Még decemberben másnap kijöttek átkötni az utcán lévő dobozt és magához tért. Január 4-től kezdve azonban az eszközöket ledobálja, és sokszor DNS szerver nem található /IP cím nem található/Nincs internetkapcsolat hibával nem töltődnek be az oldalak vagy megakad az oldal betöltődése. Például kb percenként 10 alkalommal történik, hogy elmegy a net majd 3-4 sec-kel később magához tér. Van 1-2 másodpercig és megint nincs. Sokszor van az is, hogy "nem lehet csatlakozni a hálózathoz" hibával nem enged fel eszközöket sem. De azóta írtam egy újabb kérdést, ahol ezeket részletesen taglalom. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Itt az újabb posztom. 

 

Tegnap miután lejelentettem a hibát rám szóltak, hogy jó lenne ha nem lépegetnék be a router felületére, mert csak elállítok mindent. De én csak azért léptem be, hogy segítsem a hiba pontos leírását. Érdekes módon a tegnapi hibabejelentés után a router nem produkál semmilyen dns/ip hibát max annyi, hogy első 2-3 alkalommal nem engedi felcsatlakozni az eszközöket. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
4 órája, Puposbali írta:

...rám szóltak, hogy jó lenne ha nem lépegetnék be a router felületére, mert csak elállítok mindent...

Igen hajlamosak leb.szni érte, engem szuper szervízhez akart küldeni mondván biztos azért rossz a netem mert én állítottam el. Meg kell köszönni a munkáját és újra telefonálni hátha a másik felfogja mi a helyzet :D

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...