Kewy

ZTE Speedport Entry 2i net hiba + log

Kérdés

Üdv kedves fórumozók!

Nem rég lett cserélve a lakásomba a router egy ZTE Speedport Entry 2i-re annak okában hogy az előző router random kikapcsolt... Hát ezzel az újal se lett jobb folyton elveszti az Access-t és veleegyütt a netet és a LOG-ot teli rakja error-okal valaki tudna segíteni esetleg egy firmware-t kellene frissiteni? 

 

LOG: 

2018-03-31T10:08:12Z [Error] get view failed VID(272) VN(DEV.DSL.LINE1) Err(-5)
2018-03-31T10:08:12Z [Error] get view failed VID(272) VN(DEV.DSL.CHL1) Err(-5)
2018-03-31T10:08:14Z [Error] del view failed VID(273) VN(DEV.IP.IF4.V4ADDR1) Err(-5)
2018-03-31T10:08:15Z [Error] del view failed VID(273) VN(DEV.IP.IF5.V4ADDR1) Err(-5)
2018-03-31T10:08:36Z [Error] get view failed VID(272) VN(DEV.DSL.LINE1) Err(-5)
2018-03-31T10:08:36Z [Error] get view failed VID(272) VN(DEV.DSL.CHL1) Err(-5)
2018-03-31T10:09:38Z [Error] get view failed VID(272) VN(DEV.DSL.LINE1) Err(-5)
2018-03-31T10:09:38Z [Error] get view failed VID(272) VN(DEV.DSL.CHL1) Err(-5)
2018-03-31T10:09:41Z [Error] del view failed VID(273) VN(DEV.IP.IF4.V4ADDR1) Err(-5)
2018-03-31T10:09:42Z [Error] del view failed VID(273) VN(DEV.IP.IF5.V4ADDR1) Err(-5)
2018-03-31T10:10:01Z [Error] get view failed VID(285) VN(DEV.DSL.LINE2) Err(-5)
2018-03-31T10:10:01Z [Error] Web get fail.(objname: OBJ_DSLINTERFACE_ID identity: IGD.WD1.LINE1 iRet: -14)
2018-03-31T10:10:02Z [Error] get view failed VID(272) VN(DEV.DSL.LINE1) Err(-5)
2018-03-31T10:10:03Z [Error] get view failed VID(272) VN(DEV.DSL.CHL1) Err(-5)

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Kewy

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

13 válasz erre a kérdésre

1 hour ago, btz said:

Üdv @Kewy

DSL vonali információkat is megoszthatnál a ZTE Speedport Enrty 2i felületéről. 

Hello @btz

Itt van egy screenshot róla

Screenshot_20180331-182614.png

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

@Kewy

Amennyiben ez így van itt fedél nélkül, tehát nem csak a fotó erejéig, akkor csináltasd/csináld meg, hogy egyben legyen. 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

@Kewy

A piros vezeték egy kicsit furán van befogatva, de nem biztos hogy nem érintkezik rendesen. 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Üdv @Kewy

DSL vonali információkat is megoszthatnál a ZTE Speedport Enrty 2i felületéről. 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

@Kewy

Így elsőblikkre nem tűnik egy beteg vonalnak. 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

@Kewy

Ha öreg elavult kábel, akkor érdemes újravezetékezni a házonbellüli stakaszt, bár a vonali adataid alapján nem azt szűröm le hogy ez olyan "most important" lenne

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

@btz kép miatt vettem le a tetőt róla hogy megtudjam kérdezni hogy minden jó helyre van e kötve 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

@btz Hogy gondolod szerinted egy gyári reset megoldja mert már kezd idegesítő lenni most már 10 perc alatt 8x ment el. 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Posztolva: (szerkesztve)

@Kewy

Nem találkoztam még eztel a hibajelenséggel. Így nem tudok mit mondani arra, hogy mitől lehet ez, ezért azt sem tudom biztosan állítani, hogy egy reset megoldaná a gondod. Mindenesetre veszteni nem vesztesz vele semmit, ha reseteled. Természetesen az internet hozzáférés nevet és jelszót vissza kell bele írni, így csak akkor reseteled, ha annak birtokában vagy 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

@btz Jobb lett ... 1 órára aztán kezdte az egészet újra ahol abbahagyta már már azon gondolkozok hogy a dsl kábelt kicserélem...

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Posztolva: (szerkesztve)

@btz Tényleg már mindent próbáltam utána néztem hogy kell a kábeleket összekötni volt még egy variáció azt is kipróbáltam 30 percig kb ment és újra elkezdte. Feladtam azthiszem :(  Azért köszi a segítséget :) 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Kewy

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Posztolva: (szerkesztve)

@Kewy

Add fel a hibaelhárításnak a 1414-en

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hozz létre egy fiókot vagy jelentkezz be a kommenteléshez

Ahhoz, hogy kommentelhess, tagnak kell lenned.

Fiók létrehozása

Hozz létre a közösségünkben egy új fiókot. Igazán egyszerű!


Új fiók regisztrálása

Bejelentkezés

Már van fiókod? Jelentkezz be itt!


Bejelentkezés most