Ugrás a tartalomhoz
  • 0

becsapós e-mail jelentési lehetősége?


ijbalazs

Kérdés

Hiába kerestem egy olyan címet, ahol becsapós e-mail-t be lehetne jelenteni. Van ilyen? Abszurd dolog, hogy a Telekom szerverei ilyen látszólag a Telekomtól jövő szemetet továbbítanak, és nem lehet mit tenni ellene:

 
 
Kedves
 
tied ъjabb keletű ьzenetek nem szбllнtjбk, mert a tбrolу hatбrйrtйket meghaladta.
 
Meg kell frissнteni mail tбrhely (ingyen). a visszaбllнtani a normбl ьzenet szбllнtбs.
 
 

 

Jelentkezzen be йs Upgrade_quota
 
Sajnбljuk, az esetleges kellemetlensйgekйrt.
 
T-Online Magyar Telekom Nyrt.

 

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

9 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 0

És az "egyszerű odatovábbítás" vajon miért nem megfelelő? Az a szomorú helyzet, hogy van bennem valamennyi jó szándék a probléma jelzésére, de sem telefonra (ami pedig állítólag tökéletesen alkalmas mindennemű információ eljuttatására- erre mindazonáltal nem annyira) sem pozitív erőfeszítést igénylő bejelentkezéssel járó űrlap kitöltésére nem gondoltam. Ha hajlandóak megnézni az "abuse" címre továbbított levelet (beleértve adott esetben a fejléceket is), akkor jó, és az erőfeszítésem célt ért: ha nem, hát akkor nem. Én nem intézkedést szeretnék, hanem azt, hogy esetleg a szolgáltató valamit hajlandó/képes legyen tenni a nevében küldött becsapós levelek ellen.

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

@ijbalazs

Azért nem megfelelő a sima forward, mivel esetleg nem tartalmazza az eredeti email teljes fejlécét, ami kb hasznosabb adat, mint maga a levél tartalma. Ezért célszerű a levelező klienssel lementeni a teljes mailt, majd az új email küldése funkció használatával csatolmányban elküldeni a levelet. Persze ha a Forward tartalmazza a teljes mailt, úgy ahogy van akkor esetleg jó is lehet, de célszerűbb új levélként szépen leírva hogy Kedves Szolgáltató ezt és ezt a spam gyanús levelet kaptam. Stb stb.... 

Egyébként csak szólok, hogy ha jól tudom, az abuse mailcím az úgy használatos, hogy a levelet küldő szolgáltató címére kell elküldeni. Tehát, ha te kaptál egy adathalász spamer levelet a Telekom nevében, azt nem a Telekom abuse mailcímére kell elküldeni, hanem annak a szerver tulajdonosnak, aki hostjáról kiküldték azt a levelet. Tehát a Telekom abuse címére akkor kéne írni, ha a Telekom szervereinek valamelyikéről kaptál kéretlen levelet, az mindegy hogy a KláraSára vagy a JoskaPista nevében kaptad ezt, a lényeg az, hogy a Telekom hostjáról jött. Igazából így lenne használatos ez. 

Afelől pedig megnyugtatlak, hogy a szolgáltatóhoz minden esetben eljutnak ezek dolgok és a lehetőségeikhez mérten igyekeznek tenni ellene és megteszik a szükséges lépéseket, kiadják a megfelelő tájékoztatást az emberekbek, hogy mire kell odafigyelni, hogy ne essünk áldozatul az adathalászoknak. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...