Ugrás a tartalomhoz
  • 0

A vidéki internet és a telekom dolgozói


Xeath

Kérdés

Üdv!

Pár nappal ezelőtt kaptam választ egy korábbi panaszlevelemre, amiben kifogásolni mertem a helyi telekomos munkatársakat. A panaszlevél tárgya nagyjából annyi volt, hogy van egy gyorsító opciós megoldásunk itthon, ami természetesen nem működik megbízhatóan és szerettünk volna egy nagyobb internetcsomagra váltani, hiszen öt házzal odébb ezt már sikeresen megoldották. Ezen felindulva mi is kérvényeztük ennek a "két érpáras, bondigos" internetnek a bekötését, azonban a kiérkező szerelők (három különböző ember, egy hetes különbségekkel, mert újra és újra igényeltük) azt állították, hogy hozzánk nem lehet, mert nincs szabad érpár és ilyen megoldás amúgy sem létezik, örüljünk annak, ami van.. Más ügyben ugyan de kiérkeztek a Telekomtól független szerelők is, mert a szomszédban valami elromlott a nettel kapcsolatban és azt jöttek megcsinálni, aztán kapva az alkalmon megkérdeztük őket, mint kivülállókat, hogy szerintük van-e szabad érpár és hogy megvalósítható lenne-e nekünk is a korábban említett megoldás. Szerintük több érpár is szabad már abban a "dobozban" is, amire a Telekomosok azt mondták, hogy soha nem is lesz benne szabad érpár.. Ezek után úgy gondolom, jogos a kérdés, hogy akkor most kinek van igaza és hogy csupán amolyan munkakerülés miatt nem hajlandóak felmászni az oszlopra a Telekomosok és bekötni a netet? Volt már valaki aki hasonlót tapasztalt esetleg? Mi lehet a megoldás erre a problémára?
 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

12 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 1

Amúgy én is kíváncsi lennék, hol lehetne az alválalkozókra panaszt tenni. Beszéltem egy pár telekomhoz közeli emberkével, nem tudta, vagy nem akarta megmondani.  Többször akartam én is bővítést kérni, kijöttek (kertes övezet) bedudáltak, még csak ki sem száltak a kocsiból, ablakot lehúzva közölték, hogy itt ezt nemlehet bekötni, mert nincs szabad érpár. Kérdem tőlök, közben mutatom, hogy csak körbe kell nézni, vagy 3 helyen is a régi, évek óta lakatlan üres házról az oszlopra van feltekerve a kábel, hogy azokkal mi van? Válasz: ők avval nem foglalkoznak, meg nehogy én mondjam már meg nekik. Kialakult egy kissebb vita, és elküdtem őket. Rá kéthétre küldött a telekom egy levelet, hogy törölték a rendelést, mert nemhagytam őket megcsinálni! Mert még ki sem száltak a kocsiból! Kérdem én: a műszaki osztályon akik kiállítják a munkalapot nem tudják hogy mennyi érpár van felém?? Vagy a nagyokos alvállalkozó, aki majdnem napi szinten itt van a településen, és kijön akkor rögtön tudja az autóból kiszálás nélkül, hogy itt nincs szabad érpár, akkor reggel mi a jó istenért veszi fel a munkalapot??? Ott helyben nem tudja közölni, hogy ezen a cimen, ezt nem lehet kivitelezni??  Ezt a hozzá állást egyenlőre nem értem, s kinek panaszt tenni sem, itt az alvállalkozó a kiskirály!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2

Nem az alálakozó veszi fel a munkalapot, hanem a munkairányító osztja rá. Nem nem adhatja reggel vissza, van egy időablak rajta pl 8-10 közt megy hozzád. Akkor kell vele foglalkoznia, reggel amikor rárakják nem lehet. 

Szerelőknek nagy általánosságban van helyismerete, mi hol van. Ki mit hova rakott, hol vannak kötések stb stb. 

Viszont csavarjunk egyet a sztorin, alvállalkozó kimegy hozzád. Nem köti be mert nincs szabad érpár ---> Ez neki 0 Ft. Beköti megcsinálja ez neki x Ft bevétel. Szerintem normális embereknek ez egy jó motiváció a munkára. Ha ezek után véletlen munkát kerül arra már nem akarok inkább semmi szépet írni. 

 

Panaszt minden esetben Itt levélben  vagy 1414-es telefonszámon lehet tenni. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 3
Ekkor: 2018. 10. 10. at 12:54, teherwagon írta:

Hello, azt ugye jól gondolom, hogy az érpár nem valami elméleti dolog, tehát a "nincs szabad érpár" az abszolút akadály? úgy értem, hogy ekkor nincs olyan, hogy a vállalkozó mégis beköti, mert akkor nem pusztán vacak lenne a szolgáltatás, hanem egyáltalán nem működne?

Vagy ha van de nem eladható az is előferdül.  Ilyen esetek indokait nem szeretném taglalni.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

HA minden jól üzemel éppen a Telekomban, te le se adhatod rézre a megrendelésed, amennyiben nálad van magasabb prioritású rendszer, esetedben az optika. De ha mégis sikerülne leadni, rézre úgy hogy nálad köthető az optika. Azt a műszaknak azonnal törölnie KELL, és erről téged tájékoztatnia. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...