Norby123

Drasztikus sebesség csökkenés (Gyorsító után)?!

Kérdés

Üdv!
Nincs egy hónapja, hogy - bedőlve a sok marketinges dumának (100 megabites net, olcsóbb havidíjért) - Telekomra váltottunk. A szerelő srác egyből azzal kezdte, hogy a wifis router-emet felejtsem el, az ő modem-router-ük "nem igazán szereti" a másikakat. Úgyhogy ment a levesbe, ezzel elveszítve az udvari wifi-zést.
A probléma ott kezdődött, amikor a max sávszél felét sem tudtuk elérni. A korábbi Tarr helyett, ami fix 50-et adott, itt hol 39mbps-t mértünk, hol 42 mbps-t. Nem csak, hogy gyorsabb nem lett, de ugyanannyi pénzért valamivel kisebb is lett a netünk. Arról nem is beszélve, hogy folyamatos pocketloss-ok voltak.
Okés, semmi gond - gondoltuk mi -  majd a gyorsító opció megoldja a problémát.
Újabb szerelő jött, újabb modemet hozott. Javasolta, hogy adjunk 48 órát, hogy "beállítsa magát a modem".
Azóta 4 nap tel el, és azóta *is* átlag 3mbps sávszélt mérek. Nem hogy a 100-nak, de még a korábbi 39-nek se vagyunk a nyomába. Ez mégis mitől van...?  Az egyik képen látszik, hogy az elején, a bekötés után még alulról súroltam az 50-et (de inkább a 39 a jellemzőbb), amióta az új, gyorsítós modem van, azóta meg 0.3 és 4 között van a sebesség. Van valami tippetek erre?
Köszi!

 

firefox_2018-11-09_15-06-46.jpg

firefox_2018-11-09_15-07-19.jpg

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

1 válasz erre a kérdésre

Mivel a gyorsító opcióra nincs hűség, szerintem mondd le, önmagában a DSL még mindig stabilabban hozza a névleges sávszélességhez közeli értékeket. A másik lehetőség, hogy bejelented hibára, de ha ki is javítják, ideig-óráig fog megint jól működni, ha egyáltalán.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hozz létre egy fiókot vagy jelentkezz be a kommenteléshez

Ahhoz, hogy kommentelhess, tagnak kell lenned.

Fiók létrehozása

Hozz létre a közösségünkben egy új fiókot. Igazán egyszerű!


Új fiók regisztrálása

Bejelentkezés

Már van fiókod? Jelentkezz be itt!


Bejelentkezés most