Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Wifi


loobelt

Kérdés

Üdv. Segítséget szeretnék kérni! A wifis routeren ami  F@st 5655 , hogyan lehet lekorlátozni egy bizonyos készülékre a wifit? Konkrétan a gyerek mobiljáról lenne szó hogy ne tudjon wifit használni csak akkor ha amikor vagy amennyit beállítok neki! Ezt hogyan tudom megoldani ezzel a modemmel? Hallottam már ilyet mástól, hogy elvette a wifit a gyerektől és csak hétvégén használhatja pár órát azért, hogy hétköznap tanuljon. Ettől még működik mindenen a wifi csak a gyerek telefonján nincs net csak hétvégén. Én is ezt szeretném megoldani így ha lehet. Tud segíteni valaki?

Köszi a válaszokat!

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: loobelt
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

4 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 3

Szolgáltatói eszközön keresztül nem tudsz időbeli korlátot adni csak a MAC szűrést, de amennyiben szolgálatba állítasz egy saját routert ott lehetséges nekem pl. egy Tenda van a gyerekeknek hétköznap 16-tól 20ig van wifi és hétvégén egész nap. Automatikusan szabályozza. 

Sagemcom eszközön ez nem lehetséges. Mac szűrésnél neked kell engedélyezni és tiltani, ezt lehetséges de mindig be kell lépni a webes felületre és ott átállítani. Egy külön router erre a legmegfelelőbb. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2

Hogyan kell beállítani a routert mert nekem van egy tp-link routerem amit csatlakoztattam a modemhez de nincs net. Nem engedi át a netet. Milyen beállítások kellenek hozzá? A router TP-link 150Mbps  modellszám: TL-WR741ND

Illetve ezen lehetséges a wifi szabályozása a gyerekeknek?

Köszönöm a segítséget.

 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: loobelt
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2

@loobelt

Ha csak wifire használod a saját eszközöd, akkor LAN - LAN kapcsolattal érdemes összekötni, úgy hogy mindkét eszköz ugyanabban a LAN címtartományban legyen. Pl 192.168.1.X címtartomány esetén 192.168.1.5 lehet a digitális elosztó, 192.168.1.10 a saját eszköz, de az utolsó szám mindegy, csak lényeg, hogy ne egyezzen meg más hálózati eszköz címével. 

Keresd meg az interneten a saját eszközöd usermanulálját, ott megtekintheted, milyen beállításokat kell elvégezned a szülői felügyelethez, már ha lehetséges az adott típuson. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...