Sanyi85 Posztolva ekkor: 2020. január 23. Jelentés Megosztás Posztolva ekkor: 2020. január 23. Sziasztok! Van egy Telekom IPTV+ internet előfizetésem. Egy ZTE modem + egy Technicolor ISB2201 set-top-box A ZTE modemből jön az UTP kábel a boxhoz, viszont be szeretnék oda iktatni egy Asus RT-AC58U V2 (AC1300) routert. Korábban volt egy Asus AC1200 router ugyan így, ahova a WAN csatiba ment az UTP majd az egyik portból a boxba, és volt internet, és volt TV. De amikor már az új routert tettem be, ugyan úgy ZTE->WAN és LAN->box. Internet van, de a set-top-boxon 5mp után megfagy az adás. Nem tudom mi a baj, hogyan tudom ezt megoldani. Van valami megoldásotok rá? Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 sipsza Posztolva: 2020. január 24. Jelentés Megosztás Posztolva: 2020. január 24. (szerkesztve) 3 órája, OldMike írta: Ez a router képes az IGMP Snooping kezelésére. Itt van a használati útmutató vonatkozó részlete: Az Enable IGMP Snooping opciót a Disable helyett Enable funkcióra kell állítani. Valószínűleg az előző eszközön ezt valaki beállította, azért működött az IPTV. Ha a HGW és a STB más alhálón van, akkor elsősorban IGMP Proxyra lesz szükség. Az IGMP Snooping csak a többi eszközt védi a kéretlen multicasttól. @Sanyi85 Ha nem feltétlenül akarod a STB-ot a LAN oldalra rakni, csak nem akarsz egy külön vezetéket húzni a HGW-ből, akkor érdemesebb a router egyik sárga portját átkapcsolni a WAN oldalra, és abba dugni a STB-ot. Nem ismerem a te routeredet, de a VLAN (nem WLAN) vagy a switch beállításokat keresd. Szerkesztve ekkor: 2020. január 24. Szerkesztő: sipsza Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Kalimera Posztolva: 2020. január 24. Jelentés Megosztás Posztolva: 2020. január 24. @Sanyi85 Mi indokolja azt, hogy nem bízol a szolgáltató eszközében? Van valamilyen különleges feladat, ami azzal nem megoldható? Ha minden megfelelően működik, felesleges piszkálni. A közbeiktatott eszköznek IGMP (Internet Group Management Protocol) képesnek kell lennie az IPTV miatt. A korábban használt eszközeidet nem kell kidobni. Használhatod hozzáférési pontként vagy Switchként. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 OldMike Posztolva: 2020. január 24. Jelentés Megosztás Posztolva: 2020. január 24. Ekkor: 2020. 01. 23. at 21:22, Sanyi85 írta: Internet van, de a set-top-boxon 5mp után megfagy az adás. Ez a router képes az IGMP Snooping kezelésére. Itt van a használati útmutató vonatkozó részlete: Az Enable IGMP Snooping opciót a Disable helyett Enable funkcióra kell állítani. Valószínűleg az előző eszközön ezt valaki beállította, azért működött az IPTV. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
Kérdés
Sanyi85
Sziasztok!
Van egy Telekom IPTV+ internet előfizetésem.
Egy ZTE modem + egy Technicolor ISB2201 set-top-box
A ZTE modemből jön az UTP kábel a boxhoz, viszont be szeretnék oda iktatni egy Asus RT-AC58U V2 (AC1300) routert.
Korábban volt egy Asus AC1200 router ugyan így, ahova a WAN csatiba ment az UTP majd az egyik portból a boxba, és volt internet, és volt TV.
De amikor már az új routert tettem be, ugyan úgy ZTE->WAN és LAN->box.
Internet van, de a set-top-boxon 5mp után megfagy az adás.
Nem tudom mi a baj, hogyan tudom ezt megoldani.
Van valami megoldásotok rá?
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon
3 válasz erre a kérdésre
Ajánlott posztok
Csatlakozz a közösséghez!
Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.