Sanyi85 Posztolva ekkor: 2020. január 23. Megosztás Posztolva ekkor: 2020. január 23. Sziasztok! Van egy Telekom IPTV+ internet előfizetésem. Egy ZTE modem + egy Technicolor ISB2201 set-top-box A ZTE modemből jön az UTP kábel a boxhoz, viszont be szeretnék oda iktatni egy Asus RT-AC58U V2 (AC1300) routert. Korábban volt egy Asus AC1200 router ugyan így, ahova a WAN csatiba ment az UTP majd az egyik portból a boxba, és volt internet, és volt TV. De amikor már az új routert tettem be, ugyan úgy ZTE->WAN és LAN->box. Internet van, de a set-top-boxon 5mp után megfagy az adás. Nem tudom mi a baj, hogyan tudom ezt megoldani. Van valami megoldásotok rá? Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Kalimera Posztolva: 2020. január 24. Megosztás Posztolva: 2020. január 24. @Sanyi85 Mi indokolja azt, hogy nem bízol a szolgáltató eszközében? Van valamilyen különleges feladat, ami azzal nem megoldható? Ha minden megfelelően működik, felesleges piszkálni. A közbeiktatott eszköznek IGMP (Internet Group Management Protocol) képesnek kell lennie az IPTV miatt. A korábban használt eszközeidet nem kell kidobni. Használhatod hozzáférési pontként vagy Switchként. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 OldMike Posztolva: 2020. január 24. Megosztás Posztolva: 2020. január 24. Ekkor: 2020. 01. 23. at 21:22, Sanyi85 írta: Internet van, de a set-top-boxon 5mp után megfagy az adás. Ez a router képes az IGMP Snooping kezelésére. Itt van a használati útmutató vonatkozó részlete: Az Enable IGMP Snooping opciót a Disable helyett Enable funkcióra kell állítani. Valószínűleg az előző eszközön ezt valaki beállította, azért működött az IPTV. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 sipsza Posztolva: 2020. január 24. Megosztás Posztolva: 2020. január 24. (szerkesztve) 3 órája, OldMike írta: Ez a router képes az IGMP Snooping kezelésére. Itt van a használati útmutató vonatkozó részlete: Az Enable IGMP Snooping opciót a Disable helyett Enable funkcióra kell állítani. Valószínűleg az előző eszközön ezt valaki beállította, azért működött az IPTV. Ha a HGW és a STB más alhálón van, akkor elsősorban IGMP Proxyra lesz szükség. Az IGMP Snooping csak a többi eszközt védi a kéretlen multicasttól. @Sanyi85 Ha nem feltétlenül akarod a STB-ot a LAN oldalra rakni, csak nem akarsz egy külön vezetéket húzni a HGW-ből, akkor érdemesebb a router egyik sárga portját átkapcsolni a WAN oldalra, és abba dugni a STB-ot. Nem ismerem a te routeredet, de a VLAN (nem WLAN) vagy a switch beállításokat keresd. Szerkesztve ekkor: 2020. január 24. Szerkesztő: sipsza Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
Kérdés
Sanyi85
Sziasztok!
Van egy Telekom IPTV+ internet előfizetésem.
Egy ZTE modem + egy Technicolor ISB2201 set-top-box
A ZTE modemből jön az UTP kábel a boxhoz, viszont be szeretnék oda iktatni egy Asus RT-AC58U V2 (AC1300) routert.
Korábban volt egy Asus AC1200 router ugyan így, ahova a WAN csatiba ment az UTP majd az egyik portból a boxba, és volt internet, és volt TV.
De amikor már az új routert tettem be, ugyan úgy ZTE->WAN és LAN->box.
Internet van, de a set-top-boxon 5mp után megfagy az adás.
Nem tudom mi a baj, hogyan tudom ezt megoldani.
Van valami megoldásotok rá?
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon
3 válasz erre a kérdésre
Ajánlott posztok
Csatlakozz a közösséghez!
Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.