Pető

Nem tudom bekapcsolni a set top boxot

Kérdés

Tegnap este az idős Apám nem tud tévét nézni.A boxon nem világít a kis karika.Hátul viszont világít a zöld LED.Már több mindennel próbálkoztam,kihúztam a dúgót,hátul be-kikapcsoltam a fekete kis gombot,de sajna semmi.Mi lehet a probléma?Hogy tudnám megoldani?

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

5 válasz erre a kérdésre

Hello @Pető, csak biztos ami biztos,  mert a leírtakból nem derül ki. ha a távirányítóval vagy a frontoldalon található bekapcsológombbal ki-bekapcsolod a beltérit (tehát nem az adapterét húzogatod ki-be, nem a főkapcsolót hátul, hanem a normál bekapcsolással operálsz), akkor sem világít a kis karika? illetve ahogyan btz javasolta, megnézted, mire van állítva a tévé? ha semmi eredmény, akkor tuti ügyfélszolgálat, ahogyan OldMike írta

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon
2 órája, btz írta:

Milyen színű karikáról van szó?

Szerintem a készenléti állapotban vörös (esetleg narancs) színű, a bekapcsolt állapotban zöld színű bekapcsoló gombra (a homloklapon) gondolhat. Ez nem világít egyáltalán, ha a hátsó főkapcsolóval (hálózati kapcsoló) lenne kikapcsolva, de akkor a zöld LED sem világítana a LAN csatlakozó mellett. Én a box hibájára tippelnék, és a kérdező helyében hívnám a 1414-et.

(igaz csak az IPTV-s boxokat ismerem, amennyiben SAT lenne, akkor passzolom.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Ez egy régebbi fajta képcsöves TV? A Box Scart csatlakozóval van hozzákötve a TV-hez? Ha igen és a "mák" jelenik meg a képernyőn, az azt jelenti, hogy a TV nem a megfelelő AV bemenetre van állítva, a saját tunnerjét használja. 

A boxnak egyébként van külön alvó állapota is, anélkül, hogy hátsó hardveres kapcsolóval ki lenne kapcsolva, ezzel aktiválható és deaktiválható is. Érdemes ellenőrizni, hogy nincs e a box alvó állapotban. Működő állapotban megjeleníti a csatorna számot, ahova éppen kapcsolva van. A kis karika alatt nem tudom mire gondolsz pontosan? Milyen színű karikáról van szó? A box használati utasítása szerint, mit jelöl annak a "karikának" a világítása? Egyébként pontosan milyen típusú a box? 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

A TV input a megfelelő bemenetre van állítva? Mi jelenik meg a TV képernyőn? 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hozz létre egy fiókot vagy jelentkezz be a kommenteléshez

Ahhoz, hogy kommentelhess, tagnak kell lenned.

Fiók létrehozása

Hozz létre a közösségünkben egy új fiókot. Igazán egyszerű!


Új fiók regisztrálása

Bejelentkezés

Már van fiókod? Jelentkezz be itt!


Bejelentkezés most