Lohi

port forwarding

Kérdés

Sziasztok!

Van egy Technicolor fga2233 home box-om és szeretném beállítani rajta a port forwarding-ot. A régebbi modellen simán ment, de ezzel nem boldogulok. Egy NAS elérhetőségét szeretném így kezelni és az a belső hálózaton van egy port is hozzá. A cél az lenne, hogy ha valaki beírja a nas ddns útvonalát, ami ráirányítja a router-re és ott megjelenik a belépési képrenyő és csinálhat bármit.. 

Köszi előre is a segítséget!

Győző

 

Névtelen-1.png

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

2 válasz erre a kérdésre

Szia

Ellenőrizd a port állapotát a https://portchecker.co/ oldal segítségével.

Az se baj, ha a 80-as wan port helyett használsz más, 10000 fölötti értéket. Nehezebb lesz felfedezni a támadók által, neked meg igazából teljesen mindegy, hogy milyen porton fut.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Szia!

A publikus WAN IP cimen a TCP: 80 van megcimezve? Ugy ertem a NAS-t a publikus domain nevet hasznalva a TCP:80 (HTTP) van megcimezve, valahogy igy : http://sajatnasom.ddns.com/ vagy mondjuk "sajatnasom.ddns.com:80" a bongeszoben ? 

Csak azert kerdem mert a beallitasod szerint az ONT WAN IPv4 cimere erkezo TCP: 80 forgalmat forwardolja/redirecteli a LAN-on a beallitott portra (7014). Ha az internet felol is ezt a portot akarod hasznalni (pl. sajatnasom.ddns.com:7014), akkor a WAN port is legyen ugyan ez, ha nem, akkor persze mukodnie kell igy is. Azt is el tudom kepzelni, hogy a TCP:443-ra erkeznek a keresek a WAN oldalon, mivel ez is okozhatja, hogy nem jon be a NAS belepesi felulete mivel ebben az esetben sem jo a forwarding szabaly (443 -> 7014 kellene).

+ amit erdemes meg megnezned, hogy publikus IPv4 cimet kapsz-e egyaltalan, nem pedig CGNAT mogotti privat cimet, ezt le tudod ellenorizni az ONTbol is.

++ ha mar megnezed mi az ip cimed bizonyosodj meg arrol is, hogy a ddns altal tarolt cim is ugyan erre az IP-re mutat-e.

 

 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hozz létre egy fiókot vagy jelentkezz be a kommenteléshez

Ahhoz, hogy kommentelhess, tagnak kell lenned.

Fiók létrehozása

Hozz létre a közösségünkben egy új fiókot. Igazán egyszerű!


Új fiók regisztrálása

Bejelentkezés

Már van fiókod? Jelentkezz be itt!


Bejelentkezés most