Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Mi a szerződésben a "forgalmi adatokon kívüli helymeghatározó adatok" nyilatkozata, és a "névjegyzék"


#E30074 Army recruit

Kérdés

A minap aktiváltam egy Dominós kártyát az online felületen. Az így létrejött szerződésben (ami csak a létrejötte után veszi fel végleges formáját, opció arra, hogy áttekintsük a végső "okézás" előtt nincs lehetőség) viszon szerepel kettő nyilatkozat, amire sem az aktiváláskori felület, sem az utólag megkeresett üzlet béli munkatárs nem tudott részletesebb leírást adni, és aktiváláskor nem is volt választható, látható, nem kérdezett rá a felület.

Egyik ilyen nyilatkozati pont idézve:
 bla bla, előfizető nyiltakozik "A forgalmi adatokon kívüli helymeghatározó adatok nyújtásával kapcsolatban:
A tartalomszolgáltatásokhoz kapcsolódó helymeghatározással az Elõfizetõ a készülékének segítségével a harmadik Felektõl tartalomszolgáltatásokat vehet igénybe, mely igénybevétel során Szolgáltató pozicionálja az Elõfizetõ által használt készüléket, és annak pozícióadatait a harmadik Fél részére átadja a tartalomszolgáltatás nyújtása érdekében. Jelenleg a szükséges pozicionálást a Szolgáltató végzi, melyre az Elõfizetõtõl minden alkalommal hozzájárulást kér, a Szolgáltató webes vagy mobilportálján keresztül, elektronikus pozicionálási nyilatkozat elfogadásával.
"
Ez nem szerepelt a Webes felületen, mint eldönthető kérdés, de a szerődésben Igen szerepel hozzá tartozóan.
Szeretnék tájékoztatás kérni, hogy ez a szolgáltatás milyen példahelyzetekben valósul meg, hol és milyen formában mejelenő "elektronikus pozicionálási nyilatkozat"-tal bírálható felül a pillanatban amikor esedékes, és ha egy szerződéskötéskor nem jelenik meg, lemondható-e utólag?

Másik nyilatkozati pont idézve:
bla bla, előfizető nyilatkozik "Az elõfizetõi névjegyzékkel kapcsolatban:
Elõfizetõ hozzájárul-e adatainak névjegyzékben való feltüntetéséhez
"
Namármost itt a legfőbb kérdés, hogy mi a Névjegyzék? ...mert a simkártya aktivációs oldalakon ez sem szerepel. A megkötött szerődésen meg szintúgy Igen szerepel mellette.
Az egyik aktiválás-kori oldal tetején óriási magenta pipa jelent meg, kérdezvén a telefonkonyv/tudakozós bekerülésről, és mellette a szöveg, miszerint a Telekom alapértlelmezettként nem jelenítteti meg a tudakozóban a számot, adja át az adatokat "neki" (ott az választható, de nem értem hozzá). Ezt alátámsztja, hogy a Telekom oldalán elérhető tudakozó nem jeleníti meg a számot, és az ügyfélszolgálatos kolega általi megkeresésre is "tiltott szám"ként jelent meg a telefonszám. Egyszóval ez nem a Tudakozóba való kerülést jelenti.... vagy ha mégis ezt jelentené, akkor valami valahol bajos.
Ez az említett Névjegyzék mi, ki mire használja, és telefonszámom miként kerülhet ki onnan, ha teheti egyáltalán?


Ez nem adott szerződés specifikus, a bármikori szerződés aktiválható elemei közül kettő (legalábbis utóbbi úgy tűnik). Tudom, hogy a módosításoknál egyedüli opció a "menjek chat-re", de amit lehet, azt szeretném itt a publikus fórumon hagyni... hátha valakinek hasonló kérdései merülnek fel a jövőben... Viszont ha lehet, a hozzáértő válaszok tartalmazzanak hivatkozást bővebb leírással, mert hát úgy az igazi :)

Aki meg csak látja, nézi, vessen már egy pillantást a szerződésére, szerepelnek-e ezek benne..?

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: #E30074 Army recruit
Formázási hibák javítása
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

7 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 1
8 órája, uzman írta:

Első kérdés: szerintem ez a hálózat alapú helymeghatározást takarja (ezzel kapcsolatban szoktak felugrani értesítések a böngészőben, hogy engedélyezed-e). Ha ehhez nem járulsz hozzá, tiltsd le a számítógépen vagy a mobiltelefon beállításaiban

A második kérdés: akarod-e , hogy a számod megtalálható legyen a tudakozóban. 


...ha az első igaz, akkor egyfelöl a nyilatkozat létrejötte valótlanságon alapul, mivel a rendszer nem kérdezett meg az opcióról, másfelöl ha megkérdezett volna sem engedélyeztem volna ezt a lehetőséget.
Ha egyszer megtehettem volna, akkor ott a NEM, és elvagyok intézve, amíg tart a szerződés. Másik oldala, hogy az utólagos privát tiltogatás nem kötelezi a szolgáltatót annak tiszteleben tartására.

    Újfent: ez nem akaratom kérdése, mivel ez a kérdés így ilyen formában nem szerepelt az online szerződéskötő felületen, viszont utána a megkötött szerződésben hamisan áll úgy, ahogy, "igen"-nel. Emellett külön mező, ami látszódott és vissza ellenőrzötten "titkos szám"(vagy megfelelője)-ként jóváhagyott opció, de ez a szerződés külön részén meg is található.
Másképp fogalmazva: a kérdésem a bekerülésre vonatkozik (névjegyzékben való feltüntetése) és nem a megtalálhatóságra (titkos szám) *.
Az, hogy látszik-e valakinek aki keresi, az egy dolog... az, hogy benne van, vagy nem, az egy másik... *HA a hivatalos szerződésben  -hivatalos említése nélkül- a tudakozó, és a névjegyzék ugyanazt jelöli.

(Rendben: most jutott eszembe átfutni az aszf-eket "névjegyzékre", és az aszf 5. melléklete szorosan közel kezeli a kettőt sőt ezt a formátumot használja:
"előfietőinévjegyzékben (tudakozóban)", elfogadom...
De az, hogy valótlant állít a szerződésem, az még mindig áll! Pl.: az 5-ös melléklet 22 oldalán a 19--es pont -féleségek miatt is zavaróan: harmadik fél jogos érdeke ...:
Ha én azt mondhatom, hogy én nem, és ez van a szerződésemben, a szolgáltató nem vezeti fel az adataimat, akkor annak ellanére, hogy van még 1-2 védő paragrafus, az adataim nem kerülnek ki...
Ha az kerül be, hogy "Igen", és a szolgáltató felviszi az adatokat, majd jön egy ilyen "jogos érdek" és csak -az egyébként bármikor változtatható- paragrafusok védik az adatokat, akkor az számomra nem ugyanaz....)

Tovább olvasgatva: a fent is linkelt ASZF 5. melléklet 34 oldalán a második bekezdés, vs nmhh dokumentum... És a kettő kiadási dátumaik úgy, hogy én december közepén kötöttem a szerződést... na mindegy, sok ez így hajnal négykor.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: #E30074 Army recruit
utolsó bekezdés
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
Ekkor: 21/12/2021 at 16:24, Telekom szakértő írta:

Szia! Köszönjük jelzésed és észrevételed! Illetékes kollégáink felé továbbítottuk a kérdést. A válasz megérkezésig türelmedet szeretnénk kérni! ^Petra

Az ilyen válaszoknál csak az "Oops, something went wrong" ami kevesebb jelentősséggel bír.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Első kérdés: szerintem ez a hálózat alapú helymeghatározást takarja (ezzel kapcsolatban szoktak felugrani értesítések a böngészőben, hogy engedélyezed-e). Ha ehhez nem járulsz hozzá, tiltsd le a számítógépen vagy a mobiltelefon beállításaiban

A második kérdés: akarod-e , hogy a számod megtalálható legyen a tudakozóban. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Érdekes dolog az ict szakjogászi terület. Én sajnos ne művelem, de a https://www.telekom.hu/lakossagi/ugyintezes/elerhetosegek/internetes/online-uzenet oldalon találsz elérhetőségeket és ha e-mail-ben megírod a kérdéseidet szerintem továbbítják a jogi osztályra, ahol teljes körűen meg tudják válaszolni azokat.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...