Ugrás a tartalomhoz
  • 2

Egyre többen hívnak, hogy az én számomról keresték őket

GTaylor

Kérdés

Üdv!

Körülbelül 2 hónappal ezelőtt kezdődött, hogy hívnak mobilon (minden magyar hálózatból előfordul), hogy erről a számról keresték őket. Minden alkalommal magánszemély, tehát nem scam vagy átverés.

Nos, én egyiküket sem hívtam soha, tehát nem értem, hogy hogyan jelezheti a telefonjuk, hogy az én számomról keresték őket. Csalók használhatják a telefonszámom vagy mi történhetett?

Nekem is, illetve az adott illetőknek is elég kellemetlen, szóval érdekelne, hogy mit lehet tenni ez ügyben?

Előre is köszönöm!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• Válaszok 53
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Ajánlott posztok

• 0
  • Telekom

Szia Vivi025! Óvva intünk minden ismeretlen, gyanús szám felhívásától, sajnos nagyon gyakoriak manapság a visszaélések.  A jelenség globális, nem csak a Telekomot érinti. Javasoljuk, hogy soha semmilyen felületen ne add ki személyes adataidat, jelszavaidat, banki kódodat. Honlapunkon: https://bit.ly/3OyUmTH összegyűjtöttünk pár hasznos tippet, amire érdemes figyelni, hogy biztonságban tudhassuk személyes adatainkat ^Lia 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0
Ekkor: 2025. 02. 17. at 12:13, Telekom szakértő írta:

...gyanús szám... Honlapunkon: https://bit.ly/...

Mitől lesz egy magyarországi szabványos szám gyanúsabb, mint a többi?

A fenti mellett meg az egyik legismertebb, bőven rosszindulatú cálokra is használt URL rovídítő alkalmazása -csak az egyéni "teljesítmény" mérése végett- picit képmutatás, legalábbis hozzáértőbb szemmel!
Aki nem ért hozzá, hogy utána nézzen hogyan is ellenőrizhető az, hogy mi a rejtett link, nagyobb esélyel kattint rá a jövőben, ha épp témabéli csalásféleképp ilyen linket kap - mert hát a telekom-segítő is ezt használta, rossz így nem lehet... Nem hinném, hogy annyira nagy dolog lenne egy telekom méretű, hasnló infrastrukturális háttérrel rendelkező cégnek, hogy erre saját megoldást alkalmazzon, vagy ha már ez nagy feladat, hogy legalább sajátcímes csomagot használjon a bitly-n.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Új...