Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Saját router használata

Borsz

Kérdés

Sziasztok! Szeretném előre jelezni, hogy nem vagyok jártas a hálózatok terén, ezért is kérném a segítségeteket, amelyet nagyon köszönök.

A Telekom pár napja húzta be az optikai (1GB) netet, melyhez biztosított egy Sagecom 5xxx routert (ONT?). Van TV szolgáltatás is. Nekem adott egy Deco X20 Mesh rendszer (2 egység - Fszt. és emelet).

A tervem az volt, hogy a Sagecom-ot PPPoe Passthrough módba kapcsolom, és a saját Mesh fogja ellátni a router szerepét. Összekötöttem, beállítottam, de a net és a TV is borzasztóan belassult, szakadozott.

A következőképpen csináltam:

A Sagecom WAN portja van összekötve az IPTV-vel. LAN 1 port a fszt-i Decoval; fszt-i Deco LAN2 portja az emeleti Decoval (cat5e mindenhol).

Sagecom routeren PPPoe felhasználónevet kitöröltem, és engedélyeztem a passthrough funkciót, majd mentés. A jelszót meghagytam, mert anélkül nem engedett rámenteni.

Fszt-i Deco-t átraktam router módba, majd az internetkapcsolat típusánál PPPoe- választottam és beírtam a telekomos felhasználónevet és a jelszót.

Ezután az IPTV nem működött, de internet volt a Mesh-en. Az IPTV beállításainál dinamikus IP címet választottam, ekkor visszajött a tv, de borzasztóan szakadozott a nettel együtt.

Jelenleg a Sagecom a fő router és a Deco-k Access pointként funkcionálnak, minden hibátlan, de nem ez a cél. Itt a fórumon mindent elolvastam, de nem jutok előrébb.

Tud valaki segíteni, hogy hol lehet a hiba?

Köszi szépen!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

4 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

• 0

A HGW-be vissza kellene írni a szerződésben található felhasználónevet és jelszót. Ezután át lehet állítani PPPoE passthrough módba és lehet hozzá csatlakoztatni a mesh rendszert, amin el kell végezni a PPPoE csatlakozás beállítását. Ezután már működni kellene az internet elérésnek a mesh rendszerre csatlakozva. Az iptv eszközóket a hgw eszközre kellene csatlakoztatni, mivel a leirás alapján úgy tűnik, hogy nem kezeli megfelelően a multicast forgalmat.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: uzman
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Köszönöm szépen, működik minden. Egy kérdésem még lenne: a HGW-ben bent hagytam a felh. név + jelszó párost, így elvileg az is routerként működik, bár a Wifi-t kikapcsoltam, hogy ne is lássam a hálózatot. Okozhat ez bármi összeakadást a mesh routerrel? Ilyenkor melyik osztja az IP címeket?

Köszi mégegyszer!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0
  • Telekom

Szia Borsz! Örülünk, hogy minden rendben működik. A HGW (Sagecom) továbbra is routerként működik, ez biztosítja elsődlegesen az internetkapcsolatot. Az IP címeket is ez az eszköz osztja ki a Deco fő egységének és az IPTV-nek (ha közvetlenül hozzá van kötve). 
Ez nem szokott gondot okozni a mindennapi használat során. A HGW-n a  Wi-Fi kikapcsolása pedig tökéletes döntés volt a stabilitás érdekében. 😊 ^Gabriella

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0
7 órája, Borsz írta:

Köszönöm szépen, működik minden. Egy kérdésem még lenne: a HGW-ben bent hagytam a felh. név + jelszó párost, így elvileg az is routerként működik, bár a Wifi-t kikapcsoltam, hogy ne is lássam a hálózatot. Okozhat ez bármi összeakadást a mesh routerrel? Ilyenkor melyik osztja az IP címeket?

Köszi mégegyszer!

Igazán nincs mit, örülök, hogy működik!

Ha nincsenek közel egymáshoz, akkor egyaltalán nem okoznak gondot. Ha közel vannak egymáshoz, arra erdemes figyelni, hogy ne azonos frekvencián működjenek. Hibát ekkor sem okoz, csak az interferencia ronthatja a vezeték nélküli eszközök átviteli teljesítmenyét.

Ha a HGW wifijéhez csatlakozol, akkor attol fog kapni az eszköz IP címet, ha a mesh rendszerhez, akkor pedig attól.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Új...