Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

icsaba

Tag
  • Tartalmak

    11
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Minden, amit icsaba posztolt

  1. icsaba

    Kábelnet

    2 hónapja rendeltem LTE gyorsítót 50 megabites vdsl2 előfizetés mellé. A gyorsító opcióra nincs hűség, bármikor lemondható. Múlt hét péntek délelőtt csomagváltást indítottam az új "Otthoni 100"-as csomagra, ami miatt le kellett mondanom a gyorsító opciót, mivel az új csomagok mellé nem rendelhető. Abban egyeztem meg az ügyfélszolgálattal, hogy az új előfizetés aktiválásáig marad a gyorsító. Ennek ellenére péntek este óta nem működik rendesen. Nem épül fel a DSL tunnel, az alábbiakkal van tele a hibanapló: 2017-08-16 15:13:17 System Error DSL network error <406>. 2017-08-16 15:13:17 System Error DSL Tunnel Request do not receive respond. Mivel jövő elején jönnek az új netet bekötni (VDSL2 bondinggal) ezért nem erőltettem, hogy vegyék fel hibajegyre. Most egymástól függetlenül működik a DSL és az LTE szál eltérő külső IP-vel. Alapból az LTE szálon megy az adatforgalom, de szerencsére az új firmware-ben beállítható, hogy a csatlakoztatott gépek közül melyek használhatják az LTE gyorsítást. Ha ez nem lenne, akkor napi 10 gigával kellene gazdálkodnom..
  2. icsaba

    Gyorsító opció

    Egy hete van gyorsító opciós XL-es internet csomagom. Tegnap vettem észre, hogy leállt az LTE tunnel, és nincs bonding (50 megabitnél annyira nem feltűnő). Rájöttem, hogy a bonding visszaállításhoz nem kell a teljes HGW-t restelni, hanem elég az INTERNER_R_UMTS1 leállításnál rányomni a reset gombra. Kb 2 másodperc alatt helyreáll az LTE és bonding.
  3. icsaba

    Gyorsító opció

    Tegnap óta üzemel nálam a gyorsító opciós internet. Sajnos a HGW az LTE kapcsolat szempontjából nem a legmegfelelőbb helyen van. Bár itt is egész jól gyorsítja a netet: letöltés irányba: + 40 megabit, feltöltés irányba + 6 megabit. Kérdezném, hogy a HGW áthelyezésével lehetne ezen javítani? Egy átkábelezést nekem megér, ha lehet még ezen gyorsítani.
  4. icsaba

    Internet telefondróton avagy az xDSL

    Szerintetek van arra belátható időn belül reális esély, hogy az XXL-es csomagot elérhetővé tegyék a VDSL-el lefedett területeken? Vagyunk néhányan, főleg vidékiek, akiknél nincs más szolgáltató a telekomon kivül. Jelenleg az XL-es 50/15-ös csomagra fizetek elő, és bonding alkalmazásával jó eséllyel ez a sebesség duplázható lenne. Ennek a műszaki hátterével nem vagyok teljesen tisztában. Pl. a 17a profillal + bondinggal + a jelenlegi központ oldali eszközökkel mi a max. adható sebesség a gyakorlatban? 1995-ben árnyékolt dupla érpárt húztak be a lakásomig. A második érpár soha nem volt használva, a központban és az ide jövő törzskábelen is van szabad kapacitás. Nem gond a magasabb havidíj sem, szóval csak a telekomon múlik a dolog.
  5. icsaba

    Internet telefondróton avagy az xDSL

    Egy telekomos munkatárs megsúghatna egy "mikort"! ;-) Én abban sem vagyok biztos, hogy lesz e egyáltalán sávszélesség emelés. Bár józanul gondolkodva, most hogy a különböző felhő szolgáltatásokat tolják az orrunkba, igencsak szükség van a gyors uplinkre.  
  6. icsaba

    Internet telefondróton avagy az xDSL

    Feltöltést milyen sebességre állították? Maradt 1 megabit? A speedport HGW szerintem egy kiváló, elég nagy hálózati terhelést lekezelni képes eszköz. Gigabites ethernet portokkal, 300 megabites 2,4 GHz "n"-es + 5 GHz-es wifi AP-vel. A telekom lehetőség szerint frissíti a szoftverét.  A legújabb firmvware-el (09021601.00.634) már minden funkció tökéletesen működik.   Valaki tudja már, hogy mi a helyzet a VDSL feltöltési sebességek emelése ügyében? Szerződést kell hozzá hosszabbítani, vagy automatikusan megtörténik minden érintett előfizetőnél? Még az is megfordult a fejemben, hogy kamu a dolog, mivel semmilyen szolgáltató felőli megerősítést, vagy közleményt nem tettek közzé. A jelenlegi vonalamon stabil 60 / 30 megabit simán adható lenne kb. "3 kattintásnyi beruházással", amiért szívesen vállalnám a magasabb havidíjat. A telekom, ki tudja miért, eddig csak max 30 / 5 megabitest internetet ad a VDSL rendszereken. A feltöltési sebességek emelése egy nagyon jó lépés lenne a részükről.  
×
×
  • Új...