czt

Tag
 • Tartalmak

  16
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

czt a fórumon

 • Rang
  Tudóspalánta
 1. https://www.telekom.hu/static-tr/sw/file/Rezes_szolgaltatasok_megszuntetesenek_utemezese__2020.04.23._.pdf alapján: Rezes szolgáltatás megszüntetésének tervezett időpontja 2022.04.23. A gond már csak a részleges szóval van.
 2. Köszi, sajnos alátámasztja a d-link korábbi válaszát, hogy nincs újabb (MT)-s.
 3. Lehetetlen firmware-t frissíteni (emergency módban is) az "(MT)" verzió (és/vagy a butított hardver?) miatt. Gyerekek, az rendben, hogy ingyen volt osztogatva, de így már rommá exploitolt és nincs hozzá OSS FW sem. 2.13 az utolsó a "rendes" 605L-be. Akkor ez marad így, mert igénytelenek vagytok?
 4. Igazából azonnal kikapcsoltatnám, mert az egész kivitelezés módját mélységesen ellenzem. Csak azért várok vele, hogy akinek vannak mobil dolgai a családban (velem ellentétben) akarja-e majd használni.
 5. Mint speedportosnak tegnap megjött a levél. Kár volt erőltetni ezt az egészet, pláne ilyen elhamarkodottan és agresszívan. De helyettem, vagy velem együtt az előfizetők részben majd ítéletet mondanak az egész fölött. Nagyon rossz irányba tartunk ezekkel a stratégiákkal. Ez már az agresszív marketing kategóriában is vadhajtásnak minősül nálam.
 6. 1. A dsl login adatok megszerzése/jelszó átírasa. 2. Speedport Internet - Internet connection - Access data: Enable PPPoE Passthrough, Save Home network - Basic WLAN settings: wlan kikapcsolása. 3. Speedport lan1 - tplink wan összekötés. 4. Tplink pppoe beállítása az 1. adatokkal.
 7. A speedport rakás hibájának megoldásában nem igazán tudok hinni. Ha voip van, a tp-linket kikapcsolt dhcp-vel access pointnak használva, lan portokon összekötve tenném a speedportra, azon kikapcsolva a wlan-t. Ha nincs voip, és működik ez rendesen a speedportnál , PPPoE Passthrough-val modemmé degradálva, mögötte ugyanúgy használnám a rootert mint korábban.
 8. Ha van már telekom azonosító és jelszó, azzal belépve a t-home online ügyfélszolgálaton (elvileg talán már mindannyiunknak működik újra) módosíthatod a kapcsolódáshoz használt jelszót.
 9. Fogadjunk, hogy egyik hiba sem lett kijavítva. :D (A+AAAA DNS rekord  baromság, root/root FTP public login, port forward és WLAN egy idő utáni ledöglése).
 10. Kínos volt látni a logban, majd kipróbálva, hogy a root-ot (trivial passworddel) beengedi FTP(S)-en. Azt hiszem ennyit a public használatáról.
 11. Az itteni esetből kiindulva (kisváros peremén van VDSL, központban lévő címekre csak ADSL-t mutat) nem zárható ki. Címmel (ha netalán müködne, az MT azonosító vagy elsődleges email belépéssel) érdemes lekérdezni milyen csomagokat mutat elérhetőnek t-home.hu.
 12. A bosszankodást maximálisan meg tudom érteni. Mértem már rokonnál ADSL névleges 10 mellett 3-at, amikor "családi" időben a 15 simán ment régen. Már akkor dühített a 10-nél 1-re levett garantálttat, 20-nál még 10 volt (10% vs. 50% ugye). Aztán (ahogy vártuk) 20-ra váltva meglett a mostanság szokásosnak mondható 13. Hűségidő vége felé én is egyre elégedetlenebb lettem a 20-ra teljesülő 13-mal. Már korábban kiszúrtam, hogy 30/5 is kérhető ide, csodálkoztam, hibának véltem. Fel akartam mondani. Online ügyfélszolgálat lassan már években mérhető hiánya miatt telefon... Lehet velem tárgyalni, próbáljuk ki, telefon PSTN-ről VoIP-ra és 30/5. És csodák csodája, lőn VDSL óperencián is túli, vidéki városban. Viszont ha más címekre keresek (belvárosibb területek) eddig mindenhol csak 10, 20 (ADSL) a max. ajánlat.
 13. Csak az USB-n rákötött tárolókat (megadott foldereket DLNA-ra és egyet guest accessre).
 14. UPnP kényelmesen használható (nem csak torrent, pl. skype, stb. esetén is) , a jelenlegi firmware-rel Home network > UPnP alatt kapcsolható ki/be.Fix forward: Internet > Port activation > Port diversions and port forwarding
 15. UPnP-t kényelmesen használhatjuk (nem csak torrent, de pl. skype, stb. esetén is) ami a jelenlegi firmware esetén Home Network > UPnP alatt ki/bekapcsolható.Kézi port forward: Internet > Port activation > Port diversions and port forwarding.