Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

frank10

Tag
  • Tartalmak

    12
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

    soha

frank10 eredményei

Tudományos tag

Tudományos tag (4/13)

  1. frank10

    IPTV

    Szia,   Ez feature sajnos nem a szolgáltatónak a lehetősége, hanem magának a műsorszórónak (RTL, TV2, M1-4, COOL, stb), ha a csatorna nem ad hozzá feliratot akkor a szolgáltató sem fog tudni mit tenni, ha van, akkor azt az betudod agadnak kapcsolni a hangsávválasztás melett.
  2. frank10

    Internet telefondróton avagy az xDSL

    Szia,   Igen a NAT re gondolt, fejelenleg NAT csak DSL hálózatokon kersztül van, de ott is csak bizonyos területeken, mert arra sem a leggördülékenyebb az átállás (Cégeknél és heavy userek esetén okoz problémát).   IPv6 ra történő átállásssal várhatóan éveket várhatunk ennek a legegyszerűbb okai:  - A jelenleg kintlévő hardverek nagy része nem támogatja teljeskörüen az IPv6-ot (nem feltétlenül a hálózat, hanem a usereknél lévő eszközök), aminek a cseréje sok pénzbe kerülne  -  Más a felépítése a technológiának és a címezésnek, ehhez főleg szolgáltatói oldalon sok áképzésre lenne szükség a technikusi, támogatói és ne adj isten felhasználói szinten is.    
  3. frank10

    LG Smart tv csatlakoztatása

    SZia,   Hogyan épül fel a hálózat milyen szközök vannak benne? A routered IP táblájában látod a TV-t? Pingelni tudod a TV-t IP alapján?
  4. frank10

    Internet telefondróton avagy az xDSL

    Szia,   1. Adj Fix IP-t a Storage-nek 2. Portforwarddal a 21-es/989-es portot irányítsd át a Storage felé.   A speedport HGW konfigja nem biztos, hogy mind a 2-t támogatja, ezt nem tudom pontosan megkell nézni, hogy tudsz-e ilyenekt csinálni, ha nem akkor egyeztess a műszaki csoporttal, hogy melyik HGW képes ezt az igényt kiszolgálni
  5. Szia!   Nem kell a .hu a végére tehát:       DSL/Optinet esteén természetesen PPPOE -->>   Felhasznalonev@fixip Knet esetén -> Konfigben Statikus IP cím et kell kiválasztani és ott beírni a megadott adatokat  
  6. frank10

    Kupon beváltás

    Ez így elég konrétra skeredett, a válasz az hogy Igen
  7. frank10

    Internet telefondróton avagy az xDSL

    Erre mondtam, hogy megkellnézni, hogy mennyi az átlagos havi adatforgalom ha több mint 30GB (ami könnyen előfordulhat ha sok mellékletes/képes emial jön megy), akkor nincsen sajnos más megoldás mint a rendes vezetékes internet.  Ha telekom:  - Lakossági/Üzleti csomag vásárlás (Üzleti csomagnál nagyobb a rendelkezésre állás)       Ebben az esetben bármi hiba van a vonalon az sima hibabejelentés formájban tehető meg, és ha éppen rossz a hálózat         akkor sajnos vagy együtt kell vele élni, vagy addig kell bejelentgetni amíg meg nem csinálják       Szerencsés esetben jó a vonal állapota és akkor nincsen semmi gebasz.   - Bérelt vonal (Egyedi előfizetői díj, kivitelezési díj, VIP kiszolgálás -->  (nagyon)magas költség )    "VIP" ügyfélszolgálat, nagyobb hálózati sebesség, pár órán belüli hibaehárítás 24/7 -ben, ezzel együtt a vonalat a központtól az előfizetőig húzzák ki csak ő van a vonalon, ugyanakkor horribilis költsége is előjöhetnek a létesítésnél   Másik szolgáltató keresése(mert a Telekom gyenge a minőség): amire ebben az esetben figyelni kell, hogyha ugyanazon a technológián szolgáltat (DSL, KOAX, OPTIKA, MICRO -ritka) akkor érdemes egyeztetni, hogy a kábelhálózat amin szolgáltatnak az saját tulajdon, vagy az is a Telekomé, mert ha a hálózat a hibás és amiatt van probléma a szolgáltatással, akkor tökmindegy hogy ki a szolgáltató, attól a rendszer uganugy beázik és szakadozni fog.       JOKER: Előkell fizetni egy vezetékes internetre, és tratni kell melette egy feltöltőkártyás mobilnetet ami ha baj van akkor belehet izítani és ameddig nem megy a vezetékes addig a mobilneten megy az iroda (DOminos mobilnet esetén 10Mbit/s a max sebesség és 5GB a legnagyobb csomag), ideiglenesen jó megoldás, itt is az a kérdéses, hogy mekkora kieséssel jár mondjuk eg 24 órás internet kiesés.Amennyiben nagy összegekről beszélhetünk (márpedig ugyhangzik) akkor az a 3090 forint monjduk pluszban havonta nem olyan sok, és ha bármi gáz van akkor gyorsan átlehet rá ugrani, annyira kell figyelni, hogy ne az maradjon 0-24h ben bekpacsolva mint internet elérés  
  8. frank10

    Internet telefondróton avagy az xDSL

    A stabilitás az mindenhol kérdéses, igazából a mobilinternetnél a probléma az épületek/iroda árnyékoltásga szokta okozni, egyébként az stabil szokottt lenni, Lefedettségi térkép a 4G hez.   A vezetékes netre vonatkozó stabilitás az mindenhol változó, sajnos ott marad a szomszédokra/körnékbeliekre való hagyatkozás, hogy mennyire satbil.   Sebességben mint az előbb leírtam, ott a 4G van hogy jobban megéri, ami itt is probléma lehet, az a megfelelő router kiválasztása a kompatibilitási problémán felül, az, hogy  a szolgáltatók által adott 4G képes router modemek csak 3-4 eszközt tudnak stabilan kiszolgálni, ezért érdemes olyan routert kiválasztani, ha ez a koncepció lesz a nyerő ami dedikáltan képes min.10 eszközt kezelni (TP link routerek amik gyárilag támogatják az USB stickes mobilnetet már jók). KOnkrétan erre azért van szükség, mert lehet hogy csak 2-3 gépről lenne szó de akkor mellé jönnek az okostelefonok, meg az egyéb nem állandó laptopok amik csak néha vannak rajta a hálózaton.
  9. frank10

    Internet telefondróton avagy az xDSL

    Szia,     Nem egy bonyolult dolog amit szeretnél. OFF: Ha a Marcali-i szolgálattás rendben van akkor azzal nincsen semmi teendő, annyira figyeljetek oda, hogyha a cég által használt email címek a marcali-i szolgáltatáshoz kötődnek, akkor azt ne mondjátok le, mert akkor elveszítitek azokat a mail címeket   -----------------------------   A balatoni probléma: Azt hogy a vezetékes internet mennyire stabil azt megkéne kérdezni a környező szomszédoktól, illetve fontos kérdés, hogy menniyre óhajt a tulaj pénzt költei erre az intrnet szolgáltatásra. A mobilnetet kicsit elnézhetted itt van link: LINK   A notebookokhoz havi 9550 forintért 30GB LTE csomag. Ez sem sok, de megkéne nézni/kikéne számolni, hogy nahgyjából mekkora a havi adatforglom egy nyári napon, vagy megnézni a logokban hogy mennyi volt az adatforglaom a routeren..   A megosztásra vonatkozóan nem javaslom azt, hogy a netgearre akard hákolni ha az alapból nem támogatja ezt, mert ha nincsen ilyen gyári opció benne, akkor maradnak a custom romok (pl.: OpenWRT ha van) amikkel sok a macera. Inkább vegyél/vetess egy olyan routert ami ezt tudja, a TPLINK nek sok ilyen routere van kb 15-20e, vagy a szolgáltató is árul 4g képes routereket.   Én személy szerint megpróbbálnám kiderítei, hogy mennyire stabil a vezetékes net max hűség nélkül megnézném, hogy milyen a szolgáltatás, ha a havi adatforgalom nem haladja meg a 30 GB -ot, akkor a mobilnet is egy jó választásnak tűnik, mert ha nem is megy 4g vel, csak 3g vel az akkor is az elméletimaximum 3g esetén 21mbit/s   így elsőre ezek jutottak eszembe .
  10. frank10

    Digitális Kábel TV

    Sziasztok!   Jelentsétek be hibára, és a szolgáltató kimegy ebben az esetben és megnézi, amennyiben csk a box restrt segít akkor az 90% hogy Settopbox hiba szoftveresen. Amit érdemes megpróbálni az a gyári beállítások visszaállítása menüből, ahol ha PIN-t kér akkor alapételmezetten 1234 vagy 0000. Ha es sem oldja meg és a TV-STB összekötő kábelel sincsen probléma (nem illeszkedik rendesen/hibás) akkor hibajegyet kell rögzítettni a szolgáltatónál
  11. frank10

    IPTV

    Szia,   A teletextet maga műsorszolgáltató adja, ez nem a TV szolgáltató felelőssége. Magyarul: Ha szeretnéd, hogy a RTLHD -n legyen teletext akkor az RTL-t keresd ezzel, ha a TV2HD-n akkor a TV2-t. Igazból felmerül a kérdés, hogy minek ? Műsorújság/EPG mindenre választ ad, amire meg nem arra ott vannak az IPTV alkalmazások.
  12. frank10

    Kábelnet

    Szia,     A kérdés: MINEK?   -  Mert szeretnék saját routert utána kötni -> így is megtudod tenni - Van értelme? -> nincsen mert nem fog menni az IPTV  -  nem Fog menni a VOCA (Kábeltelefon) - Portot kéne nyitni, vagy társai? - Meglehet így is tenni   Esetleg ha leírod a konrét kérdést avagy a problémát lehet hogy tudunk is benne segíteni.  
×
×
  • Új...