frank10

Tag
 • Tartalmak

  12
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

  soha

Minden, amit frank10 posztolt

 1. Szia,   Ez feature sajnos nem a szolgáltatónak a lehetősége, hanem magának a műsorszórónak (RTL, TV2, M1-4, COOL, stb), ha a csatorna nem ad hozzá feliratot akkor a szolgáltató sem fog tudni mit tenni, ha van, akkor azt az betudod agadnak kapcsolni a hangsávválasztás melett.
 2. Szia,   Igen a NAT re gondolt, fejelenleg NAT csak DSL hálózatokon kersztül van, de ott is csak bizonyos területeken, mert arra sem a leggördülékenyebb az átállás (Cégeknél és heavy userek esetén okoz problémát).   IPv6 ra történő átállásssal várhatóan éveket várhatunk ennek a legegyszerűbb okai:  - A jelenleg kintlévő hardverek nagy része nem támogatja teljeskörüen az IPv6-ot (nem feltétlenül a hálózat, hanem a usereknél lévő eszközök), aminek a cseréje sok pénzbe kerülne  -  Más a felépítése a technológiának és a címezésnek, ehhez főleg szolgáltatói oldalon sok áképzésre lenne szükség a technikusi, támogatói és ne adj isten felhasználói szinten is.    
 3. SZia,   Hogyan épül fel a hálózat milyen szközök vannak benne? A routered IP táblájában látod a TV-t? Pingelni tudod a TV-t IP alapján?
 4. Szia,   1. Adj Fix IP-t a Storage-nek 2. Portforwarddal a 21-es/989-es portot irányítsd át a Storage felé.   A speedport HGW konfigja nem biztos, hogy mind a 2-t támogatja, ezt nem tudom pontosan megkell nézni, hogy tudsz-e ilyenekt csinálni, ha nem akkor egyeztess a műszaki csoporttal, hogy melyik HGW képes ezt az igényt kiszolgálni
 5. Szia!   Nem kell a .hu a végére tehát:       DSL/Optinet esteén természetesen PPPOE -->>   Felhasznalonev@fixip Knet esetén -> Konfigben Statikus IP cím et kell kiválasztani és ott beírni a megadott adatokat  
 6. Ez így elég konrétra skeredett, a válasz az hogy Igen
 7. Erre mondtam, hogy megkellnézni, hogy mennyi az átlagos havi adatforgalom ha több mint 30GB (ami könnyen előfordulhat ha sok mellékletes/képes emial jön megy), akkor nincsen sajnos más megoldás mint a rendes vezetékes internet.  Ha telekom:  - Lakossági/Üzleti csomag vásárlás (Üzleti csomagnál nagyobb a rendelkezésre állás)       Ebben az esetben bármi hiba van a vonalon az sima hibabejelentés formájban tehető meg, és ha éppen rossz a hálózat         akkor sajnos vagy együtt kell vele élni, vagy addig kell bejelentgetni amíg meg nem csinálják       Szerencsés esetben jó a vonal állapota és akkor nincsen semmi gebasz.   - Bérelt vonal (Egyedi előfizetői díj, kivitelezési díj, VIP kiszolgálás -->  (nagyon)magas költség )    "VIP" ügyfélszolgálat, nagyobb hálózati sebesség, pár órán belüli hibaehárítás 24/7 -ben, ezzel együtt a vonalat a központtól az előfizetőig húzzák ki csak ő van a vonalon, ugyanakkor horribilis költsége is előjöhetnek a létesítésnél   Másik szolgáltató keresése(mert a Telekom gyenge a minőség): amire ebben az esetben figyelni kell, hogyha ugyanazon a technológián szolgáltat (DSL, KOAX, OPTIKA, MICRO -ritka) akkor érdemes egyeztetni, hogy a kábelhálózat amin szolgáltatnak az saját tulajdon, vagy az is a Telekomé, mert ha a hálózat a hibás és amiatt van probléma a szolgáltatással, akkor tökmindegy hogy ki a szolgáltató, attól a rendszer uganugy beázik és szakadozni fog.       JOKER: Előkell fizetni egy vezetékes internetre, és tratni kell melette egy feltöltőkártyás mobilnetet ami ha baj van akkor belehet izítani és ameddig nem megy a vezetékes addig a mobilneten megy az iroda (DOminos mobilnet esetén 10Mbit/s a max sebesség és 5GB a legnagyobb csomag), ideiglenesen jó megoldás, itt is az a kérdéses, hogy mekkora kieséssel jár mondjuk eg 24 órás internet kiesés.Amennyiben nagy összegekről beszélhetünk (márpedig ugyhangzik) akkor az a 3090 forint monjduk pluszban havonta nem olyan sok, és ha bármi gáz van akkor gyorsan átlehet rá ugrani, annyira kell figyelni, hogy ne az maradjon 0-24h ben bekpacsolva mint internet elérés  
 8. A stabilitás az mindenhol kérdéses, igazából a mobilinternetnél a probléma az épületek/iroda árnyékoltásga szokta okozni, egyébként az stabil szokottt lenni, Lefedettségi térkép a 4G hez.   A vezetékes netre vonatkozó stabilitás az mindenhol változó, sajnos ott marad a szomszédokra/körnékbeliekre való hagyatkozás, hogy mennyire satbil.   Sebességben mint az előbb leírtam, ott a 4G van hogy jobban megéri, ami itt is probléma lehet, az a megfelelő router kiválasztása a kompatibilitási problémán felül, az, hogy  a szolgáltatók által adott 4G képes router modemek csak 3-4 eszközt tudnak stabilan kiszolgálni, ezért érdemes olyan routert kiválasztani, ha ez a koncepció lesz a nyerő ami dedikáltan képes min.10 eszközt kezelni (TP link routerek amik gyárilag támogatják az USB stickes mobilnetet már jók). KOnkrétan erre azért van szükség, mert lehet hogy csak 2-3 gépről lenne szó de akkor mellé jönnek az okostelefonok, meg az egyéb nem állandó laptopok amik csak néha vannak rajta a hálózaton.
 9. Szia,     Nem egy bonyolult dolog amit szeretnél. OFF: Ha a Marcali-i szolgálattás rendben van akkor azzal nincsen semmi teendő, annyira figyeljetek oda, hogyha a cég által használt email címek a marcali-i szolgáltatáshoz kötődnek, akkor azt ne mondjátok le, mert akkor elveszítitek azokat a mail címeket   -----------------------------   A balatoni probléma: Azt hogy a vezetékes internet mennyire stabil azt megkéne kérdezni a környező szomszédoktól, illetve fontos kérdés, hogy menniyre óhajt a tulaj pénzt költei erre az intrnet szolgáltatásra. A mobilnetet kicsit elnézhetted itt van link: LINK   A notebookokhoz havi 9550 forintért 30GB LTE csomag. Ez sem sok, de megkéne nézni/kikéne számolni, hogy nahgyjából mekkora a havi adatforglom egy nyári napon, vagy megnézni a logokban hogy mennyi volt az adatforglaom a routeren..   A megosztásra vonatkozóan nem javaslom azt, hogy a netgearre akard hákolni ha az alapból nem támogatja ezt, mert ha nincsen ilyen gyári opció benne, akkor maradnak a custom romok (pl.: OpenWRT ha van) amikkel sok a macera. Inkább vegyél/vetess egy olyan routert ami ezt tudja, a TPLINK nek sok ilyen routere van kb 15-20e, vagy a szolgáltató is árul 4g képes routereket.   Én személy szerint megpróbbálnám kiderítei, hogy mennyire stabil a vezetékes net max hűség nélkül megnézném, hogy milyen a szolgáltatás, ha a havi adatforgalom nem haladja meg a 30 GB -ot, akkor a mobilnet is egy jó választásnak tűnik, mert ha nem is megy 4g vel, csak 3g vel az akkor is az elméletimaximum 3g esetén 21mbit/s   így elsőre ezek jutottak eszembe .
 10. Sziasztok!   Jelentsétek be hibára, és a szolgáltató kimegy ebben az esetben és megnézi, amennyiben csk a box restrt segít akkor az 90% hogy Settopbox hiba szoftveresen. Amit érdemes megpróbálni az a gyári beállítások visszaállítása menüből, ahol ha PIN-t kér akkor alapételmezetten 1234 vagy 0000. Ha es sem oldja meg és a TV-STB összekötő kábelel sincsen probléma (nem illeszkedik rendesen/hibás) akkor hibajegyet kell rögzítettni a szolgáltatónál
 11. Szia,   A teletextet maga műsorszolgáltató adja, ez nem a TV szolgáltató felelőssége. Magyarul: Ha szeretnéd, hogy a RTLHD -n legyen teletext akkor az RTL-t keresd ezzel, ha a TV2HD-n akkor a TV2-t. Igazból felmerül a kérdés, hogy minek ? Műsorújság/EPG mindenre választ ad, amire meg nem arra ott vannak az IPTV alkalmazások.
 12. kábelnet

  Szia,     A kérdés: MINEK?   -  Mert szeretnék saját routert utána kötni -> így is megtudod tenni - Van értelme? -> nincsen mert nem fog menni az IPTV  -  nem Fog menni a VOCA (Kábeltelefon) - Portot kéne nyitni, vagy társai? - Meglehet így is tenni   Esetleg ha leírod a konrét kérdést avagy a problémát lehet hogy tudunk is benne segíteni.