Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Törölt_tag4552

Tag
  • Tartalmak

    20
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Minden, amit Törölt_tag4552 posztolt

  1. Hogy visszakanyarodjunk az eredeti témához. Amiket én hiányolok: 1) Egy gomb, amivel könnyen mobilnézetről asztalira oda-vissza lehetne váltani. 2) A menüben ne csak a téma nyitásának adatait lehessen látni, hanem az utolsó bejegyzés íróját, idejét is. 3) Az automatikus üzenetvázlat mentés nagyon hiányzik. Remélem egyik sem kivitelezhetetlen, és mások hasznára is válik. Egyébként nagyon tetszik az új fórum, sok-sok kitartást kívánok a fejlesztéshez! U.i.: Mivel augusztusban csatlakoztam, minden elismerésem, rang, stb. elveszett. Ezek ugyan úgy manuálisan lesznek pótolva?
  2. Mert jelentős sebességnövekedést nem lehetne vele elérni, cserébe viszont drágább, macerásabb. Az előfizetői leágazások ki vannak építve, gondolj bele, minden házba új kábelt kéne kihúzni. Ráadásul az az optikai gerinc, amit építettek, nem alkalmas közvetlen bekötésre. Ahol ADSL volt/van, ott is sokszor inkább FTTN/VDSL-re állnak át, éppen ezért. Persze, van ahol FTTH/GPON hálózatot épített ki a T a saját telefonhálózatával párhuzamosan, de kétséges ennek az indokoltsága.
  3. Üdv! Létezik olyan technológia, amiről a szerelő beszélt. Ez a HFC nevű csoda (Hybrid fiber-coaxial), a klasszik kábelTV hálózatok felturbózott verziója. Gyakorlatilag arról van szó, hogy a koax hálózat gerincét optikára cserélik vagy eleve így építik ki. Abban hasonlít az FTTN/VDSL-hez, hogy csak az utolsó párszáz méteren van rezes átvitel (ami HFC-nél koax, FTTN/VDSL-nél csavart pár). Hogy melyik jobb, nem tudom, talán a HFC-ben van valamivel nagyobb fejlesztési potenciál.
  4. Amíg dsl-ünk volt, a szerelők mindig azzal kezdték h megnézték a modem sebességadatait, ha hibaelhárítani jöttek.
  5. Üdv!Ha belépsz a modembe, ott jó eséllyel láthatod a vonali sebességet valahol. Érdemes azt csekkolni, ha tudod. Így legalább azt tudni fogod, hogy a modem sem kapja már meg a szávszélt, vagy utána veszik el.
  6. Törölt_tag4552

    Optikai internet

    @ZimiÁáh értelelek. Nézd, most is ugyanúgy Huaweieket osztanak, csak jobbakat. Ízlés dolga, de én annak vagyok híve, hogy minél kevesebb eszközből oldjuk meg a dolgokat. Mivel az új ONT/HGW egész jó wifi AP-vel is rendelkezik, sztem jó az. (nézz utána esetleg a típusnak tüzetesebben, én meg vagyok elégedve a hg8245h-val)
  7. Törölt_tag4552

    Optikai internet

    @ZimiBocsánat, azt hittem, hogy teljesen független a két kérdés egymástól. Szerintem az az akadálya saját ONT használatának, hogy a voip és iptv wan konfigurációk előre vannak beállítva és azt mezei userként nagy challenge lenne beállítani. (itt egy Huawei HG8245H van, ebben ezekhez a wan beállításokhoz hozzá se enged nyúlni)
  8. Törölt_tag4552

    Optikai internet

    @anonymus Magamat ismerve, ha sikerül egy kérdésre választ találni, találok két újat, úgyhogy ez felelőtlen kérdés volt tőled, de most nem zaklatlak. (egyelőre... :D )
  9. Törölt_tag4552

    Optikai internet

    @anonymusNagyon szépen köszönön! Ez már jóval kézzelfoghatóbb információkkal szolgál, mint amikkel eddig találkoztam.
  10. Törölt_tag4552

    Optikai internet

    Mi úgy kértük, hogy telefon is ezen menjen, voip technológiával működik, ugyanúgy 24-es számot kapsz mint a primer telefonhálózaton, mi az In****l-nél mindent lemondtunk.
  11. Törölt_tag4552

    Optikai internet

    Az érdekes, hogy itt ezt kertvárosi területen alkalmazzák, egyetlen új előfizetőért is új hengert pakolnak fel.GPON-os témát illetően pedig az elméleti háttérről tényleg sokat lehet olvasni (bár nem eleget) , ami inkább engem személy szerint érdekelne, azok a konkrét alkalmazott műszaki megoldások, és a T specifikus dolgok. Viszont ha esetleg tudsz ilyen oldalt ami kimondottan ezzel foglalkozik, azt is megköszönöm, én nem nagyon találtam ilyet sajnos, pár rövid telekomos prezentáción kívül.
  12. Törölt_tag4552

    Optikai internet

    Mifelénk az előfizetői leagázok is hengeres kötődobozról mennek, pont úgy néz ki mint a nagy, csak kisebb, nincsenek is előszerelt dobozok, új igény esetén mindig feldobdnak egy újabbat, ha az adott oszlopról még nincs leágazás. De pl D.harasztin már úgy szereltek, hogy előre fentvannak a dobozok. (Egyébként engem érdekel a lelkülete ezeknek, haneadjisten egyszer időd engedi, részletesen írnál a GPON hálózatok felépítéséről akár priven, azért nagyon hálás lennék! :) )
  13. Törölt_tag4552

    Optikai internet

    A hagyományos csavartérpáras telefonvonalra gondolsz?
  14. Törölt_tag4552

    Optikai internet

    Rádásul az NMHH szigorított a bekötési szabályokon, egy héttel az előtt, hogy hozzánk kötötték volna a lakásba... Már nem lehet másik telek felett, vagy szomszéd házáról továbbhúzni. Nálunk sem volt egyszerű, fát kellett vágni, emiatt két hét csúszás volt, és még igy is nagyon ki van centizve a dolog, de megérte :)
  15. Törölt_tag4552

    Optikai internet

    Én is anno a szerelőktől tájékozódtam, nálunk is külsős cég végzte az építést, és végzi most is az üzemeltetést. Nem csak a Buckában, az Üdülősoron is most bővítettek, csak kötekedni akartam na. :D
  16. Törölt_tag4552

    Optikai internet

    Azt is vegyétek figyelembe, hogy ezen a listán mi is fent vagyunk, pedig nálunk 2013-ban lett kihúzva a GPON hálózat.
  17. Törölt_tag4552

    Optikai internet

    Szia! Még kb. egy hónapos csak a csomag, mi is az említett szogláltatóról váltottunk. A vonal nagyon stabil, lefele 52-54 Mbps, felfele 25-26 Mbps volt eddig mindig, napszaktól függetlenül, a ping 2-3 ms közt(!) változik. Eddig úgy talán 30 mérést végeztem, fővárosi szerverekkel.
  18. Törölt_tag4552

    Optikai internet

    Szervusz! Amit írsz, az teljesen jogos, de úgy veszem észre, hogy a lényeget nem sikerült átadnom. A """baj""" nem az, hogy a garantált sebességet nem hozza, hanem még a szerződött maximum feltöltést is meghaladja, 500%-kal, 50/5 (le/fel) helyett van 50/25. (Hogy ez miért pont így van, lentebb olvasható.) A probléma, hogy ugyan olyan feltételeket vállalnak docsis, dsl, gpon esetén is papíron. A jó, hogy legalább gyakorlatban nem. Tehát jogi szempontból abszolút semmit nem lehet felróni nekik, sőt ötszörösen túl is teljesítenek, viszont üzletpolitikailag hibásnak tartom, és kicsit kitolásnak a gpon-osokkal. Mi ugyanis élhetünk a gyakorlatban az 50/25 Mbps-mal, de papíron csak 50/5-re vagyunk jogosultak (ezek mind elméleti le/fel értékek, garantált értékek esetén is hasonló a helyzet).
  19. Törölt_tag4552

    Optikai internet

    Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek! Látom nem csak én nem találom ebben a renszerben az értelmet...
  20. Törölt_tag4552

    Optikai internet

    Üdv! Netmánia XL OPTIKA felhasználó vagyok (hálózat: Szigetszentmiklós GPON), a szerződés szerinti letöltés 50(15) Mbps, feltöltés 5(1) Mbps, ami már a csomagválasztásnál meglepő volt (optikán kb. 2:1 fel/le arányt vártam volna). Ehhez képest a mért adatok az esetek eddig 100%-ban 50/25 Mbps-ot felülről közelítik, amit a GPON-tól várnék is, viszont a szerződésben nagyon nem ez szerepel. Utánanéztem az ÁSZF-ben, ahol a következőt találtam: a 2014. július 28. előtti csomagok esetén külön definiálva annak a DSL/DOCSIS/GPON értékek, a későbbi csomagokra viszont csak technológiafüggetlen adatok vannak megadva a Netmánia csomagok esetében.A probléma az, hogy így jóval nehezebb hivatkozni a szerződésre bármilyen hiba esetén, ugyanis a régebben (2014. 07. 28. előtt) vállalt DOCSIS és GPON garantált és elméleti értékektől is jócskán elmaradnak a jelenlegi értékek, amik most a DSL-hez vannak igazítva. Pl. az én esetemben (Netmánia XL) nem mindegy, hogy 50(30)/25(12,5) Mbps vagy 50(15)/5(1) Mbps.Persze, lehet mondani, hogy erre szerződtem, elfogadtam a feltételeiket, és inkább örüljek, hogy ötször gyorsabb feltöltésem van (félreértés ne essék, nagyon is örülök neki), viszont akkor is zavaró, hogy papíron ugyan olyan feltételeket vállalnak egy optikai hálózat esetén, mintha rézérpár lenne. Arról nem is beszélve, hogy az új Nemzeti Szávszélesség Mérő Weboldal így az összes mérésemet (és felteszem rengeteg más MT ügyfélét is) érvényteleníti, mondván 500%-os eltérés nem lehet, ami rettentően torzíthatja az ottani összesített adatokat. Kérdéseim: Mi a fene értelme egységes értékeket bevezetni 3 teljesen eltérő technológia esetén, ez is valami NMHH marhaság az egységesség jegyében, és a GPON-osok szívjanak a DSL-esek miatt? Normális, hogy ettől függetlenül a "régi" értékeknek megfelelő netet kapok egy alig egy hónapja bekötött csomagnál?Visszadobhatnak a jövőben a szerződés szerinti sebességre, ami a mostani ötöde? Ha tudnátok valami okosságot mondani nekem erről a problémakörről, és válaszolni a kérdéseimre, azért hálás lennék! bhalin
×
×
  • Új...