Törölt_tag4552

Tag
 • Tartalmak

  20
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Törölt_tag4552 a fórumon

 • Rang
  Tudományos tag

Profil megtekintések

1106 profilmegtekintés
 1. Hogy visszakanyarodjunk az eredeti témához. Amiket én hiányolok: 1) Egy gomb, amivel könnyen mobilnézetről asztalira oda-vissza lehetne váltani. 2) A menüben ne csak a téma nyitásának adatait lehessen látni, hanem az utolsó bejegyzés íróját, idejét is. 3) Az automatikus üzenetvázlat mentés nagyon hiányzik. Remélem egyik sem kivitelezhetetlen, és mások hasznára is válik. Egyébként nagyon tetszik az új fórum, sok-sok kitartást kívánok a fejlesztéshez! U.i.: Mivel augusztusban csatlakoztam, minden elismerésem, rang, stb. elveszett. Ezek ugyan úgy manuálisan lesznek pótolva?
 2. Mert jelentős sebességnövekedést nem lehetne vele elérni, cserébe viszont drágább, macerásabb. Az előfizetői leágazások ki vannak építve, gondolj bele, minden házba új kábelt kéne kihúzni. Ráadásul az az optikai gerinc, amit építettek, nem alkalmas közvetlen bekötésre. Ahol ADSL volt/van, ott is sokszor inkább FTTN/VDSL-re állnak át, éppen ezért. Persze, van ahol FTTH/GPON hálózatot épített ki a T a saját telefonhálózatával párhuzamosan, de kétséges ennek az indokoltsága.
 3. Üdv! Létezik olyan technológia, amiről a szerelő beszélt. Ez a HFC nevű csoda (Hybrid fiber-coaxial), a klasszik kábelTV hálózatok felturbózott verziója. Gyakorlatilag arról van szó, hogy a koax hálózat gerincét optikára cserélik vagy eleve így építik ki. Abban hasonlít az FTTN/VDSL-hez, hogy csak az utolsó párszáz méteren van rezes átvitel (ami HFC-nél koax, FTTN/VDSL-nél csavart pár). Hogy melyik jobb, nem tudom, talán a HFC-ben van valamivel nagyobb fejlesztési potenciál.
 4. Amíg dsl-ünk volt, a szerelők mindig azzal kezdték h megnézték a modem sebességadatait, ha hibaelhárítani jöttek.
 5. Üdv!Ha belépsz a modembe, ott jó eséllyel láthatod a vonali sebességet valahol. Érdemes azt csekkolni, ha tudod. Így legalább azt tudni fogod, hogy a modem sem kapja már meg a szávszélt, vagy utána veszik el.
 6. @ZimiÁáh értelelek. Nézd, most is ugyanúgy Huaweieket osztanak, csak jobbakat. Ízlés dolga, de én annak vagyok híve, hogy minél kevesebb eszközből oldjuk meg a dolgokat. Mivel az új ONT/HGW egész jó wifi AP-vel is rendelkezik, sztem jó az. (nézz utána esetleg a típusnak tüzetesebben, én meg vagyok elégedve a hg8245h-val)
 7. @ZimiBocsánat, azt hittem, hogy teljesen független a két kérdés egymástól. Szerintem az az akadálya saját ONT használatának, hogy a voip és iptv wan konfigurációk előre vannak beállítva és azt mezei userként nagy challenge lenne beállítani. (itt egy Huawei HG8245H van, ebben ezekhez a wan beállításokhoz hozzá se enged nyúlni)
 8. @anonymus Magamat ismerve, ha sikerül egy kérdésre választ találni, találok két újat, úgyhogy ez felelőtlen kérdés volt tőled, de most nem zaklatlak. (egyelőre... :D )
 9. @anonymusNagyon szépen köszönön! Ez már jóval kézzelfoghatóbb információkkal szolgál, mint amikkel eddig találkoztam.
 10. Mi úgy kértük, hogy telefon is ezen menjen, voip technológiával működik, ugyanúgy 24-es számot kapsz mint a primer telefonhálózaton, mi az In****l-nél mindent lemondtunk.
 11. Az érdekes, hogy itt ezt kertvárosi területen alkalmazzák, egyetlen új előfizetőért is új hengert pakolnak fel.GPON-os témát illetően pedig az elméleti háttérről tényleg sokat lehet olvasni (bár nem eleget) , ami inkább engem személy szerint érdekelne, azok a konkrét alkalmazott műszaki megoldások, és a T specifikus dolgok. Viszont ha esetleg tudsz ilyen oldalt ami kimondottan ezzel foglalkozik, azt is megköszönöm, én nem nagyon találtam ilyet sajnos, pár rövid telekomos prezentáción kívül.
 12. Mifelénk az előfizetői leagázok is hengeres kötődobozról mennek, pont úgy néz ki mint a nagy, csak kisebb, nincsenek is előszerelt dobozok, új igény esetén mindig feldobdnak egy újabbat, ha az adott oszlopról még nincs leágazás. De pl D.harasztin már úgy szereltek, hogy előre fentvannak a dobozok. (Egyébként engem érdekel a lelkülete ezeknek, haneadjisten egyszer időd engedi, részletesen írnál a GPON hálózatok felépítéséről akár priven, azért nagyon hálás lennék! :) )
 13. A hagyományos csavartérpáras telefonvonalra gondolsz?
 14. Rádásul az NMHH szigorított a bekötési szabályokon, egy héttel az előtt, hogy hozzánk kötötték volna a lakásba... Már nem lehet másik telek felett, vagy szomszéd házáról továbbhúzni. Nálunk sem volt egyszerű, fát kellett vágni, emiatt két hét csúszás volt, és még igy is nagyon ki van centizve a dolog, de megérte :)
 15. Én is anno a szerelőktől tájékozódtam, nálunk is külsős cég végzte az építést, és végzi most is az üzemeltetést. Nem csak a Buckában, az Üdülősoron is most bővítettek, csak kötekedni akartam na. :D