crepleewolf

Tag
 • Tartalmak

  34
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Minden, amit crepleewolf posztolt

 1. Rendben,azt minél előbb meglépem. Köszönöm a segítséget.
 2. Sziasztok. Hétfőn cserélték ki a működő ZTE modememet egy ugyanolyan ZTE modemre,mivel díjcsomagot váltottam felfelé. Este elment a net,én meg türelmesen vártam,hátha központi a hiba.Mivel másnap estig semmi nem változott,így jelentettem a hibát.Tegnap kint volt a szerelő,persze időközben megjött a net.Nem csinált semmit,beírta,hogy hiba elhárítva. Ma reggel ismét elment a net,a jelenség ugyanaz.A modemen folyamatosan villog az Access led,és nem csatlakozik fel. Ez modem hiba lenne,vagy központi hiba? Esetleg a kiinduló pont és a végpont között lehet valahol hiba? Azt elfelejtettem leírni,hogy amíg volt net kapcsolat,a speedtesten mért letöltési sebesség maradt a régi,viszont a feltöltési sebesség a negyedére csökkent.
 3. Benne,mivel a telefon vonal analóg,és kell az elosztó. Ha rendelek gyorsító opciót,ami ugye mobilnetes valami,akkor mennyivel gyorsulhat a fel és le?
 4. Most volt a szerelő. A fali doboz volt eloxidálódva. most már a sebesség is jó,az elérhető maximum,a feltöltés meg eléri a 25 megát. vagyis a kép : http://www.speedtest.net/result/7109299837.png A szerelő szerint ez a max,nekem meg a feltöltés a fontos youtube miatt
 5. Ok,megmondom neki. Aztán majd meglátjuk,mi az eredmény.
 6. Az nem lehet digitális,ugyanis 12 éve nem váltottam telefon csomagot,és nem is jelezték,hogy digitális lenne. Mondjuk telefon vonal van,de telefon készülék 5 éve nincs,amikor meguntam a sok bejövő reklámhívást,és kihúztam az elosztóból. Ezt a pórbát meghagyom a szerelőnek,vagy ha elmenne ismét a net,akkor teszek egy próbát.
 7. a szerelő kötötte be így,analóg vonalam van,nem digitális. ha most kihúzom a netet,biztos hogy 1-2 napig megint nem kapcsolódik fel.
 8. Fogom is jelezni. Véleményem szerint rossz ez a modem,ráadásul rossz a telefon-net elosztó is,mivel bejövő híváskor elmegy a net.
 9. Remélhetőleg hétfőn jön a szerelő,akkor beméretem vele a vonalat. Addig itt van amit kértél: Link Status Up Modulation Type VDSL2 Actual Rate(Up/Down) 7712/55142 kbps Attainable Rate(Up/Down) 32535/57467 kbps Noise Margin(Up/Down) 19.6/6.2 dB Line Attenuation(Up/Down) 25.8/21.1 dB Output Power(Up/Down) 9.6/14.3 dBm Data Path(Up/Down) Interleaved/Interleaved Interleave Depth(Up/Down) 61/233 Interleave Delay(Up/Down) 1/8 ms INP(Up/Down) 1/1 symbols Profile 17a LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM CRC Errors(Up/Down) 0/34314 FEC Errors(Up/Down) 214/6208208
 10. Ma reggel visszajött a net,remélem kibírja hétfőig. addig is egy érdekesség : Actual Rate(Up/Down) 7712/55142 kbps Attainable Rate(Up/Down) 32562/55017 kbps azt nem értem,hogy ha ez a max,miért érhető el a 100 megás csomag,ha csak 50-et tud a hálózat? és a 15 megás feltöltésem miért csökkent le ennyire?
 11. Délbe jelentettem,csak kíváncsi vagyok,volt e már másnál is ilyen,és el lehet e hárítani a hibát önerőből,vagy mindenképp kell a szervíz.
 12. Nálam másnap már átállították a díjcsomagot,csak arról feledkeztek meg,hogy a 10 éve adott modem nem jó a vdsl-hez,így most másik mobilszolgáltató netjéről csigulok,és várom,hogy küldjenek cuccot,mert így van gyors net,csak használni nem tudom.
 13. az lehet,de nem egyszerre kettőben. bejelentettem a hibát,hibajegy megvan,most várom a fejleményeket.
 14. jó,felhívom őket. amúgy az a noname fehér modem kb 7 éve már csak füstgenerátornak jó.
 15. ok,és azt miért nem tudják odabent,hogy nekem 10 éve a fehér noname modem van,amit még ők adtak,és azóta nem volt cserélve hivatalosan?
 16. nagymányok. csak a dsl-adsl listán szerepel,vdsl listán nem.
 17. VDSL csak nagyon kevés helyen érhető el,nálunk pl nem. ha az 50 megás net vdsl,akkor miért nem tájékoztatnak róla,hogy nem érhető el? miért van kirakva hogy elérhető,mikor nem elérhető? és miért nem tájékoztat az ügyintéző,mikor megköti a szerződést?
 18. ügyintéző : 48 órán belül aktiváljuk. mai sms : érdeklődhet,üdvözlettel telekom. érdekes sms,fogalmam sincs,hogy miről érdeklődjek?
 19. szerintem azt a telekomnak kéne tudni,hogy milyen modemet adott nekem 2006-ba az akkori t-online. igaz azóta már beszereztem 4-et,biztos ami biztos. viszont ha más technologia,akkor ezt nem kellene a vevő tudomására hozni,hogy modem csere is kell? elég ha a nyakába sózunk valamit,és használja ha tudja? vajon a fogyasztóvédelem ehez mit szólna?
 20. két modemmel is próbáltam,eredmény ugyanaz. DSL világít,internet nincs. rooter nélkül is ugyanez. mind a két rooter D-link ,az egyik DSL-360R,a másik : 360R 2+
 21. tegnap váltottam 20 Mbites netről 50 Mbitesre. nos,azóta nemhogy 50 Mbit nincs,de 1 Kbit sincs. most is *****os mobilnetről vagyok,hála a telekom megbízhatóságának.
 22. Gondolom leszerelték a jó minőségű kábelt,és tettek fel egy selejtet.
 23. nem csak nálad van ez a hiba,hanem vidéken is,megspékelve netszakadásokkal. a bejelentésekre meg magasról tojnak,a lényeg,hogy tömd a zsebüket.
 24. Németeknél biztos nem,de kis hazánkba ez a helyzet. Amíg odafent csak a zsebüket nézik,addig magasról tojnak a fejünkre.
 25. Azért,mert a telekom képtelen azt a sebességet biztosítani,amit ígér. Beígéri a 20 megát,majd mikor bekötötték,biztosít max 10 megát,azt is darabosan,arra figyelve,hogy a garantált 1 mega meglegyen. A lényeg,hogy fizess jó sokat,mert az igazgatóságnak kell a prémiumra a lóvé.