Keresés a Közösségben

Találatok mutatása ezekhez a címkékhez: '5ghz'

3 találat

  1. Sziasztok! Régóta nem sikerül megoldanom a saját routerem 5 GHz-es sávjának problémáját. Főleg iOS eszközökön érezhető a hiba, de androidos telefonon is tapasztaltam már. A 2.4 GHz-es sáv tökéletesen működik, de az 5 GHz néha ledob, iOS-en a wifi kapcsolat látszólag megmarad, de nem tölt be semmi, Youtube vagy Netflix nézése közben akad, aztán egy idő múlva észhez tér. A hiba egy TP-Link Archer AX10-es és egy AX50-es routerrel is jelen van, ezért gyanítom, hogy nem a készülékkel van a baj. A telekomtól gigabites előfizetésemhez (koax) egy Sagemcom F@st 3890 V3-as HGW-t kaptam, ez jelenleg bridge üzemmódban működik, ennek a LAN portja van összekötve a router WAN portjával, ami router módban üzemel (AP módban is ugyanez volt a probléma, ezért lett átkapcsolva bridge módra). A router LAN portjaira csatlakoztatott számítógépek gond nélkül üzemelnek, ugyanígy tökéletesen működik a 2,4 GHz-es sáv is. IPTV nincs, Dynamic IP-re van beállítva a router, a DHCP Server be van kapcsolva (192.168.0.100-192.168.0.249), a Dynamic DNS-nél a TP-Link van bekapcsolva. A vezeték nélküli beállításokkal is játszottam már (dedikált channel, transmit power közepes, WPA2-PSK AES, különböző SSID-k, de "Smart Connect" módban sem jó...). Próbáltam az iOS készülékek esetében a "Privát cím" kikapcsolását, manuálisan a Google DNS-szerverét konfigurálni, de ez sem oldotta meg a problémát. Van esetleg valakinek ötlete, hogy mit tehetnék? Előre is köszi!
  2. Sziasztok! Adott egy HUAWEI EchoLife HG8245H modem, hozzá közvetlenül csatlakoztatva egy D-Link DIR-842 router valamint egy IPTV STB. Ez a setup tökéletesen működött évekig, amikor is a napokban új helyre költöztünk. A halózat változatlanul telekomos, ugyanaz a gigabites csomag. Az új lakásban bekötés után azt tapasztaltam, hogy a DLINK router 5GHz frekvenciájára csatlakozó eszközök közül (néhány mobil, egy laptop és egy SmartTV) nem mindegyik tud megfelelően csatlakozni a hálózatra. A laptop kapcsolata elfogadható, nem ad hibát, de a mobileszközök 'Az internet esetleg nem elérhető...' hibaüzenettel futnak, néha elérik a hálózatot, néha nem. A Huawei modem wifi hálózata eközben tökéletesen működik, a router kezelőfelületén minden rendben. Próbálkoztam a router újraindításával, factory reset-jével, IP-cím módosítással, újrakábelezéssel, de a hiba továbbra is ugyanaz. Bármilyen ötletet, észrevételt szívesen fogadok!
  3. Sziasztok, Pár napja cserélték le az előző (mittoménmilyen) router-emet és megkaptam a Sagemcom F@st 3686 v2-t. Ahogy lenni szokott beléptem az admin felületre és személyre szabtam a hálózatot (SSID, jelszó). Külön SSID-t adtam a 2,4 és az 5 GHz-es hálózatnak, viszont azt látom, érzem, hogy az 5GHz-es hálózat folyamatosan belassul 1-2 percre, aztán magára talál egy percre és megint el. Ha megy, kihajtja a 250 megát, de lassuláskor... nos inkább szakad. Erre van valami megoldás? Először azt hittem, hogy az azonos SSID és jelszó ami nem tetszett neki, de amióta szétszedtem, azóta csak az 5GHz-es hálózattal van probléma. Ötleteket, javaslatokat szívesen várok!