Sándor Sárosi Posztolva ekkor: 2017. december 11. Jelentés Megosztás Posztolva ekkor: 2017. december 11. Tudja valaki hogy hogyan lehet beállítani ezt az eszközt, hogy csak modemként funkcionáljon? Keresem, de nem találom. Az előzőben még volt passthrough lehetőség. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
5 btz Posztolva: 2017. december 11. Jelentés Megosztás Posztolva: 2017. december 11. Üdv @Sándor Sárosi Ennél a tipusnál telefonon lehet kérni a pppoe passthrough aktiválását úgy tudom. Ügyelj arra, hogy optika esetén csak egy pppoe session lehetséges. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
4 Sándor Sárosi Posztolva: 2017. december 11. Szerző Jelentés Megosztás Posztolva: 2017. december 11. Köszönöm. Holnap utána járok. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
4 anonymus Posztolva: 2017. december 23. Jelentés Megosztás Posztolva: 2017. december 23. Tesztelés alatt van az új fw már Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
3 btz Posztolva: 2017. december 11. Jelentés Megosztás Posztolva: 2017. december 11. @Sándor Sárosi Rendben Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
3 btz Posztolva: 2017. december 12. Jelentés Megosztás Posztolva: 2017. december 12. @Sándor Sárosi A passthrough nem modemmód. Lan szinten ugyanúgy működőképes a benne lévő dhcp szerver, akár a wifi. Mint írtam, optikán 1 pppoe session van csak, így a pppoe jelszó és username csak egy eszköz egy interfészére vehető fel, ezért kell elírni az adatokat a Sagemben Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
3 anonymus Posztolva: 2017. december 12. Jelentés Megosztás Posztolva: 2017. december 12. 37 perce, Sándor Sárosi írta: Szerintem kérik elég sokan, és ez mind plusz munka. Ezt akarják csökkenteni. Eleve kár volt kivenni. Még bevezetés előtt szó volt róla hogy kimaradt ez a funkció a szoftverből. Nem készült el ez a rész időre, ezt már akkor ígérte a Sagem hogy pótolja. De Sagem nah ha új fw-t ad ki abban több dolgot rendez. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
3 btz Posztolva: 2017. december 23. Jelentés Megosztás Posztolva: 2017. december 23. Ekkor: 2017-12-13 at 12:06, Sándor Sárosi írta: Volt olyan is, hogy az ügyfelemnek nem működött a nete (talán számla kifizetése volt az ok, nem tudom már). A cég telephelyéről beléptem a mikrotikbe, elrontottam az otthoni netem (max 1 perc) és "kölcsönadtam" a saját hozzáférésem a cég és "saját" (Ft.) érdekében. Ez már nem játszik mert vonalra van korlátozva a pppoe session Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
3 anonymus Posztolva: 2017. december 28. Jelentés Megosztás Posztolva: 2017. december 28. Optikai kábelen letölti a Sagem magának ha itt az idö. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
2 Sándor Sárosi Posztolva: 2017. december 12. Szerző Jelentés Megosztás Posztolva: 2017. december 12. Utánajártam. Valóban csak a Telekom tudja bridge módba állítani a HGW-t, de azt mondta a szervizes munkatárs, hogy a következő firmware-ba már benne lesz ez a választható funkció. Szerintem kérik elég sokan, és ez mind plusz munka. Ezt akarják csökkenteni. Eleve kár volt kivenni. Más. Azt hittem modem módban minden letiltódik. Nem, megy a dhcp, wifi, stb. Nekem kellett letiltani. De amíg az internet bejelentkezési nevet vagy jelszót nem rontottam el (üresen nem lehet hagyni), addig a Sagem jelentkezett be és nem a routerem. Mindenképp be kell írni valami fals adatot hogy működjön. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
2 Kalimera Posztolva: 2017. december 13. Jelentés Megosztás Posztolva: 2017. december 13. (szerkesztve) Nálam egy hete kötötték be az optikát. Az előtte használt Asus AC-s rooterből hozzáférési pont (AP) lett. (Mást nem kellett átállítani.) A Sagemcom WiFi-jét egyelőre nem használom. A Sagemcom alapbeállításokkal (+ saját rooter AP módban) problémamentesen működik: 3 PC 4 Android 12 szenzor 1 AC-s jelismétlő + WiFi/LAN beltéri egységek tévék médialejátszók időjárás állomások Miért kell feltétlenül csak modemként használni a Sagemcomot? Az új internetes belépési jelszavamat nem is ismerem. Ha jól működik, nem érdekel különösebben, hogy mivel lép be a Sagemcom. Szerkesztve ekkor: 2017. december 13. Szerkesztő: Kalimera Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
2 btz Posztolva: 2017. december 28. Jelentés Megosztás Posztolva: 2017. december 28. @degec Szerintem az előző kérdésedre a válasz: 1414 Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
2 btz Posztolva: 2018. május 12. Jelentés Megosztás Posztolva: 2018. május 12. @Sándor Sárosi Akkor az bug. Hibás működés. Jelentsd be hibára ? Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
2 Sándor Sárosi Posztolva: 2018. május 12. Szerző Jelentés Megosztás Posztolva: 2018. május 12. Épp most, btz írta: @Sándor Sárosi Akkor az bug. Hibás működés. Jelentsd be hibára ? Jó ez így. Elég sok ügyfelem routerét szoktam beállítani itthon, eddig a saját hozzáférésemmel, amit eddig a helyszínen javítottam. Innentől már ezt sem kell. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
2 btz Posztolva: 2018. május 12. Jelentés Megosztás Posztolva: 2018. május 12. @Sándor Sárosi Annyira ne alapozz erre. Bármikor észre vehetik és akkor kilövik ezt az opciót. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
2 Sándor Sárosi Posztolva: 2018. május 12. Szerző Jelentés Megosztás Posztolva: 2018. május 12. Épp most, btz írta: @Sándor Sárosi Annyira ne alapozz erre. Bármikor észre vehetik és akkor kilövik ezt az opciót. Nem fogok harakirit elkövetni, ha ez bekövetkezik. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
2 Sándor Sárosi Posztolva: 2018. május 13. Szerző Jelentés Megosztás Posztolva: 2018. május 13. Ekkor: 2018. 05. 12. at 7:24, btz írta: @Sándor Sárosi Annyira ne alapozz erre. Bármikor észre vehetik és akkor kilövik ezt az opciót. A sorozatos áramszünetek miatt már második ügyfelem routere felejtett el mindent. Próbából itt is beállítottam az iskola ADSl belépési adatait. Ez az optikai net is működött vele. A héten megyek majd még egy helyre. Kíváncsiságból megnézem ott is. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 Sándor Sárosi Posztolva: 2017. december 13. Szerző Jelentés Megosztás Posztolva: 2017. december 13. Volt olyan is, hogy az ügyfelemnek nem működött a nete (talán számla kifizetése volt az ok, nem tudom már). A cég telephelyéről beléptem a mikrotikbe, elrontottam az otthoni netem (max 1 perc) és "kölcsönadtam" a saját hozzáférésem a cég és "saját" (Ft.) érdekében. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 degec Posztolva: 2017. december 28. Jelentés Megosztás Posztolva: 2017. december 28. 17 perce, anonymus írta: Optikai kábelen letölti a Sagem magának ha itt az idö. köszönöm nem tudtam ! Eggyel előbbi kérdésemre nem tudsz valamit mondani ..plííz.. Optical Link Status : operational Optical Module Tx Power (dBm): 3.127 Optical Module Rx Power (dBm): -27.447 Optical Module Temperature (C): 30.849 Optical Module Power Feed Volt (mV):3229.2 Optical Module BIAS current (mA):11.05 értékek.. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 degec Posztolva: 2017. december 28. Jelentés Megosztás Posztolva: 2017. december 28. 1435 .jaja.. köszöntem..nemlakosságvagyok de mi a jó jelszint ezt sem lehet megmondani? -22 től +23 ig tartósan vagy valami? ez ilyen misztikum kategória..?? Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 Sándor Sárosi Posztolva: 2018. május 12. Szerző Jelentés Megosztás Posztolva: 2018. május 12. (szerkesztve) Ekkor: 2017. 12. 23. at 10:57, btz írta: Ez már nem játszik mert vonalra van korlátozva a pppoe session Ezt meg kell hogy cáfoljam. Véletlenül derült ki, az iskolából hazahoztam az ott kipróbált és beállított mikrotik routert az iskolai hozzáféréssel (tartalék net, csak én használom, és ADSL előfizetéssel). Rátettem itthon a sajátom helyett és működik. Elfelejtettem amit írtál, nem állítottam át a saját hozzáférési adataimra. Ekkor arra gondoltam, hogy amiatt, hogy nem a Sagecom működik routerként. Kikapcsoltam a passtrough módot, beírtam az iskolai ADSL adatokat, megkaptam a fix ip-t, és van forgalom is, mert most is arról írok. A sebesség is ugyanannyi mint a saját hozzáféréssel. Szerkesztve ekkor: 2018. május 12. Szerkesztő: Sándor Sárosi Javítás Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 btz Posztolva: 2018. május 12. Jelentés Megosztás Posztolva: 2018. május 12. @Sándor Sárosi Gondoltam ? Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 btz Posztolva: 2018. május 20. Jelentés Megosztás Posztolva: 2018. május 20. Ok. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Sándor Sárosi Posztolva: 2017. december 13. Szerző Jelentés Megosztás Posztolva: 2017. december 13. Mert a MikroTik routerem szerintem sokkal jobb mint ez. Használok VPN-t, ez nem tudja. Ha valamit állítok a MikroTiken azonnal végrehajtódik, a legritkább esetben igényel újraindítást, az újraindítás 10 mp, ezen több perc. Van mikrotik AP-m is a lakáson belül, tudja a wifi roamingot kezelni. Van kamerás rendszerem távoli betekintési lehetőséggel + FTP-t is. Mert a speedport 724 (előző - előző) router nagyon rossz volt, sok funkciója nem működött, fagyott, emiatt vettem a mikrotiket. A speedportot nagy nehezen sikerült kicseréltetni egy ZTE 931VII v2 -re, na az már nem fagyott. A mikrotikem készre van konfigurálva, semmin nem kell változtatnom. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 voobang Posztolva: 2017. december 21. Jelentés Megosztás Posztolva: 2017. december 21. nekem 8 telefonba es tobb mint egy oraba telt mire sikerult elintezni. A vegere megerkeztem a megfelelo meberhez, aki annyit mondott hogy nem problema, es 2 perc alatt megcsinalta. Azert van meg hova fejlodni es akkor meg eleg diplomatikusan fogalmaztam. Az elsu technikai helpdeskes konkretan azt se tudta mirol beszel. De szo szerint. PPP-pont-E-rol beszelt meg ilyenek. Aztan volt olyan aki azt mondta, hogy masfel orat szivott ezzel, szoval nem preferalja, allitsam DHCP-re a mikrotiket es kesz. Soval tok jo lenne ha lenne lehetoseg ezt beallitani az eszkoz FW-ben... Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 degec Posztolva: 2017. december 27. Jelentés Megosztás Posztolva: 2017. december 27. Tisztelet, Ilyen eszközt kaptam 250 re való bővítés után... pirosan világít a gpon "égő" folyamatosan..ami a manual szerint: a vett optikai jel teljesítménye kívül esik a tartományon -t jelent mit kellene tennem ? Köszönöm ha valaki segít... Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
Kérdés
Sándor Sárosi
Tudja valaki hogy hogyan lehet beállítani ezt az eszközt, hogy csak modemként funkcionáljon?
Keresem, de nem találom.
Az előzőben még volt passthrough lehetőség.
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon
29 válasz erre a kérdésre
Ajánlott posztok
Csatlakozz a közösséghez!
Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.