Paróczi Zsombor

Access denied due to spamming (vade) - code_501

Kérdés

Kedves T-online,

Hosting szolgáltatóként néha megesik, hogy 1-1 tárhely kéretlen emaileket küld ki több címre, minden esetben megpróbáljuk a lehető leggyorsabban lekapcsolni az oldalakat és korlátozni az email küldést. Pár napja is ez történt, azóta a kimenő leveleink fennakadnak az mx.t-online.hu spam szűrőjén a következő üzenettel:
mx.t-online.hu [84.2.46.11]: 550 5.1.8 Message rejected: Access denied due to spamming (vade) - code_501

Teljesen korrekt, hogy ideiglenesen korlátoztátok a forgalmat, viszont a problémát elhárítottuk, azóta csak normál forgalom érkezik az irányotokba, a szűrés viszont továbbra is fennáll.

Az abuse@telekom.hu email címen próbálkoztunk a kapcsolatfelvétellel, eddig sikertelenül, van esetleg más mód, ahol felvehetjük veletek a kapcsolatot? Az IP szintű tiltás miatt a normál levelezés sem lehetséges a t-online.hu irányába jelenleg. Az érintett ip: 185.43.205.96

Előre is köszönöm a választ!

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

4 válasz erre a kérdésre

Hello, igen, olvassák, és Té biztonsági csapata intézi, ami intézhető, csak az nagyon technikai cím, nem nagyon válaszolnak, mint az ügyfélszolgálat

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

@btz köszönöm a tanácsot, ha a lokális smtp-t használják a kiküldésre (és nem rafináltan direkt socketben csatlakoznak a cél smtpre) akkor így meg lehet őket fogni, a TCP kapcsolat szám ugrott meg nagyon és  a cpu használat, így szúrtuk ki a dolgot.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Én Policyd-rate-limit - et használok és a Postfixben is limitálva van, hogy egy hostra mennyi levelet lehessen kiküldeni egy bizonyos idő intervallumban. (Az Exim még talán jobb is ebben) Persze így is előfordul, hogy xy szolgáltató kemény 20 email miatt letilt. 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hozz létre egy fiókot vagy jelentkezz be a kommenteléshez

Ahhoz, hogy kommentelhess, tagnak kell lenned.

Fiók létrehozása

Hozz létre a közösségünkben egy új fiókot. Igazán egyszerű!


Új fiók regisztrálása

Bejelentkezés

Már van fiókod? Jelentkezz be itt!


Bejelentkezés most