benedict Posztolva ekkor: 2019. június 30. Megosztás Posztolva ekkor: 2019. június 30. Szép napot kedves olvasó. Az lenne a kérdésem, hogy túlterheléses támadás ellen a telekomnál mint adsl ügyfél valamilyen módon lehetne esetleg védekezni? Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 btz Posztolva: 2019. június 30. Megosztás Posztolva: 2019. június 30. @benedict ADSL ügyfélként ilyesmivel semmi foglalkoznivalód nincs. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 benedict Posztolva: 2019. június 30. Szerző Megosztás Posztolva: 2019. június 30. 37 perce, btz írta: @benedict ADSL ügyfélként ilyesmivel semmi foglalkoznivalód nincs. Akkor csak az ip váltás a megoldás? Mert hiába van a hgw-n firewall de az semmit nem fog meg. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 Tamas586 Posztolva: 2019. június 30. Megosztás Posztolva: 2019. június 30. Konkrétan hogy érzed ezt a támadást? Az spi tűzfal szerintem ezügyben nem sokat ér (persze alap hogy van). De van NAT. A PC-den vagy a Routereden érzed a támadást? Nálam ez utóbbin megy fel pár nap alatt a cpu terhelés fix 100%-ra. De a wan port eldobált forgalmát nem tudom naplózni, így csak tippelgetek. Majd kísérletezek a TCP és UDP timeout és max portszám csökkentéssel, esetleg a westwood /reno /vegas váltással.. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 btz Posztolva: 2019. július 5. Megosztás Posztolva: 2019. július 5. Ekkor: 2019. 06. 30. at 18:15, benedict írta: Akkor csak az ip váltás a megoldás? Mert hiába van a hgw-n firewall de az semmit nem fog meg. Zárd be az összes portot és az input láncra tegyél mindent alapból dropra. Problem solved. Szerverszolgáltatások futtatásához pedig fizess elő inkább egy VPS-re. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 benedict Posztolva: 2019. július 8. Szerző Megosztás Posztolva: 2019. július 8. Ekkor: 2019. 07. 01. at 0:28, Tamas586 írta: Konkrétan hogy érzed ezt a támadást? Az spi tűzfal szerintem ezügyben nem sokat ér (persze alap hogy van). De van NAT. A PC-den vagy a Routereden érzed a támadást? Nálam ez utóbbin megy fel pár nap alatt a cpu terhelés fix 100%-ra. De a wan port eldobált forgalmát nem tudom naplózni, így csak tippelgetek. Majd kísérletezek a TCP és UDP timeout és max portszám csökkentéssel, esetleg a westwood /reno /vegas váltással.. Routert támadtják szerintem UDP 80-as porton de nem tudom. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 benedict Posztolva: 2019. július 8. Szerző Megosztás Posztolva: 2019. július 8. Ekkor: 2019. 07. 05. at 13:07, btz írta: Zárd be az összes portot és az input láncra tegyél mindent alapból dropra. Problem solved. Szerverszolgáltatások futtatásához pedig fizess elő inkább egy VPS-re. Van VPS-en azon futtatom a kis voice(TeamSpeak 3) szerverem és egy kis web de nem is ez a lényeg. TeamSpeak-en megtudják egyes emberek nézni az ip címem és jól szórakoznak, hogy "kifagyok". Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 benedict Posztolva: 2019. július 8. Szerző Megosztás Posztolva: 2019. július 8. Ekkor: 2019. 07. 05. at 13:07, btz írta: Zárd be az összes portot és az input láncra tegyél mindent alapból dropra. Problem solved. Szerverszolgáltatások futtatásához pedig fizess elő inkább egy VPS-re. @btz Köszönöm a segítséget. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
Kérdés
benedict
Szép napot kedves olvasó.
Az lenne a kérdésem, hogy túlterheléses támadás ellen a telekomnál mint adsl ügyfél valamilyen módon lehetne esetleg védekezni?
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon
7 válasz erre a kérdésre
Ajánlott posztok
Csatlakozz a közösséghez!
Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.