Sziasztok!
Másfél éve került hozzám egy Speedport w 724v. Előtte egy régebbi router volt, de az sajnos villámcsapás miatt cseréssé vált. Addig problémamentes volt az internet. Netmánia S csomagba vagyok, és bár távolabb a központtól, de a vonal képes kiadni a 10 Mbit/s-et.
Azt tapasztaltam ezzel a routerrel, hogy 1-2 hetente csökken az internet sebessége, és minden alkalommal egyre kisebb, kb 1-2 Mbit/s-el. A Speedport-ot a rendszer távolról időnként ellenőrzi, és ekkor módosít az Actual Data Rate, Downstream értéken, de minden esetben csakis lefelé. Azaz, a routeren keresztül zárja egyre jobban el az "internet csapot". Mindig csak egy kicsivel kevesebb, de már eleve a csomagom adható sebesség alatti értékből vesz el még.
A szerelőket hiába kérdeztem (sokszor), nem tudnak számomra megoldást. Ha esik a sebesség kezdhetem elölről, - bejelentés, stb. Akkor már távolról is magasabbra tudják állítani az értéket, - de nem tudják fixre tenni, - onnantól pedig indul ismét apránként a központi csökkentés.
Ha nem jelentem, 1-2 hónap alatt leesik 3 Mbit/s alá.
Van erre valamilyen megoldás?
Kérdés
Asuser
Sziasztok!
Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: AsuserMásfél éve került hozzám egy Speedport w 724v. Előtte egy régebbi router volt, de az sajnos villámcsapás miatt cseréssé vált. Addig problémamentes volt az internet. Netmánia S csomagba vagyok, és bár távolabb a központtól, de a vonal képes kiadni a 10 Mbit/s-et.
Azt tapasztaltam ezzel a routerrel, hogy 1-2 hetente csökken az internet sebessége, és minden alkalommal egyre kisebb, kb 1-2 Mbit/s-el. A Speedport-ot a rendszer távolról időnként ellenőrzi, és ekkor módosít az Actual Data Rate, Downstream értéken, de minden esetben csakis lefelé. Azaz, a routeren keresztül zárja egyre jobban el az "internet csapot". Mindig csak egy kicsivel kevesebb, de már eleve a csomagom adható sebesség alatti értékből vesz el még.
A szerelőket hiába kérdeztem (sokszor), nem tudnak számomra megoldást. Ha esik a sebesség kezdhetem elölről, - bejelentés, stb. Akkor már távolról is magasabbra tudják állítani az értéket, - de nem tudják fixre tenni, - onnantól pedig indul ismét apránként a központi csökkentés.
Ha nem jelentem, 1-2 hónap alatt leesik 3 Mbit/s alá.
Van erre valamilyen megoldás?
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon
25 válasz erre a kérdésre
Ajánlott posztok
Csatlakozz a közösséghez!
Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.