Ugrás a tartalomhoz
  • 0

ADSL ping probléma


JohnMano

Kérdés

Helló!

30 Mbps ADSL-em van, ZTE Speedport Entry 2i modem/routerrel. Több éve jól működött, de néhány hete vettem észre, hogy időnként lecsatlakozok némely szerverről, majd vissza. Próbáltam rájönni, hogy mi lehet a gond. Pingeltem a netet, de nem láttam problémát. Egyszer csináltam egy sebességmérést pingelés közben, akkor vettem észre, hogy terhelésre megugrik a pingidő, sőt, néha nem is érkezik válasz. Ez mindig van, nem köthető időintervallumhoz.

Mellékeltem egy fájlt a pingelésről. Üresjáratban 18ms a pingidő, tökéletes. A 25. sortól indul egy letöltés, a pingidő 100ms fölé megy, illetve néha nem is érkezik válasz (Request timed out.). Megmutattam a szerelőnek, aki telefonált egy "nagyon okosnak", ő azt mondta, ez teljesen természetes egy ADSL-nél.

Mindenesetre valami történt, mert tulajdonképpen a koronavírussal együtt jött ez a baj is. Én megkérdezném ebben a fórumban is, tényleg normális az, hogy terhelésre így megnő a pingidő, illetve néha egyáltalán nem is jön válasz a pingre?

ping.txt

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

5 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 1

Üdv! 

Igen ez így van. Például ha van egy négysávos autóutad, egy kétsávos híddal, de percenként egy egy autó jön, akkor egy perc alatt át megy a kocsi, ha viszont percenként száz autó jön (nagyobb forgalom, mint a net mérése esetén) , akkor már várakozni kell (pingidő növekedése). Ha pedig ez a lassulás olyan mértéket ölt, hogy a megadott időintervallumban nem sikerül visszaérkezni a válasznak, akkor van request time out. Persze egy egészséges hálózatban az ilyen jelenség nem gyakori. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Elég nagy kínlódás van nálunk az internettel. Két szolgáltató, a Tarr Kft. kábele és a Telekom adsl elérhető. Az adsl-től nem is várok sokat, ez egy nagyon régi technika. A Tarr a kábelt erőlteti, ráadásul nálunk az erősítőik az áramszolgáltató oszlopán kapnak feszültséget. Ha elmegy az áram, akkor nincs internet. Ráadásul az 500/22 Mbps az elérhető legnagyobb internetes sebesség 12.500 Ft-ért havonta. Ennek a harmadáért ad egy harmadik szolgáltató gigabites sebességet a városokban, ráadásul még egy mobilnetnek is nagyobb a feltöltési sebessége. Meg vagyunk tehát lőve a falvakban. Persze, kis piac vagyunk, mit számítunk mi a nagy szolgáltatóknak. A megoldás értelemszerűen a Telekom optika lenne, de addig még sok víz lefolyik a Dunán.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: JohnMano
A Digit nem lehet beírni
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Hello @JohnMano, ha van nálatok koax, az bőven többre képes, mint a SZIP második körére előirányzott 100 mega, így szinte biztosan kimaradtok a SZIP-ből (a Té ettől függetlenül is dolgozik a réz cseréjén, de az idő) :( a kistelepülés adottság meg nem kedvez a fejlesztésnek, persze, ez egyszerű matek. sajnos pont ugyanaz az ok, ami miatt a kistelepüléseken nincs pláza, mindenféle hiperstore és gyorsétterem. azok indulási, üzemeltetési költségei azok árain ott egyszerűen sohasem térülnének, biztos bukó lenne (márpedig egy kistelepülés korábbi híradásokból becsült fejlesztési költsége alapján ki dobál, egyáltalán dobálhat ki több tízmilliókat az ablakon?). bár durvának tűnik, valószínűleg nem véletlen tehát az általad írt ár, és nem véletlenül dolgoznak a kis mikrós vagy szatelites cégek sem ilyenekkel vagy ennek akár többszörösével. azzal lehetnek nyereségesek, amire a nagyoknak az alacsony egyenáraikkal esélyük sincs. azzal meg nem is bosszantanálak, hogy a koaxos netemért ilyen-olyan kedvezményekkel az említett ár hanyadrészét fizetem a Tének, mert itt a környék sűrűn lakott, mindenki mindenfélére előfizet, mint ahogyan nálam is minden (és minden a Tétől) van

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...