Ugrás a tartalomhoz
  • 0

IPTV vagy SAT TV


István82

Kérdés

Üdvözlet mindenkinek!

Jelenleg a házunkban SAT TV van 2 beltéri egységgel. Van internet is ami a 90-es években bekötött vezetéken jön. Ezen jön a vezetékes telefon is. A problémám az hogy a tetőtér be lett építve és oda kettő szobába két tv lesz majd elhelyezve. A falon kívülre nem szeretnék kábeleket de azt se szeretném hogy a szerelőnek kelljen a lerekesztett részben a székállás mögött bujkálnia. Kérdésem az lenne hogy milyen vezetéket kellene a szobákba behúznom ha iptv-t szeretnék fentre? Az apósoméknál most lett kiépítve az de nem ismerem fel az milyen kábel lehet. Felhívtam az ügyfélszolgálatot de azok se tudtak érdemlegeset mondani. Úgy szeretném hogy én kiépíteném a kábeleket fenn bújkálva az elfalazott rész mögött és a szerelőnek csak a kábelek két végével kellene foglalkozni! Köszönöm a válaszokat előre is!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

3 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 1

Üdv!

Az IPTV-hez is beltériket ad a szolgáltató, persze másfélét. Ezek és a bejövő internet kábelre csatlakozó digitális útválasztó között UTP (LAN kábelként is ismert) kábelek szükségesek (amennyiben van számítógéped, és kábellel csatlakozik, az ugyanilyen kábel). Amennyiben megoldható, hogy csövezést csinálj, akkor nem kell kábelt venned, mert azt adja a szolgáltató az RJ-45-ös csatlakozókkal együtt.

Azt tudnod kell, hogy ha ez ilyen régi internet kapcsolat, akkor az valószínűleg telefonkábeles lehet, és ez esetben a két IPTV eléggé le fogja csökkenteni az elérhető sávszélességet. Ennek célszerű utánajárni a megrendelés előtt.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: OldMike
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
  • Telekom

Szia István82! A kábelek típusa technológiánként eltérő, ezért a kiépítés előtt mindenképp érdemes lenne a szerelő kollégáinkkal egyeztetned. Fontos azt is tudnod, hogy összesen 3 TV-n lehetséges a szolgáltatást használni, ezért, ha már van 2 beltéri egységed, akkor a továbbiakban már csak 1 vevőegységet tudsz fentre kiépíteni.
Kérjük, küldd el nekünk privát üzenetben az MT ügyfél-azonosítódat, vagy a pontos címedet, ahol a szolgáltatást használod, így ellenőrizni tudjuk, hogy elérhető-e nálad az IPTV szolgáltatás. Ezen kívül,  ha megadsz nekünk egy értesítési telefonszámot is, akkor egyeztetünk a szerelő munkatársakkal, hogy vegyék fel veled a kapcsolatot, így egyeztetni tudtok a kábelezésről is. ^Gabriella

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Hello, saját tapasztalatok kiegészítésként, mert jobb más kárán ugye B|

ha a vezetékelés mellett döntesz, akkor a sat 3. beltérihez koax kábel kell (antenna - tévé között). az IPTV beltérikhez meg legalább cat5e kábelt válassz, hogy egy esetleges réz -> optika fejlesztés után a gyengébb ne korlátozzon (hátha netezésre is használnád). ha csak kábelcsatornát raksz (hgw - tévé között), akkor számolj azzal, hogy egy hosszabb, zegzugos kiépítésnél (például a hgw a földszinten, a tévék a tetőtérben, fúrsz-faragsz födémet, falat, mindent, hajlik erre-arra) behúzószállal sem fog utólag átmenni az utp, anélkül meg biztosan esélytelen (értelemszerűen ez a falban vezetékelésre vonatkozik, a falra szerelhetőnél nincs ilyen). ha nem valami tök egyszerű a felállás, én a helyedben teljesen elengedném a vezetékelést, és pl. mesh rendszerrel oldanám meg

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...