Ugrás a tartalomhoz
  • 0

a szolgáltató nem szolgáltat?


Gregor Man

Kérdés

Történt, hogy (megpróbálok rövid lenni, de az érthetőség miatt vázolni kell a problémát), megrendeltem a netet, majd néhány nap múlva a TV-t (akkorra dőlt el, hogy TV-ügyben is a Telekomot választom). A netet, és  TV-t is, 3-3 db készülékre (számítógép, és TV kell bekötni. Vagyis összesen 6 db eszközre. A net megrendelésre kijött egy szerelő, aki behúzta a padlásra a kábelt, rátett egy 4 poros Sagemcom modemet, majd ellovagolt a lenyugvó nap irányába. Én akkor még nem sejtettem... pontosabban: a padlásról bekötöttem a számítógépeket, és örültem, mint a majom a szerszámának, hogy van gyorsabb netem. És nem gondoltam arra, hogy hogyan lesz majd a TV-bekötés, merthogy nem is tudtam, hogy ezt hogy szokták intézni. Egyébként az emberünk nem adott UTP-kábeleket, a bekötést a régi kábelekkel oldottam meg. Rövidre fogom: napokkal később, jött egy GLS-futár, aki dobozokat hozott. A dobozokban kis fekete TV-boxok voltak, és 3 db HDMI-kábel, továbbá 1 db scart kábel, és 1 db 10 m-es UTP kábel. Scart-ból persze 3 db kellett volna a 3 régi TV-hez (a HDMI-t nem fogadják a TV-im, hiszen régiek), és 6 db legalább 10 m-es UTP-kábel. Vagyis fizikailag nem lehet bekötni az eszközöket, hiszen a szolgáltató nem adott hozzá kábeleket. Ilyenkor kérdezné a művelt bushman, hogy "ezt most hogy...?". De nekem nem volt kitől kérdeznem, hiszen a GLS-futár erről nem tehet, és már ő is ellovagolt.

Továbbá: azt hogyan gondolta a szolgáltató, hogy odarak egy 4 portos modemet, amibe 6 db kábelt kellene bekötni? És persze switchet nem adtak hozzá, ami bővítené a portok számát. Ez pont olyan szolgáltatás így, mintha te az autószalonban egy kerék nélküli új autót vennél, és a kereskedő azt mondaná neked, hogy a kerekek nem járnak hozzá, vidd haza úgy. 

Kérdezem: az valóban lehetséges, hogy az ember megrendel egy szolgáltatást, és akkor a cég azt nem biztosítja a megfelelő eszközökkel? Lásd kábelek fajtája, száma, és modem. Vagy a Telekomnál ez lenne a természetes, megszokott ügymenet?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

4 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 0

Nem az a probléma, hogy a set top boxon (az a  kis fekete b****sz, ami  végül is a TV-jelet veszi, és a modem, és a TV között van), nincs scart -csatlakozó, merthogy egy jack-csatlakozó szerűség (nem tudom a hivatalos nevét) az van rajta. És adtak is egy olyan kábelt, amelynek egyik fele ez a jack-dugó, a másik fele meg scart, és ezzel össze is lehet kötni a TV-vel. A probléma az, hogy csak egy db. ilyen csatlakozót adtak, és nem hármat, pedig én három TV-re kötöttem szerződést. 

Vagyis sehogy sem logikus a dolog. Ha azt hitték, hogy új TV-im vannak (de miért nem kérdezték meg, hogy milyenek vannak?), akkor azokhoz jó lenne a dobozokban csomagolt HDMI-csatlakozó (azokból adtak hármat). De abban semmi logika nincs, hogy ugyan adnak scart-osat is, de három helyett csak egyet. Arról nem is beszélve, hogy mint említettem, UTP kábelből meg csak egyet adtak, pedig abból 6 db. kellene.

Hát milyen munka ez, tessék mondani?

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Kata.O
Nem megfelelő szóhasználat miatt moderáltam
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
  • Telekom
20 órája, Gregor Man írta:

Nem az a probléma, hogy a set top boxon (az a  kis fekete biszbasz, ami  végül is a TV-jelet veszi, és a modem, és a TV között van), nincs scart -csatlakozó, merthogy egy jack-csatlakozó szerűség (nem tudom a hivatalos nevét) az van rajta. És adtak is egy olyan kábelt, amelynek egyik fele ez a jack-dugó, a másik fele meg scart, és ezzel össze is lehet kötni a TV-vel. A probléma az, hogy csak egy db. ilyen csatlakozót adtak, és nem hármat, pedig én három TV-re kötöttem szerződést. 

Vagyis sehogy sem logikus a dolog. Ha azt hitték, hogy új TV-im vannak (de miért nem kérdezték meg, hogy milyenek vannak?), akkor azokhoz jó lenne a dobozokban csomagolt HDMI-csatlakozó (azokból adtak hármat). De abban semmi logika nincs, hogy ugyan adnak scart-osat is, de három helyett csak egyet. Arról nem is beszélve, hogy mint említettem, UTP kábelből meg csak egyet adtak, pedig abból 6 db. kellene.

Hát milyen munka ez, tessék mondani?

Szia Gregor Man!

A HDMI képes készülékek elterjedtségének okán, üzleti döntés alapján 1 db Scart kábelt biztosítunk a Telekom TV szolgáltatás "szereld magad" konstrukcióban történő megrendelésénél a megrendelt boxok számától függetlenül, HDMI kábelt biztosítunk mindegyik eszközhöz.

Internet rendelésnél és létesítésnél egy felhasználói eszköz kapcsolódásához biztosítunk UTP kábelt, további eszközök saját kábellel, vagy WiFi-n csatlakoztathatóak a hálózathoz.

Megértésedet köszönjük. ^Dániel

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Kedves Dániel (Telekom szakértő), amellett, hogy köszönöm a válaszod, ez ügyben viszont hiába kéred a megértésemet, azt nem tudom adni. Szerintem ez az eljárás egyszerűen botrányos a Telekom részéről. Merthogy mi a helyzet? Megrendelem a TV-t, (3 régi TV-re, és igen, elhiszem, hogy a Telekomos "döntéshozóknak" már régen szuper nagy lapos okostévéjük van, de Mogyoróországon még nem mindenki olyan gazdag mint ők - *****meg, mondanám most egészen bosszúsan, ha nem lennék ennyire higgadt, és jólnevelt), az internetet (3 UTP kábeles gépre), és akkor a szükséges kábelek helyett 2-vel, illetve 5-el kevesebbet adnak "hivatalosan". És erre az a magyarázat, hogy "üzleti döntés alapján".  Ugye, fizetem a szolgáltatást, a + TV-k re járó plusz díjat is, de be sem tudom kötni a TV-imet, mert a szolgáltató nem ad hozzá elegendő eszközt. Nem tetszik érezni, hogy itt valami súlyos baj van az "üzleti döntéssel", hogy ez egy hibás üzleti döntés? (Jó, tudom, erről nem az itt válaszoló Dániel tehet.) Szóval ez gáz, sőt ultragáz. Ha ilyet csinál egy cég, akkor ott a döntéshozó egyszerűen egy *****. Nem érti meg, hogy  pár ezer forint spórolás miatt veszít megbecsülést és hitelességet, ami pénzben nem pontosan kifejezhető, de nem pár ezer forint. Innentől nyilvánvaló, hogy akivel így kiszúrnak, az ezt mindenkinek el fogja mondani (ha szóba kerül), és ezzel a cég rossz hírét fogja kelteni... áááá, noooormális az ilyen cég, tessék mondani?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...