Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Sagemcom F@st 5670 TP-Link együttműködési hiba - Bridge mode kérése.


OnlineAdat

Kérdés

Sziasztok!
A következőben kérnék segítséget. Adott a telekom otthoni szolgáltatása, melyet a következőképp használok. A telekomtól kapott eszközön be van állítva a PPPOE Passthrough és az 1-es LAN portjára a saját routerem van csatlakoztatva és azon adom meg a felhasználónevet és a jelszót.
Eddig egy Speedport entry i2 eszközöm volt a szolgáltatótól, de miután kiépítették az optikai hálózatot a lakóhelyemen, átváltottam arra. Meg is történt a beüzemelés, kaptam a speedport helyett egy Sagemcom F@st 5670 eszközt. Csak net és telefon van Tv nincs.

Beállítottam ezen is a PPPOE Passthrough-t, 1-es proton rádugtam a routeremet. Na erre a Sagemcom úgy reagált, hogy kb 1-2 perc után totál kifagyott. Telefonhoz tartozó LED piros lett, power és PON ledek továbbra is zölden világítanak. Ilyenkor a webes felülete sem jön be a telekomos eszköznek. Újraindítás után megint 1-2-3 percig jó minden, aztán ugyanezzel a jelenséggel megszűnik minden. Speedtest vagy egyéb le és feltöltés esetén a művelet megkezdésekor 1 percen belül vagy azonnal kifagy a Sagemcom 5670. Ha viszont nem csatlakoztatom rá a saját routeremet, akkor újraindítás után jó minden, a PPPoE kapcsolatot a gépem építi fel, a router nincs a gép és az ONT között.
Szembejött esetleg valakinek már ehhez hasonló hiba? Vagy csak az új Telekomos eszköz ennyire hulladékra sikeredett?

Úgy tűnik, hogy egyszerűen a Sagemcom F@st 5670 eszköz finnyás a TP-Link TL-WR1043ND v2.1/v3.0 és a TP-Link AC1750 Archer C7 v2/v3 routerre. Mások is és Telekomos szakik is próbáltak segíteni, de csak nem akar együtt dolgozni ez a digitális elosztó az én routereimmel. Amik más szolgáltatóknál minden hiba és gond nélkül tökéletesen működnek, működtek. Többen azt a tanácsot adták kérjem át teljesen 100%-ra Bridge módba a Sagemcom F@st 5670 eszközt, az megoldja a problémát. Hogyan és hol kell kérni ezt a Bridge módba átrakást? Ha már a PPPoE Passtrought nem jött össze.

Köszönöm előre is az esetleges válaszokat.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

11 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 0

Szia!

Mind az 5 porton ki lett próbálva 3 különböző kábellel 4 routerrel. 3 WR1043ND-vel v2.1/v3.0 és egy Archer C7 v2.1-el. Mindegyik router volt resetelve 100x, a sagem 5670 is. A hiba ugyan úgy fennáll mindig minden körülmények közt.  A 4 router teljesen hibátlanul működik minden más szolgáltatónál, más típusú ONT-al. Ha nincs bridge mód akkor akkor mindenképp cseréltetni kell ezt az ONT-ot egy másikra, másik típusra márkára, mert így gyakorlatilag teljesen használhatatlan a telekom gigaerős net szolgáltatása. Ez a hiba másnál már 2 éve is jelen volt ugyanezen ONT-al és routerekkel, amit a telekomnak úgy tűnik 2 év alatt se sikerült megoldani. Ezt hol lehet kérni az ONT cserét? Mert az ügyfélszolgálat és a telekom üzlet dolgozói még azt se tudták mi az a NAT-olt IP. Nem hogy azt ennek mi a hátránya és hol lehet kérni publikus IP-t. Ezt önállóan képtelenek voltak megoldani. Az meg nonszensz az ügyfélszolgálatos és a telekom üzlet alkalmazottja és még a bekötést végző szerelő(k) is belekötnek abba minek akarok saját routert.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Kapok választ a kérdésemre, megoldást a problémámra? Vagy itt megállt a csodálatos telekomnak  tudománya és sz@rnak bele az egészbe? Mert ha így van akkor meg lesz keresve a Fogyasztóvédelem, az nmhh és a NAIH is. A telekom elégtelen internet szolgáltatásáért és az előfizető számára kihelyezett használhatatlan bughalmaz, végtelenségig lekorlátozott és lebutított, kifagyós Sagemcom 5670 ONT-ért, ami kapcsán 0 megoldással áll elő a telekom és szerelői.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Bridge mód nélkül is beállítható tökéletesen, hogy saját routert használj! 
Nekem a Sagemcom építi fel a kapcsolatot... az egyik portját beállítottam DMZ-re és arra dugtam a saját TP-LINK routeremet... tökéletesen be lehet állítani... mivel IPTV-van ezért a saját routeren az IPTV módot is engedélyezni kell mert kifagy az IPTV ... de lehet a set-top-box-ot a Telekomos Sagemcom-ba dugni közvetlenül... Keress rá a neten hogyan lehet Sagemcom router mögé saját routert tenni, több leírás is van... ;) Ettől függetlenül előfordulhat modem hiba is... első körben én a telepítőt kerestem volna... Az enyém nagyon kedves, rendes és szakszerű volt ! 

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
1 órája, danimo írta:

Nálam is ugyanez a hibajelenség, a router MikroTik (RB962UiGS-5HacT2HnT).

Van már erre valamilyen megoldás?

Log:

2024-04-09 18:17:35 Error PPPOE
PPPoE error: timeout

Szia.

 A hgw-ben a PPPoE PT be lett kapcsolva?

Log menüben adj hozzá új elemet, pppoe topic és debug mód, ez jó eséllyel elárulja mi a hiba.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Közben úgy tűnik sikerült megoldást találni:

A kapcsolat felépítése után a MikroTik routtáblája így nézett ki (77-es a mikrotik mögötti háló, 1-es a HGW mögötti háló): 

#      DST-ADDRESS         GATEWAY      DISTANCE
0  Xs  0.0.0.0/0           192.168.1.1         1
  DAv+ 0.0.0.0/0           pppoe-out1          1
  DAd+ 0.0.0.0/0           192.168.1.1         1
  DAc  145.236.238.248/32  pppoe-out1          0
  DAc  192.168.1.0/24      ether1              0
  DAc  192.168.77.0/24     bridge              0
 

Ebben a felállásban egy idő után teljesen lehalt a forgalom a net felé.

Töröltem a route táblából a 2. sort: "DAv+ 0.0.0.0/0           pppoe-out1          1"

Azóta minden szuper. Sajnos minden reconnect automatikusan visszahozza ezt a sort. Erre kellene még valami megoldást találnom.

Valószínűleg az a gond, hogy a modem dhcp-je ad MikroTik-nek az eth1 portjára egy IP-t a 192.168.1.0 hálózatban és ez tesz be a routingnak.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: danimo
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

A default  configban az IP>dhcp client menüben aktív az ether1 porton a dhcp kliens. Ezt inaktiváld, nincs rá szükség.

Viszont ha törlöd ezt a sort

Töröltem a route táblából a 2. sort: "DAv+ 0.0.0.0/0           pppoe-out1          1"

ez azt fogja okozni, hogy a dupla routing lesz (mivel a hgw is routolni fog). A pppoe route bejegyzés azért tér vissza, mivel (minden bizonnyal jól) be van állítva a pppoe csatlakozás és működik is. 

Ha kikapcsoltad azt, hogy 192.168.1.x címet kapjon az ether1 port, utána elvileg ha felkapcsolódik pppoe kapcsolattal, elvileg működnie kell az internet kapcsolatnak.

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...