Ugrás a tartalomhoz
  • 1

Egyre többen hívnak, hogy az én számomról keresték őket


GTaylor

Kérdés

Üdv!

Körülbelül 2 hónappal ezelőtt kezdődött, hogy hívnak mobilon (minden magyar hálózatból előfordul), hogy erről a számról keresték őket. Minden alkalommal magánszemély, tehát nem scam vagy átverés.

Nos, én egyiküket sem hívtam soha, tehát nem értem, hogy hogyan jelezheti a telefonjuk, hogy az én számomról keresték őket. Csalók használhatják a telefonszámom vagy mi történhetett?

Nekem is, illetve az adott illetőknek is elég kellemetlen, szóval érdekelne, hogy mit lehet tenni ez ügyben?

 

Előre is köszönöm!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Ajánlott posztok

  • 0

Nekem 1  hete kezdődött, akkor is hétvégén hívtak 30-as számról. Az elsőt visszahívtam, de mondta, hogy ő nem keresett, viszont már más is hívta, hogy volt nem fogadott hívása tőle, de őt sem hívta. A mai napon hívtak egy szintén 30-as telefonszámról, külföldi hangot hallottam benne, de nem beszéltünk és megszakadt a hívás. Fél órával később visszahívtam, egy magyar hölgy vette fel, aki szintén nem tud arról, hogy hívott volna. Bár még csak a 2. eset, de már kezdem unni.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
  • Telekom

Szia @ForróDrót

Sajnos ez egy globális esemény, illetékeseink mindent megtesznek a megfékezése érdekében, viszont a csalók, sajnos újabb és újabb módszerekkel állnak elő.
Védelmi lépést tudunk tenni, a telefonszámokat, időponttal és a saját telefonszámoddal jelezni tudod felénk, akár itt, privát üzenetben.

Illetve, akár ha újra előfordulna hasonló esemény, az elszenvedőnek is tudod mondani, hogy jelezze felénk, mert segíteni tudunk. ^Oszkár

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Hello.

Nem tudom hogy él-e még ezt a poszt, de én a mai napon jártam hasonlóan.

Egy ismeretlen hölgy felhívta a nővéremet azzal hogy a tegnapi napon arról a számról én kerestem és feljelent.  Sem bemutatkozás, semmi. Fogalmam sem volt ki ő és mit akar ezért átküldte a tesóm a számát és felhívtam hogy ez mégis micsoda? Közölte tegnapi nap felhívtam az OTP nevében és ezért feljelent csalás miatt. Nem ismerem a számot, nem tudom ki ő. Folyamatosan hivogatnat ismeretlen számon,  és már kezd belőle elegem lenni. Ez most nálam kicsit sok volt már. Nem lehet ezügyben valamit tenni?  Ismeretlenek fenyegetnek feljelentéssel, holott semmit sem tettem.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Szia mindenki!

Én elég keveset telefonálok, 3-4 emberen kívül nem is hívok mást, persze nem is ez a lényeg, de már a 3. személy hívott, régebben egy hölgy többször is , hogy én kerestem. Utoljára egy férfi hívott, hogy én kerestem, gondolom egyszer fel is vette , mert azt mondta, hogy egy hölgy beszélt benne angolul. Itt most eleve azt sem értem, hogy miért hívta vissza a számot ilyen esetben, de oké az ember kíváncsi. Én is csak negyedik alkalommal vettem fel, ahogy keresett, mert nagyon akarta. Amikor egy ismeretlen szám hív, eleve nem veszem fel! Pont. Az első, amit teszek , hogy rákeresek a számra, hogy ez is csak egy újabb tiltandó-e, nem azért, de lassan több letiltott szám van a telefonomban, mint névjegyek, ami sokat elárul a mai társadalom tehetségeiről. Gondolkodom , hogy miért nem használják valami értelmes dologra a tehetségüket , ahelyett, hogy másokat tegyenek tönkre, illetve remélem mielőbb saját magukat is, de akár lehetne nekik ajánlani valami jó állást, például a nagyobb szolgáltatóknál, ahol ők ezt tudnák orvosolni, illetve eleve nem lennének ilyen csalók, mert ugye valami hasznossal töltenék az idejüket, ha már eljutottak idáig az életben, szerencsére.

Kicsit elkanyarkásztunk...(igen, létezik ilyen szó, mert, hát , ugye , ott van)

A másik a magánszám! Na az még egy csodálatos dolog, ha már valaki annyira akarja, hogy beszélhessen velem, akkor úgy gondolom nem tiltja le a számát. Külföldi számot meg aztán még véletlenül sem veszek fel.

Rengeteg platformon , millió üzenetküldési lehetőség van , ami a fantasztikus NET-nek köszönhetően, azonnali is lehet.

Amennyiben valakinek halaszthatatlanul fontos , hogy magába szippancsa rengeteg bölcsességem közül, a számára legmegfelelőbbet, mert én is egy fontos és értékes ember vagyok ugye, ezt mindenki beláthassa ,akkor ott, közel fénysebességgel kapcsolatba tud velem lépni, és közölni velem, hogy vegyem már fel, ha már arra szánja kevéske, de annál fontosabb idejét, hogy felhív. Igaz ezek alkalmazások közül sokakban, meglepő mód, még telefonálni is lehet, illetve akár videóhívást is lehet kezdeményezni, amivel ma már kitűnő hitelekhez is hozzájuthatsz , amiket igazából, nem akarsz, de ezt egy másik fórumon...

Lényeg a lényeg , szerintem az embereknek le kellene redukálni a sok sallangot az életükben, ezáltal csökkenteni a stresszt és megnövelni az életük minőségét és színvonalát.

Kitűnő kikapcsolódás például, egy szerinted félig még értelmes is és kis mértékben megkacagtató bejegyzés írása, de bármilyen kreatív dolog megteszi, ami kicsit kikapcsolja az agyunk azon részét , ami annyit szeret aggódni, hogy csak na.

Remélem tudtam segíteni, ha nem is a csalók csökkentésében. 😘 

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
  • Telekom

Kedves Ryoichi! Köszönjük szépen, hogy megosztottad velünk tapasztalataidat, jól tetted és teszed, hogy nem adod ki adataidat, jelszavaidat ismeretleneknek. Ezt hangsúlyozzuk honlapunkon is: Így védekezz a csalások ellen! – Magyar Telekom csoport, ahol összegyűjtöttünk pár hasznos tippet, amire érdemes figyelni adatvédelmünk érdekében. ^Lia  

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Sziasztok!

Nálam is elkezdődött ez a probléma, ugyan így jártam hogy elvileg én kerestem az illetőt. Ahogy olvasom, akkor még megoldás nem nagyon van. Bár nem tudom, lehet nincs összefüggés, de nálam azóta van ez mióta Xiaomi telefonom van, ami gyárilag is szereti a reklámokat tolni, aztán kitudja a háttérben még mi minden állhat. Jó, ez csak paranoia. :) 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
  • Telekom

Kedves kilsziii! Nagyon sajnáljuk a tapasztaltakat! Kérjük szépen, küldd el nekünk privát üzenetben a hívószámodat és a hívás pontos időpontját, valamint ha megvannak az érintett telefonszámok is akik jelezték, hogy kerested őket, akkor azt is, hogy továbbítani tudjuk illetékes munkatársainknak. ^Szilvia

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
  • Telekom
4 órája, Csaba777 írta:

Kedves Telekom szakértö! Mit ért azon hogy "privát üzenetben" küldjük el a hivószámot? Emailben? ugyfelszolgalat@telekom.hu ?

 

Szia @Csaba777
Itt Telekom fórumon is van lehetőség privát üzenet írni, így ezzel védve az ügyfeleink privát (pl.: MT vagy telefonszám) adatait. ^Oszkár

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...