Ugrás a tartalomhoz
  • 0

PPPoE PT + TP-Link Router


KnightWhoSaysNI

Kérdés

Sziasztok!

A jelenlegi Technicolor FGA2233 routeremet szerettem volna kivaltani egy TP-Link AX55-el. 
Itt fellelheto forumokban talaltam csipetnyi informaciokat de ugy tunik ez nem elegendo. Igen, hivtam a 1414-et te a szakember akivel beszeltem ugy ereztem nem all a helyzet magaslatan es emiatt meg mindig nem vagyok biztos benne, hogy minden rendben van-e.

Szoval a kerdeseim:
1. Melyik LAN porton keresztul kossem ossze a TP-Link routert a Telekom routerrel? Az ugyfelszolgalatos LAN1-et mondott, de a 2.50LAN/WAN (LAN4) port nem lenne erre jobb valasztas?
2. A Telekom routerbe bejelentkezve BE lett kapcsolva a PPPoE PT funkcio. Alatta a korabban mar elmentett felhasznalonevvel, jelszoval.
3. Az uj AX55 router konfiguralasakor melyik opciot kell valasztani? PPPoE vagy Dynamic IP? Hova kell pontosan beirni ezt a Telekomos felhasznalonevet & jelszot? Valasszam a TP-Link-en a PPPoE opciot es ott adjam meg ugyan azt?
4. A DHCP Server opcio tovabbra is legyen bekapcsolva a Telekomos roueteren? Ez be van kapcsolva az AX55-on is. A Telekom Gateway 192.168.1.1, Netmask  255.255.255.0
5. Gondolom ilyenre, hogy MAC clonozas nincsen szukseg?
6. A TP-Link 192.168.0.1-en erheto el es onnan kezdi el osztani az IP cimeket (192.168.0.2-192.168.0.253)

A vicc az egeszben, hogy a Technicolor-os router meg mindig nagyobb sebesseget produkal WIFI-n mint az uj AX55. Emiatt gondolkodtam, hogy visszakuldjem ezt a Tp-Link routert viszont mivel a Telekom router eleg buta es sima szuloi felugyelet beallitasokat sem lehet rajta beallitani amiatt lehet rakenyszerulok, hogy megtartsam.

 

Koszonom

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

4 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 1
  • Telekom

Kedves KnightWhoSaysNI!

Szakértőink általánosságban tudnak egyelőre válaszolni kérdéseidre, kérjük, hogy a részletesebb kivizsgáláshoz, írd meg nekünk privát üzenetben MT-azonosítódat.

 

1. Igen a LAN4 lesz az a port amire csatlakoztatva a saját TP Link router megfelelően fog üzemelni

2. Ehhez mindenképpen szükségünk van MT-azonosítódra

3. Igen a PPPoE kapcsolat beállítását kell, ahol meg kell adni a szolgáltatótól kapott UID/PASS adatokat. az UID az @t-online.hu-val együtt kell beírni és minden kisbetű. Egyéb változtatással nem fog létre jönni a kapcsolat

4. Igen a DHCP is maradjon bekapcsolva, így 2 tartomány lesz.

5. Így van a MAC clone-ra ilyenkor nincs szükség, az akkor kell ha nem Optikai hálózaton lenne hanem KOAX hálózaton, ahol nincs PPPoE kapcsolat sem.

6. Az hogy a TP linkben milyen DHCP kiosztást állít be az nem befolyásol semmit a Telekomos készüléken, csak ne egyezzen meg a két DHCP tartomány

 

+1 A közmondás is azt tartja "két dudás egy csárdában, nem fér meg" főleg ha 5 méteren belül van a 2 készülék. Ha távolabb lesznek akkor a megfelelő beállításokkal (LAN4, PPPoE) a TP link is megfelelő működést produkálhat, és a Telekomos digitális elosztó is. Ha pedig közelebb van a két készülék mint 5 m akkor viszont érdemes kikapcsolni a Wifit a digitális elosztón, hogy az ne legyen negatívan a TP Link wifijelére. Ahol érdemes szét választani a 2,4Ghz és az 5Ghz csatornákat

 

Üdv,

Szilvi

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Szia.

1:  A Tp-link routernek (ax55/ax3000) csak gigabites portjai vannak, így mindegy, hogy a Technicolor melyik portjához csatlakoztatod. A 2.5g port kihasználásához 2/1g internetcsomag és legalább 2.5g ethernet porttal ellátott router szükséges, pl AX55 Pro. 
2: ez így OK

3: Valasszam a TP-Link-en a PPPoE opciot es ott adjam meg ugyan azt? - igen

4: ha van Iptv/Telekom Tv előfizetésetek, akkor mindenképpen. Ha nincs, akkor se muszáj kikapcsolni, igazából nem lesz jelentősége saját router használata esetén.

5: nincs rá szükség

6: ezt az Advanced/network/dhcp server lapon átállíthatod tetszőleges kezdő és végső címre

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...