Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Saját GPON telekom router helyett

udyvokst

Kérdés

8 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

• 1
  • Telekom
Kedves udyvokst!

Társaságunk jelenleg az ezen az https://bit.ly/3KfjI6G oldalon található eszközöket telepíti. Választási lehetőség sajnos nincs, olyan eszközt létesítenek a kollégák, ami éppen a rendelkezésükre áll.

Bízunk benne, hogy válaszunkkal segítségedre lehettünk! ^Zsani
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0
Posztolva: (szerkesztve)

Nem lenne rossz pedig, szívesen lecserélném.

Lehet tudni mi az oka? Technikai akadálya van? Vagy csak ez az eszköz nem kompatibilis a telekom rendszerével?

Igazából, ha lenne bármi opció arra, hogy csak "modemet" adjanak, jobb lenne, nincs szükségem wifi-s routerre.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: udyvokst
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Kedves Mindenki!

Sokan kerestek illetve kérdeztetek már rá, hogy hogyan lehetne megkerülni a Telekom által szolgáltatott modemeket... A kimondatlan, hivatalos, rövid és velős válasz: sehogyan...

Erre van egy Telekom általi referenciaajánlat:

https://www.telekom.hu/rolunk/szolgaltatasok/nagykereskedelem/belfoldi_vezetekes/szelessavu_hozzaferes/maruo-2018

a pillanatnyilag csatlakoztatható berendezések listája pedig itt taálálható (az érdemi rész a "GPON hozzáférési hálózaton alkalmazható végberendezések (GPON ONT)" pont alatt található):

https://www.telekom.hu/static-tr/sw/file/MARUO_1._Fuggelek_-_Csatlakoztathato_berendezesek_listaja__2024.04.26_.pdf

Fontos tudni, hogy a szolgáltató azért határozza meg az engedélyezett eszközök listáját, mert az optikai hálózat valóban érzékeny. Pl. nem mindegy, hogy az eszközök milyen hullámhosszon kommunikálnak egymással. Az "élesen" használt redszerre csak olyan eszköz csatlakoztatható, ami tesztelve lett és ezáltal jóváhagyott... Az ettől való eltérérő eszköz (OLT) központokat is bedönthetne...

Most, hogy elmondtam és megosztottam a közérdekűt, gondolom mindenkit érdekel, hogy ez teljes mértékben így van-e, valóban csak ezek az eszközök csatlakoztathatóak?

A határozott válaszom: NEM!

A továbbiakban olvasható tartalomért minden felhasználó/alkalmazó, maga vállalja a felelősséget:

A világhálón megtalálhatóak különböző oldalak, amik leírják, hogy bizonyos GPON ONU/ONT-k, hogyan konfigurálhatóak, esetleg bizonyos szolgáltatói eszközök mivel válthatóak ki [esetleg]...( mindenki végezze el a saját keresését és vállalja fel az okozott károkat, ha úgy van... )

Tapasztalatból elmondhatom, hogy az FS által kínált GPON ONU-t nem sikerült kapcsolatra bírni... Az olasz  ************* által leselejtezett, francia Technicolor AFM0002TIM modulból egyet rendeltem, de kettőt küldtek, az azonos konfigurálás után csak az egyik képes a hálózatra felcsatakozni...

Tehát létezik élet az ISP modemen túl is...

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: NTibor
Ütközik a Telekom Fórum Felhasználási feltételeivel.
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Nem megkerülni akarom a jelenlegi rendszert, abszolút *****ség lenne. Ezzel szemben mindenképp olyan lehetőséget szerettem volna, ami kompatibilis a Telekom eszközökkel/rendszerrel.
(Biztosan lenne lehetőség auto-configra is GPON esetén is, bár ezt  a részét már nem tudom annyira sajnos.)

Köszi a listát, igazából ezt keresetem, úgy látom hogy van is két támogatott L2-es eszköz:
- KAON PM1130 (2.5Gbit/s)
- Raisecom HT803G-1GE (1Gbit/s)

Ezek lakossági csomagban kérhetőek a wifis router helyett?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Új...