Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Sony Z sorozat Lollipop frissítés


Clint

Kérdés

Tudom, hogy a mikor kérdésre nehéz válaszolni a frissítés kapcsán, ezért azt szeretném megkérdezni, hogy mi az oka, hogy nem sikerül megoldani a több hete kiadott rendszer tesztelését és kiadását ? Azt nem akarom elhinni, hogy a nagy T nem kapta meg az alapszoftvert ! (állítólag ezt mondták hivatalosan valamelyik fórumon). Azt sem hiszem, hogy az új szoftver olyan problémákat okoz, ami miatt nem lehetne kiadni. Köszönöm válaszukat !

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

15 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 0

oké, megvan. a gyártó odaadja a szoftvert a szolgáltatóknak. a szolgáltató eldönti, hogy az esetleges hibák kiszűrése érdekében teszteli, vagy nem érdekli és teszt nélkül elfogadja. ha teszteli és hibákat talál, azt javíttatja. elfogadást vagy javíttatást követően a gyártó eldönti, hogy mikor adja oda a telótulajdonosoknak. ezt ráadásul a terhelés optimáls elosztása miatt nem egyszerre teszi, így életszerű, hogy azonos típus tulajdonosainak egy része már vígan az új szoftvert használja, míg más része még értesítést sem kapott a frissítésről. ja és itthon egyedül a Té tesztel...

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Csak az utolsó mondat volt olyan infó amit nem tudtam :), a többi már régóta így van. Tehát akkor a T-s előfizetők kapják meg legkésőbb a szoftvert... :(,  Szép , hogy a T tesztel, de így ez igy egy öngól. Az az érzésem, hogy rengeteget kell még majd rá várni, már így is több hét eltelt !! Amúgy érdemi infót is meg lehet tudni ? Pl, hogy a T végzett e már a teszteléssel ? Köszönöm a válaszokat !!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Hello Clint, bocs, nem tudtam, hogy melyik részét tudod, de fórum lévén ettől függetlenül sokan olvashatják olyanok, akik nem vágják ennyire a témát, így remélem, nem volt teljesen haszontalan a leírásom :robothappy: no, ettől függetlenül én a józan ész oldaláról szeretem megközelíteni a dolgokat. ebből a nézőpontból pedig 3 helyen nem vagyunk szinkronbanl:

 

maga a szoftverfrissítés: oké, látom, hogy nagyon várod, de nem értem, miért. mivel tud többet az új szoftver, ami nagyon kellene neked? én nem ismerem sem a jelenlegit, sem az újat, de tuti nem fogsz tudni jobban telefonálni, gyorsbban internetezni vele, nem lesz tőle több a telefon memóriája (ne érts félre, légyszi, nem csipkelődöm, tényleg szeretném tudni)...

 

tesztelés és az öngól: én pont az ellenkezőjét gondolom. szerintem a tesztelés egy hatalmas piros pont a Tének. nyilvánvalóan mindenki eldönti, hogy letölti-e az új szoftvert, de ha az a kérdés, hogy letöltöm, és esetlegesen hibásat kapok "gyorsan" vagy hibátlant "kicsit később", a józan ész az utóbbi mellett van. emiatt én és tuti, hogy a telótulajdonosok döntő többsége is az utóbbit választaná. az idézőjeles részek a következő pontban...

 

a mikor és a várakozás kérdése: írtad, hogy ismered a folyamatot.  akkor tudod, hogy a "gyorsan" "a gyártó dönt, mikor kezdi a kiajánlást és milyen csomagokban, sorrendben ajánlja azt ki a telótulajdonosknak" rész miatt bámennyi idő lehet. jó eséllyel nem is annyira gyors. a "kicsit később" kapod (vagy a te nézőpontodból a "rengeteget kell még rá várni") meg a tesztelés miatt van, ami a te érdekedben történik. ha ez az időszak hosszabb, akkor tuti hibás volt a szoftver, javítani kellett, hogy ne hibásan kapd, mint a nem tesztelteket megkapók. a másik ok meg az általad szintén ismert "a gyártó dönt, mikor kezdi a kiajánlást és milyen csomagokban, sorrendben ajánlja azt ki a telótulajdonosknak" lehet...

 

az végzett-e (az én nézőpontomból a hol tartunk) már kérdésedre a Té tudna válaszoolni (ha van itt olyan Tés munkatárs, aki olvassa, tudja és nyilvános az infó, tehát meg is adhatja nekünk), de nem hiszem, hogy egy teszt pár napnál többet dobna a folyamaton. szóval lásd előző pont

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Hello!

Van olyan Z készülék már a,mi Telekom függő és kint van rajta a Lollipop, nem hiszem hogy sokat kellene várni vagy ha már kint van akkor ne működne 100%-osan! Mint T-s Mobiltudós, is aztmondom, hogy a Lollipop nagoyn jól sikerült és nincs vel sok gond! Sokkal tiszátt és könnyedebb mint az elődei, csak ajánlani tudom!

 

Üdv,

Bence

Mobiltudós

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • -1

Jaj! Szinte fájt olvasni amiket írtál ! Én azt hittem, hogy ezt a fórumot a Telekom szakértői vezetik és válaszolnak a kérdésekre, de újfent csalódnom kellett :( (második öngól).  Most te is fórumozó vagy, vagy te a Telekom megbízásából válaszolsz a kérdésekre ? komolyan kérdezted, hogy miért várom annyira a frissítést, és , hogy nem tud többet az új szoftver a réginél??? (OMG)

Akkor itt van pár infó számodra: stabilabb működés, jobb memóriakezelés,kevesebb fogysztás, WIFI problémák kiküszöbölése, és stabilizásása, fejlesztések , hibajavítások, új material design, új motor,több felhasználó támogatása (geust mód), Smart lock, Alkalmazások SD kártyára tétele. és még sorolhatnám. Amúgy meg fogsz lepődni, mert telefonálni is jobb lesz vele! ugyanis a GSM kapcsolat minőségén is javítottak, ezért tisztább lesz/lehet a hang! 

Már a fele változásért is érdems lenne frissíteni !

Azt írod, hogy nem lesz több a memória a frissítés után ! TÉNYLEG ? ekkora ostobaságot érvként még nem hallottam, nyilván nem lesz több !

2 : Miért öngól?Az alapszoftver nyilvánvalóan tökéletesen fut a vason. Ehhez a T nek semmi köze ! ezzel a fent említett dolgok máris jobbak. Ha olyan bénán írták meg a Telekom szoftvereit, hogy az új rendszeren ne futnának (amit amúgy kétlek) akkor NE NEKÜNK (felhasználóknak) kellejen már várni, hogy a T addig heggessze amíg jó nem lesz, és csak utána adja ki az alapszoftvert !! Nonszensz! Max a SIM kártya alkalmazásokat érdemes átnéznie, az meg miért tart ilyen sokáig ???? Az applikációkat frissítse utólag, ahogy most is történnek !!

Most olvasom az utolsó bekezdésedet, hogy te nem a T megbízásából írsz. Ha ennyire nem vagy képben a dolgokkal , akkor kérlek ne adj tanácsokat senkinek! (nem csipkelődöm, tényleg ne :) )

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • -1

Kedves Zoli62! Az általad említett dolgok, mint ahogy írod is RÉGEN a "buta" telefonok idején voltak így. Akkor még nem lehetett instalálni alkalmazásokat úgy mint most. Manapság a szolgáltató max egy kicsit az ikonok kinézetén, elrendezésén változtat, brandszíneket módosít stb. Minden más alkalmazásként jön a telóra! Ezért nem értem mit kell ennyit sza*akodni, már majdnem 1 hónap eltelt a megjelenés óta :(

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...