Silco

Tag
 • Tartalmak

  11
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Silco a fórumon

 • Rang
  Tudományos tag
 1. Az IPv6-os címek mobilon történő bevezetésénél kicsit furcsa volt olvasni, hogy az iOS nem támogatja az IPv6-ot. Támogatja az, csak nem úgy, ahogy azt a szolgáltatók szeretnék. Egy kicsit utánaolvastam ennek a témának és IPv6-only fronton mostmár értem, hogy miről van szó. A háttérben a Google és az Apple két különböző megoldási javaslata van az IPv6-ra való könnyebb áttéréssel kapcsolatban és az Apple ragaszkodik a saját megoldásához. Emiatt a mobilinternet szolgáltatóknak jelenleg nehéz olyan megoldást nyújtani, ami mind a két csoport igényeit teljesen ki tudja elégíteni. Dual-stack helyett sok helyen az IPv6-only halózat létrehozását preferálják, a kevés publikus IPv4 cím miatt. Itt viszont gond van azokkal az applikációkkal, amik bedrótozott v4 protokollt vagy IPv4 címet használnak kommunikációra. Erre a problémára a Google implementálta Android 4.3+-tól azt a technológiát (464XLAT), amivel a háttérben az IPv4-es címeket IPv6-osra lehet alakítani és abból később a DNS64+NAT64 páros el tudja érni a kívánt IPv4-es címet. A 464XLAT-ot az Apple nem szeretné implementálni, hanem azt mondja, hogy ne legyen olyan app a store-ban, ami nem tud IPv6-only halózaton működni. Ezt tett is követte, 2016.06.01-től nem lehet már olyan app-ot beküldeni a store-ba, ami ezt nem teljesíti. Ebben az esetben azokkal a régi app-okkal lehet gond, amiket már nem támogatnak, így frissíteni sem fognak, de még használják őket. Mobilon én is inkább az IPv6-only hálózatot támogatnám, mert ez nagyobb lökést ad annak, hogy jobban terjedjen a protokoll. Ráadásul az itt lévő app-ok készítőit könnyebben rá lehet venni, hogy módosítsák a programjaikat. Mobilon akkor most dual-stack-et vezetnek be itthon vagy IPv6-only-t? Egyébként meg lehet azt szolgáltatói oldalon valósítani (különböző APN-ek használatával), hogy aki pl. régi mobil oprendszerrel jelentkezik fel az csak IPv4-et kap, aki meg megfelelővel az meg csak IPv6-ot esetleg mások meg dual-stack-et?
 2. Szépen beindult a topic, amíg nem néztem. Sok mindenről szó volt, arról viszont nem, hogy a kábelnetes IPTV-k is IPv6-on fognak működni? Egyáltalán ezek támogatják ezt?
 3. Köszönöm! Tegnap még akadtak a HD adások, most reggelre már nem. Mindig ez van egyébként, amikor előjön ez a hiba. Úgy tűnik, mintha valami vihar lenne a halózaton, ami pár nap múlva elcsitul. Sajnos ekkor törlődnek is a felvételek, mert a box áramtalanítása után elkezdi letölteni a szoftverét. Nem tudom, hogy ilyenkor szokott-e történni valami hibajavítás vagy sem, de általában 3 nap után arról kapok SMS-t, hogy nem találtak hibát vagy felhívnak telefonon, de akkor már csak azt tudom mondani, hogy nem jelentkezik a hiba. Mindenesetre szorgalmasan jelenteni fogom ezeket, aztán egyszer csak megoldódik valahogy.
 4. Nálunk megint fennforgás van felvevős box ügyben ED3 területen (HD adások akadnak, durva beakadás után újraindul), miközben a nem felvevőssel semmi gond. Ez hálózati probléma lehet vagy a box haldoklik? Május 12 környékén is volt ilyen, akkor 2-3 nap alatt helyrejött és rendben működött. A problémás időszakban ilyen volt a jelszint:
 5. Péntek este nálunk is beadta a kulcsot az STB (CIS5230). Ezt még akkor kaptuk, amikor coax-on elindult az IPTV szolgáltatás, szóval jó sokáig bírta. Először csak megakadt az adás, aztán már kikapcsolni sem lehetett, csak a billenőkapcsolóval. Az egyik újraindítás után össze-vissza villogott a kijelzője és utána a HDD tartalma is elszállt... Most az újraindítás fázistól nem lép tovább. Milyen típusú box-okat adnak most?
 6. Nem tudom, hogy honnan jött ez a publikusról privát címre váltás, de elképzelhető, hogy elfogytak az IPv4 címek és esetleg nagyobb cégeknek kellenek publikusak, így a sima mezei felhasználókat megszabadítják ezektől. Az IPv6-ot is be lehetne már vezetni, csak valami miatt ez senkinek sem érdeke.
 7. Ma kaptam volna meg a sim kártyát, viszont ez egy elég szerencsétlen helyzet miatt meghiúsult. Leírom mi történt, hátha valaki ugyanígy jár. A rendelés leadásánál egy olyan helyre kértem a kártyát, ahol egy területen több cég is található. Mivel az épület mezőbe nem tudtam beírni rendesen az épület nevét, így ezt üresen hagytam és a megjegyzés mezőbe írtam le ezt. A rendelés egy adatkártyával volt kapcsolatos, így annak a száma volt megadva. A futár cégtől ma reggel megkaptam az email-t, hogy délelőtt jönnek, viszont gyanús volt, hogy az adatoknál nem láttam azt, amit a megjegyzés mezőbe írtam a rendelés során. Ezzel még nem is lett volna baj, mert lehet csak nekem nem küldték el, nekik megvolt. Viszont úgy tűnik náluk is lemaradt ez az információ. Emiatt amikor a futár meg akarta volna kérdezni, hogy merre vagyok, akkor hoppon maradt, mert az adatkártyát nem lehet hívni... Szóval ilyen esetben érdemes felhívni a futárt és egyeztetni.
 8. Úgy néz ki, hogy javítottak a regisztrációs oldalon, mert ma sikerült megrendelnem mind a két kártyát! Az a gyanúm, hogy több mezőbe érvénytelen szöveget is be lehetett írni korábban, amire a rendszer nem volt felkészítve, így emiatt mindig hibaüzenetet dobott.
 9. Én már többször próbálkoztam a regisztrációs oldalon két számmal is (dominó net és domino 5), de mindig azt a hibaüzenetet kapom, hogy az "Igénylés feldolgozása közben hiba történt, próbálja meg később.". A My T-Mobile oldalon semmit sem lehet ezzel kapcsolatban intézni. Mit lehet tenni? Egyébként az új 4G-s sim kártyát lehet használni régi 3G-s készülékben tovább?
 10. Köszönöm, ennek alapján úgy néz ki telefonon és email-ben is megoldható!
 11. Sziasztok!   Érdeklődnék, hogy vonalas telefon átírása intézhető-e telefonon keresztül az átadó és átvevő (családtagok) jelenlétében? Ha átírásra került a telefon, akkor ezután mennyi idő múlva lehet másik szolgáltatóhoz átvinni a számot?