Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Silco

Tag
  • Tartalmak

    13
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Profil megtekintések

Nem engedélyezted ezt a funkciót, ezért nem látod, hogy ki tekintette meg a profilodat a közelmúltban.

Silco eredményei

Tudományos tag

Tudományos tag (4/13)

  1. Különös módon mára már Xbox-ot is tudok rendelni. Nem tudom, hogy ez a tegnapi beírásomnak köszönhető és valaki lehetővé tette, hogy tudjak rendelni vagy eredetileg is most hétvégére volt időzítve és mostmár mindenki rendelhet bármit, mindenesetre köszönöm!
  2. Én is hasonló problémával küzdök, mert egy otthoni TV előfizetésre szeretnék 2 év hűséget vállalni és az ezért járó készülék kedvezményt egy konzol (Xbox Series X) vásárlására fordítani. Azonban a konzolok közül korábban csak a Nintendo Switch-et ajánlotta fel, úgy, hogy volt még PS4 is készleten a konzoloknál. Erre írtam egy email-t az ügyfélszolgálatnak, hogy miért nem tudok rendelni más konzolt? Erre nem jött válasz már 1,5 hete, viszont a panaszom után pár nap múlva érdekes módon már PS4-et is rendelhetek, viszont Xbox-ot továbbra sem. Tudom, hogy nagy a kereslet a fent említett konzolra, így van készletértesítő, amire feliratkozhatok, csak minek, ha nem tudom azt a terméket megvenni amit szeretnék. Eléggé elszomorító, hogy bizonyos termékeket a webshop-ban csak bizonyos szolgáltatásokkal rendelkezők vehetnek meg, akinek meg csak egy TV előfizetése van az már le van korlátozva...
  3. Silco

    IPV6

    Az IPv6-os címek mobilon történő bevezetésénél kicsit furcsa volt olvasni, hogy az iOS nem támogatja az IPv6-ot. Támogatja az, csak nem úgy, ahogy azt a szolgáltatók szeretnék. Egy kicsit utánaolvastam ennek a témának és IPv6-only fronton mostmár értem, hogy miről van szó. A háttérben a Google és az Apple két különböző megoldási javaslata van az IPv6-ra való könnyebb áttéréssel kapcsolatban és az Apple ragaszkodik a saját megoldásához. Emiatt a mobilinternet szolgáltatóknak jelenleg nehéz olyan megoldást nyújtani, ami mind a két csoport igényeit teljesen ki tudja elégíteni. Dual-stack helyett sok helyen az IPv6-only halózat létrehozását preferálják, a kevés publikus IPv4 cím miatt. Itt viszont gond van azokkal az applikációkkal, amik bedrótozott v4 protokollt vagy IPv4 címet használnak kommunikációra. Erre a problémára a Google implementálta Android 4.3+-tól azt a technológiát (464XLAT), amivel a háttérben az IPv4-es címeket IPv6-osra lehet alakítani és abból később a DNS64+NAT64 páros el tudja érni a kívánt IPv4-es címet. A 464XLAT-ot az Apple nem szeretné implementálni, hanem azt mondja, hogy ne legyen olyan app a store-ban, ami nem tud IPv6-only halózaton működni. Ezt tett is követte, 2016.06.01-től nem lehet már olyan app-ot beküldeni a store-ba, ami ezt nem teljesíti. Ebben az esetben azokkal a régi app-okkal lehet gond, amiket már nem támogatnak, így frissíteni sem fognak, de még használják őket. Mobilon én is inkább az IPv6-only hálózatot támogatnám, mert ez nagyobb lökést ad annak, hogy jobban terjedjen a protokoll. Ráadásul az itt lévő app-ok készítőit könnyebben rá lehet venni, hogy módosítsák a programjaikat. Mobilon akkor most dual-stack-et vezetnek be itthon vagy IPv6-only-t? Egyébként meg lehet azt szolgáltatói oldalon valósítani (különböző APN-ek használatával), hogy aki pl. régi mobil oprendszerrel jelentkezik fel az csak IPv4-et kap, aki meg megfelelővel az meg csak IPv6-ot esetleg mások meg dual-stack-et?
  4. Silco

    IPV6

    Szépen beindult a topic, amíg nem néztem. Sok mindenről szó volt, arról viszont nem, hogy a kábelnetes IPTV-k is IPv6-on fognak működni? Egyáltalán ezek támogatják ezt?
  5. Silco

    IPTV

    Köszönöm! Tegnap még akadtak a HD adások, most reggelre már nem. Mindig ez van egyébként, amikor előjön ez a hiba. Úgy tűnik, mintha valami vihar lenne a halózaton, ami pár nap múlva elcsitul. Sajnos ekkor törlődnek is a felvételek, mert a box áramtalanítása után elkezdi letölteni a szoftverét. Nem tudom, hogy ilyenkor szokott-e történni valami hibajavítás vagy sem, de általában 3 nap után arról kapok SMS-t, hogy nem találtak hibát vagy felhívnak telefonon, de akkor már csak azt tudom mondani, hogy nem jelentkezik a hiba. Mindenesetre szorgalmasan jelenteni fogom ezeket, aztán egyszer csak megoldódik valahogy.
  6. Silco

    IPTV

    Nálunk megint fennforgás van felvevős box ügyben ED3 területen (HD adások akadnak, durva beakadás után újraindul), miközben a nem felvevőssel semmi gond. Ez hálózati probléma lehet vagy a box haldoklik? Május 12 környékén is volt ilyen, akkor 2-3 nap alatt helyrejött és rendben működött. A problémás időszakban ilyen volt a jelszint:
  7. Silco

    IPTV

    Péntek este nálunk is beadta a kulcsot az STB (CIS5230). Ezt még akkor kaptuk, amikor coax-on elindult az IPTV szolgáltatás, szóval jó sokáig bírta. Először csak megakadt az adás, aztán már kikapcsolni sem lehetett, csak a billenőkapcsolóval. Az egyik újraindítás után össze-vissza villogott a kijelzője és utána a HDD tartalma is elszállt... Most az újraindítás fázistól nem lép tovább. Milyen típusú box-okat adnak most?
  8. Silco

    Internet telefondróton avagy az xDSL

    Nem tudom, hogy honnan jött ez a publikusról privát címre váltás, de elképzelhető, hogy elfogytak az IPv4 címek és esetleg nagyobb cégeknek kellenek publikusak, így a sima mezei felhasználókat megszabadítják ezektől. Az IPv6-ot is be lehetne már vezetni, csak valami miatt ez senkinek sem érdeke.
  9. Silco

    Mobilinternet

    Ma kaptam volna meg a sim kártyát, viszont ez egy elég szerencsétlen helyzet miatt meghiúsult. Leírom mi történt, hátha valaki ugyanígy jár. A rendelés leadásánál egy olyan helyre kértem a kártyát, ahol egy területen több cég is található. Mivel az épület mezőbe nem tudtam beírni rendesen az épület nevét, így ezt üresen hagytam és a megjegyzés mezőbe írtam le ezt. A rendelés egy adatkártyával volt kapcsolatos, így annak a száma volt megadva. A futár cégtől ma reggel megkaptam az email-t, hogy délelőtt jönnek, viszont gyanús volt, hogy az adatoknál nem láttam azt, amit a megjegyzés mezőbe írtam a rendelés során. Ezzel még nem is lett volna baj, mert lehet csak nekem nem küldték el, nekik megvolt. Viszont úgy tűnik náluk is lemaradt ez az információ. Emiatt amikor a futár meg akarta volna kérdezni, hogy merre vagyok, akkor hoppon maradt, mert az adatkártyát nem lehet hívni... Szóval ilyen esetben érdemes felhívni a futárt és egyeztetni.
  10. Silco

    Mobilinternet

    Úgy néz ki, hogy javítottak a regisztrációs oldalon, mert ma sikerült megrendelnem mind a két kártyát! Az a gyanúm, hogy több mezőbe érvénytelen szöveget is be lehetett írni korábban, amire a rendszer nem volt felkészítve, így emiatt mindig hibaüzenetet dobott.
  11. Silco

    Mobilinternet

    Én már többször próbálkoztam a regisztrációs oldalon két számmal is (dominó net és domino 5), de mindig azt a hibaüzenetet kapom, hogy az "Igénylés feldolgozása közben hiba történt, próbálja meg később.". A My T-Mobile oldalon semmit sem lehet ezzel kapcsolatban intézni. Mit lehet tenni? Egyébként az új 4G-s sim kártyát lehet használni régi 3G-s készülékben tovább?
  12. Silco

    Telekom honlap

    Köszönöm, ennek alapján úgy néz ki telefonon és email-ben is megoldható!
  13. Silco

    Telekom honlap

    Sziasztok!   Érdeklődnék, hogy vonalas telefon átírása intézhető-e telefonon keresztül az átadó és átvevő (családtagok) jelenlétében? Ha átírásra került a telefon, akkor ezután mennyi idő múlva lehet másik szolgáltatóhoz átvinni a számot?
×
×
  • Új...