Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

norbi86

Tag
  • Tartalmak

    22
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Minden, amit norbi86 posztolt

  1. norbi86

    ZTE Speedport Entry 2i

    a fax lenyegtelen az en szempontombol koszi a valaszokat mindkettotoknek
  2. norbi86

    ZTE Speedport Entry 2i

    köszönöm, akkor elotte valoszinuleg kabelezni kell meg, mert a masik szobaban van jelenleg a router. csak ezt sehol se irta a hasznalati utmutato h a telekomot kell hivni h atallitsak voipra. Meg egy kerdes ha megengeded, ba nem a topic temajaba vag szorosan de ha jol remlik itt most vdsl (nem fiber) van 30megas sebessegel. a honlap szerint a cimemen elerheto a 100 megas net es az iptv. erdemes erre beruhazni, vagy ahhoz mindenkepp optikai kabeles net kellene hogy ne akadjon a tv netezes kozben, hogy ne legyenek savszelessegi problemak. annyi esetlwg pluszba, hogy az utcaban 3 haznal van csak internet, es itt van 100 meterre kb egy telekomos kozpont (kis epulet)
  3. norbi86

    ZTE Speedport Entry 2i

    koszi a tanacsot. van annak egyebkenr vmi elonye ha atallitom voipra? igazabol csak azt kis dlinkes szuro dobozt akarom kiiktatni. az mar gondolom felesleges ennel a modemnel...
  4. norbi86

    ZTE Speedport Entry 2i

    nem regisztralja oket, nem vilagit a telephony. a telefon foglalt hangjelzest ad...
  5. norbi86

    ZTE Speedport Entry 2i

    sziasztok! korabban dlink modemmel csatlakoztunk a netre, ehhez adtak egy szurot( kis doboz tel es dsl felirattal) amit a telefonos feher kis dugaljba kellett dugni es utana a szurobol ment a vezetek a modembe,a masik meg y eloszton 2 telefonhoz. A speedport 2ihez szukseg van erre a szuro dobozkara? ha telefonkabelt egybol a speedportba dugom net az van, de a 2 telefon kabelet hiaba dugom be a routerbe, azok nem mukodnek (2 dect keszulek), vagy igy nem is fognak?
  6. Arra gondolok, hogy eddig 20as adsl-ünk volt, de váltottunk 30ra mert elbírja a hálózat, ez volt 11-12 napja de azóta még semmi nem történt (észlelhető dolog legalábbis), modem sem érkezett még.
  7. norbi86

    Internet telefondróton avagy az xDSL

    Én szakadozást jelentettem be, mert egy héten minden nap 2-3 szor megszakadt a net. Mire kiért a szerelő megszűnt a hiba is, de a biztonság kedvéért (bár nem tudom mi értelme volt akkor már) gondolom lekorlátozta a 20 megás netet 12 megára, ami eddig mendegélt 16,5-el, előtte pedig 17-18 megával is. Jó persze, hogy mennyire releváns a mért sebesség, az sok mindentől függ, leginkább attól is, hogy melyik távoli hosthoz mér a speednet. Reklamáltam én is ezzel kapcsolatban, de a telefonos kisasszony szerint ez teljesen jó sebesség nem tud mit tenni. Nyilván sokminden befolyásolja a dolgot és nem tudnak 100%ban biztosítani 20 megás netet, de hát akkor is kérem elég pofátlanság arra hivatkozni, hogy 1 megát biztosítanak garantáltan a 20ból. Ne vicceljünk már, egy olyan vonalon ahol minden ment nagyobb kihagyások nélkül évek óta ... nem azért fitzettük eddig se mert annyi pénzünk van hogy 10 megás net ára helyett a 20asét is kipengethetjük. Még csak úgy néz ki nem is a 8 éves modemem a hibás mert jó ideje nincs szakadás, és mégsem állították vissza. Mérgemben akkor megrendeltem a 30as netet aminek még se híre se hamva, igaz 15-e közbe esett de akkor is. Kicsit már kezd bosszantó lenni a dolog, hogy csak akkor járnának a nyakadra ha nem fizetnél, ha pedig neked van gondod a szolgáltatással akkor leráznak. Akkor innentől mondhatnám, hogy a 9000res csekkből 1000 Ftot garantáltan befizetek, a többit meg ahogyan megérdemlik....
  8. norbi86

    Internet telefondróton avagy az xDSL

    Úgy jönnek ide, hogy ha a szomszédaidnak is van wifije és ők sem értenek hozzá jobban, mint egy mezei előfizető akkor alapbeállításon üzemel a routerük. A wifi router a jelet 12-13 chanel-en (csatornán) tudják szórni, és ha sok wifi hálózat működik azonos csatornán (ez alapbeállításon általában a 6. csatorna vagy auto) akkor a hálózatok jobban zavarják egymást. A thome-os eszközöd konfig felületén a wlan/basic menüben a Channel menüpontnállehet váltogatni a channeleket a kisebb interferencia érdekében. Illetve léteznek ehhez pc-s, androidos progik, amik kiírják hogy a közeledben lévő wifi hálózatok hányas csatornán működnek. Amelyiken sok van az kerülendő, ilyenkor egy másikra érdemes váltani. Található ott még a Bandwith menüpont amit esetleg átállíthasz 20Mhz-ről 40-re. A hálókártyád típusát a vezérlőpult/eszközkezelő menüben találod. Az ott megjelenő listát a hálókártyáknál kinyitva az lesz az amiben szerepel a wireless lan elnevezés. Bár a windows 10 driverei általában lefedik ezeket, hacsak a notebook gyártója (acer, asus stb) vagy az eszköz gyártója (pl realtek) ki nem ad saját referencia drivert. De lehet hogy annyira leárnyékolnak a falak hogy instabil a wifi kapcsolat? Ha kábelen a szobádba tudnál vezetni egy routert kiderülne.
  9. norbi86

    Internet telefondróton avagy az xDSL

    Egyébként nem találtál semmilyen kábeltörést? Esetleg a szűrőből nem csúszott ki a telefonkábel? Az ilyen belső antennás routereknek amúgy sincs olyan erős jele mint a külső antennásoknak. Az antennáknak is megvan a saját jelszórási tulajdonságuk ha jól olvastam, más irányba adja a jelet a 2dbi, 5dbi stbantenna lásd itt. Jelerősítést csak sufnituningal láttam eddig, külső antenna köré szétvágott sörös doboz, vagy alufoliával kibélelt műanyag cserép. Ezekkel állítólag célzottabban irányítható a jele egy adott irányba, de láttam olyat is, hogy drótból csinált egy "gombolyagot" és ráhúzta a router antennájára az illető és valamennyit javult a teljesítménye. Milyen típusú nic van a notebookodban? Esetleg driver frissítés? Vagy más gépekkel is szakadozik a net eleve?
  10. norbi86

    Internet telefondróton avagy az xDSL

    Ezesetben szerintem most az elosztó szolgál modem gyanánt, A tiédben ha jól látom külső antenna sincs, így persze nem tud akkora jelerősséget mint egy külső 5dbi antennával szerelt router. De gondolom a saját routered minden gond nélkül rá tudod kötni a mostani thome-osra, majd kikapcsolod a a thome -os nak a wifijét és a saját routered wifijén kereszetül megpróbáln a netet. Ha új routert vennél 300Mbit/s adatátviteles, n szabványos, single band, 2 db 5dbi antennás routereket már lehet venni(dlink tplink, asus) A lan portjuk viszont nem tud gigabites sebességet.
  11. Nálunk kisfaluban somogyban elérhető az 50Mb/s. igaz annyi szerencsénk van az Isten háta mögött, hogy ide épült egy telefonközpont a faluba. Tegnap váltottam 30as netre mert az elmúlt heti szakadozások miatt (ami eddig sosem volt jellemző) a szerelő( bár nem kértem, és a szakadások is megszűntek, szóval vagy valami átmeneti hálózati hiba vagy modemöregedés {8 éves lesz nyáron} lehetett az ok) lekorlátozta a 20as ( ami kezdetben 17-18al, mostanság pedig 16,4 Mb/s-el ment stabilan, a 20on valahányas ping 40 valamennyire emelekedett) netet 12 megára. Mivel az ügyfélszolgálatos kisasszony szerint ez teljesen totáltökjó érték és nem tud mit kezdeni vele, mi pedig nem akarunk 20 áráért 10es netet így váltottunk. A szerelő szerint stabilabb lesz, bár eddig se volt gond a stabilitással hisz 200 méterre lakunk nyilegyenesen az utcánkba lévő központtól, és ezen a szakaszon a miénkkel és az önkormányzatéval együtt max 4 db internetelőfizu lehet. Azt tudja valaki esetleg, hogy mennyi ideig szokott tartani az ilyen átállás, msot ugye digitalizálnak valamit, vdsl modemet küldenek (szereld magad) stb...?
  12. norbi86

    Internet telefondróton avagy az xDSL

    Esetleg próbáld meg másik routerrel ha van.. az eszköz cseréje a szerelő szerint pénzbe kerül, mert nem is tudom hány év után vagy a hűségidő lejárta után(?) a modem már a tulajra száll. Így már csak pénzért cserélik, illetve akkor kaphatsz újat ha magasabb sebességre váltasz és pl vdsl modem kell hozzá. Egyébként gondolom az ügyfélszolgálaton erről jobban fel tudnak világosítani. Annyit tehetsz még, hogy megnézed, hogy a kábelek helyükön vannak e a modemben, és a szűrőben, esetleg van-e törés a kábeleidnél. Én sem tudom mit tegyek igazából, mert ez nem megoldás hogy visszaveszik a netsebességet, és ua. az árat fizetjük. Laikusként pedig honnan tudjam hogy a modemmel van-e a hiba? Gondolkodtam már 30megásra váltáson, csak nem tudom, hogy akkor a jelenlegi kedvezmények is megmaradnának-e, és hogy alakulnának az árak a hűségidő lejártával. Illetve érdemes lenne-e egyáltalán mert kb 26mbps-t bír a hálózat a műszer szerint. Gondolom akkor ennél csak kevesebb lenne ebből amit realizálni tudna
  13. norbi86

    Internet telefondróton avagy az xDSL

    A 200 méter a távolság a térképen, nem hiszem hogy körbe kerülné, mert a mi utcánk közepén van a központ. De akkor ez megoldás hogy visszaveszünk? Ennyiből akkor vegyék vissza az előfizetés árát is 10 megásra.
  14. norbi86

    Internet telefondróton avagy az xDSL

    Nálam is szakadozott a héten a net, sűrűn. A szerelő nem talált semmi hibát a vonalon tegnap, viszont nem tudom mit konfigurált, de a 20as netből az eddigi 16 megás átlag helyett azóta 12-13 mega a max letöltési sebességem:( (pedig volt az 18 is mikor átálltunk kezdetben...) Annyit mondott hogy vagy hálózati hiba lehetett, vagy pedig fárad a modem (az én modemem is 8 éves lesz lassan). Mivel szombat óta nem tapasztaltam sorozatos szakadást, ezért gyanítom hogy a telekom hálózatánál lehetett valami baj, vagy esetleg akkor léphet fel a hiba ha a modem már jól felmelegszik. (az én dlink 360r-em amúgy is elég forró volt működés közben mindig is.) Ja és én 200 méterre lakom a központtól amely távon talán ha 4 internet előfizetés ha lehet... Lehet hogy kiöregedett a modemed...
  15. norbi86

    Internet telefondróton avagy az xDSL

    Volt szerelő ma, de nem talált hibát, vagy hálózati probléma lehetett vagy fárad a modem lassan... mondjuk azóta a sebesség visszament 16ról 14 mbpsre
  16. norbi86

    Internet telefondróton avagy az xDSL

    Nem ragaszkodok hozzá azért annyira, mivel nem is saját. Ma még nem vettem észre net szakadozást, igaz tegnap is később, este jelentkezett a dolog. Lehet mégis csak valamiféle hálózati hiba volt(?) majd kiderítik.. Azért nem megállás nélkül ment hét évig azt tegyük hozzá, főként az elején. Amióta persze okos telefonok vannak egy pár éve azóta megy folyamatosabban.
  17. norbi86

    Internet telefondróton avagy az xDSL

    Nálam is ez az első alkalom hogy ilyet csinált (sorozatos megszakadásra gondolok). mivel a routerem még 1 éves sincs ezért gondoltam, hogy esetleg ezzel lehet gond, hisz több mint 7 éve működik folyamatosan és az egyetlen hátránya a forrósodás, ezért gondoltam hátha valami belső alkatrésze adhatja meg magát (kiszáradt kondi v valami ilyesmi, nem értek hozzá:), a másik eset valami vezeték/hálózati/központi gubanc.. Egyébként nincs panaszom rá.
  18. norbi86

    Internet telefondróton avagy az xDSL

    Ha cserélik:) De gondolom nem lehet válogatni amúgy sem. Nagy probléma ahogy mondtam eddig sem volt ezzel a modemmel sem, igaz elég elszigetelt a hely, kevés lakossal 20/1 mbps netből 16-17/1mbps sebességet tud hozni általában. Lehet hogy inkább a telefonvonal a problémás... jeleztem már a problémát de még nem keresetek meg a telekomtól. Ilyen sűrű megszakadással nem találkoztam még ezidáig, esetleg csak viharos idő/ áramszünet esetén szokott előfordulni de akkor hosszabb ideig nem volt net, most pedig modem ármtalanítás majd újracsatlakozás után van... Bár ma még nem szakadt meg... vagy pont akkor nem voltam a gépnél mikor megszakadt:)
  19. norbi86

    Internet telefondróton avagy az xDSL

    Nem tudom pontosan milyen típusúakat adnak, csak a listát másoltam ki az oldalukról. Nekem a 1. hsz.ban linkelt szürke 360r van (igaz még a gts adta anno) csak kiváncsiságból kérdezem, hogy kinek melyikkel vannak jó - rossz tapasztalatai, mivel az elmúlt héten elég sokat szakadozik a net nálam, lehet hogy modemcsere kell (ha csak nem vmi hálózati gubanc van). Bár ez a modem már 2008 óta teszi a dolgát, komolyabb megingások nélkül, igaz jó darabig csak 1mbps netet kellett biztosítania, az pedig nem kunszt, talán annyi negatívuma van hogy nagyon melegszik. Net szakadáskor csak annyit látok, hogy az adsl led nem folyamatosan világít/ sűrűn villog, hanem másodpercenként kb villan párat, majd kb. 5 mp-ig kialszik , és újra lassan villog mig ki nem húzom és be nem dugom ismét, hogy legye net
  20. norbi86

    Internet telefondróton avagy az xDSL

    Sziasztok ! A Telekom jelenlegi kínálatából szerintetek melyik a legjobb, legmegbízhatóbb adsl 2+ modem? A modemek: Fekete DLINK, Szürke DLINK, Pirelli ADB CIA, Pirelli ADB 7200, Pirelli ADB DRG, Speedtouch,Speedport W724i, Speedport W721, ZTE 201, ZTE 931, ZTE 931vII .
×
×
  • Új...