Ugrás a tartalomhoz
  • 1

ZTE Speedport Entry 2i


adam900331

Kérdés

Sziasztok!

Kb. 2 hete cseréltek nálam HG-t egy ZTE Speedport Entry 2i típusú eszközre. A helyi LAN-on van egy kamera rendszer, amit szeretnék távolról, internet felől is elérni, de sajnos idáig nem sikerült beállítanom ezt a lehetőséget. Hiába konfigurálom be a port forwardingot a kívánt port számmal(88-as TCP) és a belső IP címre, gyakorlatilag olyan mintha nem is lenne megadva semmi, nem működik. Próbáltam a kamera rendszer IP címét DMZ-be rakni, de azzal sem működik. A routerbe ott vannak ezek a lehetőségek, de nem működik. Hívtam a Telekomot is, ott azt mondták, hogy nem foglalkoznak ilyennel, működnie kell, Ha nem működik, akkor rakjak be egy saját routert és oldjam meg azzal. Nos miért vegyek egy új routert, mikor csak egy alap útválasztási funkciót akarnék beállítani a Telekomos eszközön, aminek ott is van a beállítási lehetősége?! Kérdeztem azt is, hogy nem-e tudnák lecserélni a firmware-t, de erre azt a választ kaptam, hogy mindig a legfirssebb van rajta. Még nem reseteltem az eszközt.

Hardware version: V1.0.1

Software version: V1.0.0_HU_T2P3

Boot version: V1.0.2

Tudnátok adni tanácsot mi lehet-e gond? Van másnak is ilyen negatív tapasztalata ezzel az eszközzel? Csatolok egy képet a port forwarding beállításáról.

Köszönöm!

 

Képkivágás1.JPG

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Ajánlott posztok

  • 0
13 perce, btz írta:

@adam900331

Dehogynem, én pont ilyet használok, több IP kamerával. 

És neked minden további gond nélkül működik? Tudnál mutatni egy konfigurációt, hogy mi, hogyan van beállítva? Mi az aktuális firmware verziója?

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: adam900331
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
Épp most, btz írta:

@adam900331

Igen működik. 

V1.0.0_HU_T1P12 de nem ez lesz a gond, mert a szomszédnak viszont hoztak a te verzióddal is, neki is én állítottam be a dolgokat. 

Akkor meg nem értem, ha tolok neki egy full resetet gyári állapotba, akkor mi a tapasztalat? Elég csak a szolgáltatótól kapott adatokat megadni az internethez való csatlakozáshoz?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
13 perce, btz írta:

@adam900331

A szolgáltatótól kapott internet hozzáférési felhasználónevet és jelszót kell csak visszaírni. Minden vissza ál gyári értékre. 

Hát sokkal előrébb nem lettem. Reseteltem, de a helyzet változatlan. Ha lenne rá lehetőségem megpróbálnám egy korábbi firmware verzióval. Esetleg nincs meg az a firmware ami a Te HG-eden van?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
Ekkor: 2017. 09. 26. at 22:24, btz írta:

@adam900331

Közben megnéztem, csak elfelejtem szólni, hogy megnéztem a szomszédnál is (akinek a tiéddel egyező az fw)  és ott is minden átirányítás megy. 

A port forwarding továbbra sem működött. További ötletem már nem volt, ezért a HGW LAN IP címét átírtam a gyári 192.168.1.254 IP címről 192.168.1.1-re majd megnéztem és ezután már működik a port forwarding szabály. Nem értem a logikát ebben, de a lényeg, hogy működik. :)

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: adam900331
módosítás
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Üdv!

Valószínüleg a kamera volt beállítva rosszul és nem a router. A default gatewaynek kell megegyeznie a router IP címével, ez gyárilag 192.168.1.254. A kamerát fix IP-vel például így kell beállítani:

IP:192.168.1.4

Subnet Mask:255.255.255.0

Default gateway:192.168.1.254 (a lényeg, hogy ez a router IP címével egyezzen meg. Gyárilag a kamerán ez valószínűleg 192.168.1.1)

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

sziasztok! korabban dlink modemmel csatlakoztunk a netre, ehhez adtak egy szurot( kis doboz tel es dsl felirattal) amit a telefonos feher kis dugaljba kellett dugni es utana a szurobol ment a vezetek a modembe,a masik meg y eloszton 2 telefonhoz. A speedport 2ihez szukseg van erre a szuro dobozkara? ha telefonkabelt egybol a speedportba dugom net az van, de a 2 telefon kabelet hiaba dugom be a routerbe, azok nem mukodnek (2 dect keszulek), vagy igy nem is fognak?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2

@norbi86

Ok. Hagyd bedugva a telefonod a Phone1 portba. Hívd a 1414-et hogy állítsák be a vezetékes telefon szolgáltatásod VOIP-re, várd hogy világítson a Telephony led, ha ez meg van, akkor a management felületen is registred fog lenni, a készülékeden a szokásos vonalhangot kell hallanod.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...