Ugrás a tartalomhoz
  • 1

ZTE Speedport Entry 2i


adam900331

Kérdés

Sziasztok!

Kb. 2 hete cseréltek nálam HG-t egy ZTE Speedport Entry 2i típusú eszközre. A helyi LAN-on van egy kamera rendszer, amit szeretnék távolról, internet felől is elérni, de sajnos idáig nem sikerült beállítanom ezt a lehetőséget. Hiába konfigurálom be a port forwardingot a kívánt port számmal(88-as TCP) és a belső IP címre, gyakorlatilag olyan mintha nem is lenne megadva semmi, nem működik. Próbáltam a kamera rendszer IP címét DMZ-be rakni, de azzal sem működik. A routerbe ott vannak ezek a lehetőségek, de nem működik. Hívtam a Telekomot is, ott azt mondták, hogy nem foglalkoznak ilyennel, működnie kell, Ha nem működik, akkor rakjak be egy saját routert és oldjam meg azzal. Nos miért vegyek egy új routert, mikor csak egy alap útválasztási funkciót akarnék beállítani a Telekomos eszközön, aminek ott is van a beállítási lehetősége?! Kérdeztem azt is, hogy nem-e tudnák lecserélni a firmware-t, de erre azt a választ kaptam, hogy mindig a legfirssebb van rajta. Még nem reseteltem az eszközt.

Hardware version: V1.0.1

Software version: V1.0.0_HU_T2P3

Boot version: V1.0.2

Tudnátok adni tanácsot mi lehet-e gond? Van másnak is ilyen negatív tapasztalata ezzel az eszközzel? Csatolok egy képet a port forwarding beállításáról.

Köszönöm!

 

Képkivágás1.JPG

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Ajánlott posztok

  • 4

@norbi86

Nem a modemnél felesleges, habem a VOIP esetén, mert ez a szűrő a PSTN sávot szűri le, VOIP esetén pedig nincs PSTN sáv.

Épp ez az egyik előnye, hogy VOIP esetén kiiktathatod, hagyományos PSTN vonal esetén nem. 

Másik előnye, hogy VOIP esetén a PSTN sávot is uploadnak lehet használni, így nagyobb upload szinkronsebesség érhető el (AnneB helyett AnnexJ) . Persze ennek vékony sávnak a hozadéka nem túl nagy, de azért számíthat bizonyos esetekben. 

600px-ADSL_annex_overview.svg.png

Előnynek lehet még mondani (bár ez relatív), hogy a HGW hívásnaplót készít, így webes felületen láthatod, hogy ha hívtak vezetékesen, ha nem vagy otthon akár akkor is. Naplózza, hogy mennyit beszéltél stb. Ezek már csak ilyen csipcsup dolgok, de esetenként lehet hasznos. 

Hosszútávú előnye lehet a vezetékes vonalak díjainak jelentős csökkenése. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2

@norbi86

Ok. Hagyd bedugva a telefonod a Phone1 portba. Hívd a 1414-et hogy állítsák be a vezetékes telefon szolgáltatásod VOIP-re, várd hogy világítson a Telephony led, ha ez meg van, akkor a management felületen is registred fog lenni, a készülékeden a szokásos vonalhangot kell hallanod.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2

@Tamas586

Látszik hogy a DSLAM az elég közel van. Nincs itt semmi bibi. Ez egy jól működő Adsl2+ vonal egy kis SNR lockal, ami indokolatlan ilyen értékek mellett szerintem, de hogy az uploadod végeredménye mért nem 2mbps, azt ez sem magyarázza, ez igaz. 

Fogalmam sincs, hogy mi okból nem VDSLesítattek ott még mindenkit. Más helyeken halomban teszik VDSL2-re az usereket, ha kell ha nem. Nem hiszem hogy az IPTV miatt lenne. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
Ekkor: 2017. 09. 26. at 22:24, btz írta:

@adam900331

Közben megnéztem, csak elfelejtem szólni, hogy megnéztem a szomszédnál is (akinek a tiéddel egyező az fw)  és ott is minden átirányítás megy. 

A port forwarding továbbra sem működött. További ötletem már nem volt, ezért a HGW LAN IP címét átírtam a gyári 192.168.1.254 IP címről 192.168.1.1-re majd megnéztem és ezután már működik a port forwarding szabály. Nem értem a logikát ebben, de a lényeg, hogy működik. :)

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: adam900331
módosítás
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Üdv!

Valószínüleg a kamera volt beállítva rosszul és nem a router. A default gatewaynek kell megegyeznie a router IP címével, ez gyárilag 192.168.1.254. A kamerát fix IP-vel például így kell beállítani:

IP:192.168.1.4

Subnet Mask:255.255.255.0

Default gateway:192.168.1.254 (a lényeg, hogy ez a router IP címével egyezzen meg. Gyárilag a kamerán ez valószínűleg 192.168.1.1)

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...