Ugrás a tartalomhoz
 • 0

vissza lassított net


kicsi89

Kérdés

Üdv!

Valakinek lenne valami ötlete a következő jelenségre? Az internet folyamatosan veszít a sebességéből. Betelefonálok a 1414-re akkor pár napig visszaállítják, de minden nap veszít a sávszélességből és a maximum 8-ról vissza áll 4.5-re. A legjobb, ígértek modem cserét mivel az is magától újra szokott indulni,de az végül nem kellett- mert kivizsgálták és más volt a hiba amit ki is javítottak 2 napra és megint vissza állt 4.5-re. Most a legutolsó bejelentésnél azt mondták igen látja hogy hiba van a vonalba és kijavítják, erre 10 perce jött az sms, hogy nincs hiba se a készülékbe se a hálózatban. Kérdem én józan *****i ésszel, ha valami tud 8-at és állandóan vissza áll felére magától ott nincs semmi baj? 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Ajánlott posztok

 • 3

Szia!

Látom neked is Speedport Entry 2i van. A napokban jött rá új szoftver, a képek alapján az látom, hogy neked is már az új van fennt (Wifi FON képes). Azt kell, hogy mondjam, nekem is lassabb lett az internetem a napokban. Először nem tudtam mitől, de gyanítom az új szoft a ludas. A vonal adatok is teljesen mást mutatnak, mint eddig... Valaki ezt nagyon elbaltázta... Nem szeretném ha a Wifi FON szolgáltatás a sávszélességem rovására menjen.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: vpeti22
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 2

@kicsi89

Most lenne érdekes tőle is vonali adatos képet látni. 

Én a helyedben meggyőződnék, hogy biztosan szakad e és ezzel a problémával hívnám a 1414-et, hogy jöjjön ki valaki és műszerrel mérjenek rá a vonalra (mint ahogy ezt a saját esetemben meg is csináltattam). Valahol valami műszaki probléma adott, tehát ezt javítaniuk kell, ezért ne is a sebességre panaszkodj. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 2

@kicsi89

Szakadozásra, mint ahogy fent írtam, de ezt azért ellenőrizd le, pl az ipv4 online duration számláló szépen a nullára ál egy szakadás után (azthiszem a CRC és FEC error számláló is, de ebben most hirtelen nem vagyok teljesen biztos), ha van voip, akkor az annál lévő duration is nullázódik, az már biztos szakadást jelez. Amit random rebootnak gondolsz, az is lehet, hogy nem az, hanem a szinkron megszakadása. A wifi led is kialszik ilyenkor? (Mert ha igen, akkor lehet, hogy mégis reboot) 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 2

Igen semmit nem csináltam vele. Ma reggel az volt , hogy el kezdett villogni a SERVICE led , aztán volt egy újraindulás vagy pontosan nem tudom mi történik ilyenkor ,de mentem dolgozni így nem volt időm reggel ezzel foglalkozni. Délben hazajöttem ebédelni akkor megint volt 1 ,de most nem villogott a Service led hanem kialudt minden led és aztán sorban világított fel. 1- POWER 2- ACESS 3- TELEPHONE 3-INTERNET 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 2

@vpeti22

Elvileg a vonali adatok nem változhatnak a fon miatt és a sávszélesség is priorizálva kéne legyen a tulajdonos számára. 

Neki vonali gondjai vannak, ami biztos, hogy nem az fw-nek tudható be, bár az egyik resetje valóban lehet hogy az fw csere eredménye mert írta, hogy a service led is világított.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 1

@kicsi89

Megerősíthetem, hogy ezzel a vonallal baj van. Nem csodálkoznék, ha szakadozna. Sőt azt mondom ez tuti, hogy szakad. (Figyeld majd meg a IPv4 Online Duration számláló nullázódását). Ezért kaphattál SNR lockot, amit ide oda tologatnak. Betelefonálsz, leveszik, szakad, automatika hibát észlel, visszarakja, újratelefonálsz....s így tovább. 

Ha a szembeszomszédnak semmi gondja nincs a nettel, akkor elsőkörben a házban kéne kezdeni a hibakeresést.

Mikori a vezetékezés, milyen hosszú a házon belüli szakasz? Kérj cserét, rövidítést, vonal vizsgálatot. 

Kérj VDSL2 - t. A HGW alkalmas rá, ha a központ is, akkor talán kapsz. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 1

Maga az épületben kb 20 éves telefonkábel van , nekem kb 2.5 éve kötötték be. Földszinten vagyok a doboztól kb 5 méter maximum. Holnap reggel be fogok ismét telefonálni, hogy valami csináljanak mert ez nem állapot. Havonta több mint 40 ezer forintot fizetek be nekik és rá se b....nak az egészre.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 1

@kicsi89

Ok. Rendben. Tartsd a hibajegyet, ne engedd lezáratni, amíg valaki ki nem megy, meg nem nézi a lakás kebeleit, legalább szemrevételezéssel, de a legjobb lenne egy műszeres mérés. A kiérkező szerelőnek mond, hogy ellenőrizze a HGW-t is, ha szükséges akkor cserélje. 

Írd meg itt a fórumon majd, hogy miként alakult a dolog. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 1

Ha már FON, akkor mi a helyzet olyankor, ha a HGW (speedport 724w) csak alapértelmezett jelszóval van a hálón és 100.x.x.x ip-t kap. A csatlakozást PPPoE -vel saját eszköz végzi.

Magyarul mondva a FON képes HGW-n nincs wifin internet.

 

Ezek mellett az én FON nevemmel és jelszavammal használhatom máshol a FON-t?

(Hozzáteszem , hogy 2x akartam és ott nem volt ahol épp voltan. Az egész olyan mint tűt keresni a szénakazalban, még városban is. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Új...